Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 50
  • 51
  • 52
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#1021 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 September 2023 - 07:35 PM

Vezi postareaadi_edi, la 06 September 2023 - 06:50 PM, a spus:

Mmmmm, super cremoase si super bune, precis! Nu mai conteaza caloriile 😛.
Ma gandeam sa fac si eu niste paste zilele astea, am o reteta de sos din ardei copti, sa vedem ce iese.


Aaaaoloooo, sa nu imi spui, sos rouille?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1022 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 September 2023 - 07:56 PM

Spre rusinea mea, nu stiu ce e sosul rouille...

#1023 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 September 2023 - 07:58 PM

Vezi postareabellamama, la 06 September 2023 - 09:13 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 September 2023 - 08:30 AM, a spus:

spaghetti alla chitarra in sos de branzeturi (amestecaturi frantuzesti si italiene ramase de la o masa mare) cu rosé, salvie si busuioc din gradina.

Unde-i busuiocul? Vad doar salvia. :rolleyes:


Era amestecat deja cu pastele, pusesem un pumn. Super aromate au iesit.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1024 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 September 2023 - 09:47 PM

Vezi postareaadi_edi, la 06 September 2023 - 06:50 PM, a spus:

Mmmmm, super cremoase si super bune, precis! Nu mai conteaza caloriile 😛.
Ma gandeam sa fac si eu niste paste zilele astea, am o reteta de sos din ardei copti, sa vedem ce iese.

ardei copti zici?
poveste-ne
am copt citiva si ma duc sa-i curat acuma

#1025 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 September 2023 - 10:31 PM

Ziceam sa pun reteta dupa ce o fac, ca n-am incercat-o, doar am vazut-o la tv, dar e in plan zilele astea, dupa ce cumpara sotul migdale. Cica merge si ca sos pentru paste, si pus pe paine, si dip (sos pentru chips).
Dar daca vrei sa o faci in premiera 😁, o scriu acum. Nu stiu daca eu voi respecta intocmai cantitatile, de ex. mi se pare mult zeama de la o lamaie, dar poate ma insel.
Se pun in vasul robotului toate ingredientele si se mixeaza pana se face o pasta:
1/4 cana migdale prajite
1 borcan de ardei copti (cred ca avea vreo 500 ml)
2 catei de usturoi
2 linguri rosii deshidratate
Patrunjel
Coaja si zeama de la o lamaie
1/4 lingurita boia (afumata)
3-5 linguri ulei de masline
Sare, piper

Mai am o reteta de sos de paste cu ardei rosii, aceia nu trebuie copti, se taie marunt si se calesc, am sa o pun si pe aceea cand o fac, e preferata fiica-mii.

#1026 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 September 2023 - 10:41 AM

pune-o ca mie imi place enorm tot ce are ardei
am mincat saptamina trecuta intr-un restaurant cu o * ceva similar, tre sa incercam sa o facem si noi acasa
cred ca erau ardeii taiati fisii subtirele si caliti un pic in ulei, amestecati cu pastele (bine ca si alea erau cele tipice de aici tajarin facute cu jdemii de oua deci excelente) si dedesubt era o crema cu ansoa, nu cre ca avea smintina pentru ca stiau ca eu n-o pot minca dar eu o sa o folosesc pe aia fara lactoza, era buna pentru ca nu era sarata ci delicata, si deasupra firmituri de piine prajita, excelente erau toate impreuna
revenind la dip-ul tau il fac pentru miine seara ca am musafiri si am copt toti ardeii deci am de unde, singura chestie pe care n-o am sint rosiile uscate ca nu prea imi plac da' vad eu ce improvizez sau le omit :rolleyes:
mersi

#1027 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 September 2023 - 08:03 PM

Yup, pare a fi un rouille. L-am facut si eu de mai multe ori si mmmbeliciosss! Dar cu paste niciodata, astept sa ne spui tu cum sunt.

Eu am facut si mancat pentru prima oara paste cu salvie si unt. Am avut ani multi in care nu m-am apropiat de salvie..daca ma vad mancand si coriandru proaspat in viata asta, clar am evoluat. Imagine postata
Imagine atasata: monthly_09_2023/post-12-0-18145400-1694109827.jpg

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1028 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 08 September 2023 - 12:40 AM

Vezi postareaAdriana, la 07 September 2023 - 10:41 AM, a spus:

pune-o ca mie imi place enorm tot ce are ardei



Reteta originala era cu rosii dar noi intotdeauna am facut-o cu pasta de rosii ca merge mai repede 🤪. O reteta asemanatoare am vazut pe internet, unde ardeii, rosiile, ceapa, usturoiul erau facute impreuna la cuptor, apoi puse in blender cu ceva branza, cred, si un pic din apa in care au fiert pastele. Reteta mea nu are lactate.
Pentru 4 portii
4-6 linguri ulei de masline
6-8 catei de usturoi
4 linguri ceapa taiata marunt (cam o ceapa)
2,5 cani de ardei rosu taiat bucatele (aproximativ 2 ardei)
1 cutie pasta de rosii (150 ml)
1-2 lingurite fulgi de ardei iute
1-2 linguri oregano sau amestecul preferat de ierburi
Sare, piper

Se calesc ardeii si ceapa in ulei, se adauga usturoiul si fulgii de ardei iute. Se lasa la racit apoi se pune in blender pana se face o pasta. Se pune inapoi in cratita pe foc, se adauga pasta de rosii, se fierbe sosul pana nu mai este apos (asta e valabil mai mult daca se folosesc rosii, cu pasta nu trebuie fiert mult), se adauaga oregano, sare, piper. Se amesteca apoi cu pastele fierte.
Pentru cantitatea de mai sus fierbeti aproximativ 3 cani de paste uscate.

#1029 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 21 September 2023 - 09:03 PM

Adriana, pana la urma ai facut dip? La mine in sfarsit i-a venit randul azi, cu paste. Dupa ce am facut sosul am zis sa-l gust, si l-am tot gustat pana am dat gata o felie de paine 😁. Am pus zeama de la jumatate de lamaie, m-am felicitat ca n-am pus tot, si asa mi s-a parut un pic prea acru, dar amestecat cu paste a fost perfect. La paste am pus si un pic din lichidul in care au fiert. O voi reface, a placut suturer👍.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2023/post-192-0-70141800-1695322950.jpg


#1030 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 October 2023 - 09:06 PM

atunci nu, pentru ca ajutorul mi-a folosit toti ardeii la altceva :rolleyes:

#1031 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 12 March 2024 - 01:29 AM

Ieri am reciclat niste resturi de carne tocata de vita, ramas de alaltaieri cand am facut burritos. A iesit un fel de ragù, unii si-au pus si niste parmezan, iarasi am rezolvat mancarea in mai putin de jumatate de ora.
P.S. Mai sunt si altii care cred ca pasta all'arabbiatta e o reteta arabeasca 🤣? Abia acum cateva zile am aflat ca nu e. Traiasca Duolingo 😄!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2024/post-192-0-54409500-1710199739.jpg


#1032 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2024 - 11:40 AM

si tu duolingo? :D
normal ca nu e, probabil pentru cine nu stie italiana sa existe confuzia asta :P
arata minunat :hungry:

#1033 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 12 March 2024 - 05:43 PM

M-am linistit atunci 😁.
Si tu cu Duo? M-am apucat acum vreo 3 luni dar nu-mi aduc aminte de ce am ales italiana, cert e ca aveam mult timp la dispozitie si m-am gandit ca pot sa-l petrec intr-un mod util. Problema e ca traduce din engleza si trebuie sa-mi traduc intai in romana ca sa pot rezolva corect exercitiile, altfel ma incurc in sintaxa. Dar cred ca de cateva ori m-a penalizat pe nedrept, chiar am vrut sa-ti trimit raspunsul meu sa vad daca asa e sau nu. Acum sunt la faza de recapitulare, cu caiet si creion, ca am observat ca fac prea multe greseli, am uitat ce am invatat 🤪. Cred ca fac subiect separat cu Duolingo 🤣.

#1034 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2024 - 09:15 AM

ok
fa subiect si trimite-mi fara probleme
eu doar de o saptamina, cre ca mi-am ales nivelul prea incepator ca sint prima :rolleyes: =))

#1035 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 March 2024 - 05:18 PM

Paste cu broccoli si naut, a facut fiica-mea cica sa aiba de dus la scoala ca s-a saturat sa manance "prostii" .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2024/post-192-0-39809900-1710861562.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 19 March 2024 - 05:19 PM


#1036 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2024 - 09:23 AM

Bravo fetei, are dreptate :)

#1037 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 08 April 2024 - 02:43 PM

Spaghete cu ramasite din frigider: sunca, dovlecei, rosioare si leurda.
Neasteptat de bune!

Imagine atasata: monthly_04_2024/post-1860-0-08158600-1712580164.jpg

Aceasta postare a fost editata de bellamama: 08 April 2024 - 02:43 PM


Arata acest topic


  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 50
  • 51
  • 52
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi