Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#121 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2011 - 05:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 02:31 PM, a spus:

Adriana, poti face un sos de paste, numai cu supa, sau sosul de la friptura (Cum ai facut tu cu cel de peste)? :rolleyes:

Ms!

Depinde, daca e un sosulet in care e si vreo verdeata, un rest de soffritto (ceapa, morcov, telina) si o bucatica de carne mixez totul si fac, cum am facut mai sus pe undeva cu brasato, sau un sos de la carne alla pizzaiola care are si rosii si eventual capere sau masline iar da.
Ulei simplu in care s-a prajit o bucata de carne nu.

#122 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 January 2011 - 11:59 PM

Cand am pomenit de sos de friptura ma refeream la sosul lasat de carnea macra marinata (ulei EV, balsamic, soia, sare, piper, verdeturi macinate, vin) introdusa la cuptor impreuna cu mirodeniile de la marinare.

Am strecurat chestia asta si am pus in doua paharele, ambele de curcan, unul la frigi, unul la congi, acum asteapta cuminti sa fac ceva cu ele. :P

Mutti, te referi la caserole de plastic cu capac? :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#123 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 January 2011 - 04:06 PM

Meduze cu calamari si rosioare.Pasta a ales-o Manu, ca ea a zis ca meduze n-a mancat inca.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12947546693573.jpg

Si un off topic: eu am doze(vase) de diferite forme din sticla(pyrex) care din congelator le pui in cuptor, fara probleme.

#124 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2011 - 06:29 PM

Vezi postareaEataly, la 11 January 2011 - 04:06 PM, a spus:

Meduze cu calamari si rosioare.Pasta a ales-o Manu, ca ea a zis ca meduze n-a mancat inca.

nici eu :blob8:

Vezi postareaEataly, la 11 January 2011 - 04:06 PM, a spus:

Si un off topic: eu am doze(vase) de diferite forme din sticla(pyrex) care din congelator le pui in cuptor, fara probleme.

cu conditia ca, atunci cind le pui in cuptor, el sa fie rece, nu?

#125 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 January 2011 - 12:13 AM

off: si de unde se cumpara domn'e dozele astea?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#126 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 January 2011 - 08:44 AM

Eu le-am luat cu puncte(fidelity card) de la un supermercato(Simply, ex Sma) dar le gasesti si pe rafturi.Trebuie sa aibe pe ele sigla aia cu freezer, microunde, cuptor, masina de spalat vase.Au si capac.

Mai tin supa congelata pentru risotti, arosti si le bag din congelator in microunde fara probleme.

Adriana, din congelator direct in microunde am incercat, fara probleme.Eu cred ca si in cuptor.Adica eu nu mi-am pus problema si asa as proceda si cu, cuptorul normal.Daca nu mi-au pocnit in MO, sper sa nu-mi plesneasca in cuptor.

Am o lasagne intr-un vas micut, poate-l arun in cuptor si va spun ce se intampla.

Aici scrie ca sunt resistente la socuri termice.

#127 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2011 - 08:56 AM

Pai la socul termic ma gindeam eu cind ziceam ca n-as pune un vas din pyrex luat din congelator direct in cuptorul incalzit la 200°C. In cuptorul rece pe care il aprinzi in acel moment sau in microunde da. Desi zic ei ca rezista eu n-as risca :floare:

#128 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 January 2011 - 12:24 PM

Pasta al forno.Suc de rosii cu carnati proaspeti, mozzarella si la cuptor.Deasupra parmigiano.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12952598558615.jpg

#129 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 17 January 2011 - 01:42 PM

Vezi postareaEataly, la 17 January 2011 - 12:24 PM, a spus:

Pasta al forno.Suc de rosii cu carnati proaspeti, mozzarella si la cuptor.Deasupra parmigiano.




Yammmy!
Si vasele sunt superbe!

#130 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 January 2011 - 12:42 PM

Vad ca-s la moda vasele astea.

#131 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 February 2011 - 03:24 PM

Trofie al pesto
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12981220248927.jpg

#132 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 February 2011 - 09:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 February 2011 - 03:24 PM, a spus:

Trofie al pesto



yammi..arata superb.

#133 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 February 2011 - 11:02 PM

E meritul soarelui de azi =))
Da' erau si bune, trofie si pesto fior fiore de la Coop.

#134 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 20 February 2011 - 06:40 PM

Vezi postareaEataly, la 18 January 2011 - 12:42 PM, a spus:

Vad ca-s la moda vasele astea.

Oare la noi in RO unde se gasesc?

#135 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2011 - 06:09 PM

Aveam tagliatelle al Barolo
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12988227144619.jpg
si carne macinata pe care am fiert-o inabusit cu 2 echalote, apoi am adaugat Barbera si am lasat-o sa fiarba cit a fiert pasta
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12988228261991.jpg
voilà
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12988228747741.jpg

Rigatoni con finocchi e salsiccia di Bra
Am facut ca felul II inabusit in tigaie, cirnati din carne de vitel cu fenel taiat felii, am luat un pic de fenel si l-am facut piure in mixer, cirnatii i-am taiat bucatele mici, incalzit impreuna si pus pastele deasupra, foarte bune.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12988229826316.jpg

#136 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 March 2011 - 08:04 PM

Mafalde con asparagi, pomodorini e gorgonzola = Mafalde cu sparanghel, rosioare si gorgonzola

In timp ce apa de paste fierbea am aruncat in wok un pumn de rosioare, 2 pumni de sparanghel bucatele pe care il aveam congelat si am lasat sa fiarba adaugind cind era necesar un pic de apa fiebinte din oala de paste. Cind pastele erau fierte am stins focul la wok, am adaugat o bucata de gorgonzola, am amestecat si apoi adaugat pastele.
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-12990890496758.jpg

#137 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 March 2011 - 05:44 PM

Spätzle con salsa di gorgonzola
Am topit o bucata de gorgonzola in putina smintina si am amestecat cu spätzle din spanac
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-12993400449478.jpg

#138 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2011 - 05:52 PM

Cu ce mi-a ramas din caracatita de aici
http://artaculinara....494
si din supa de peste
http://artaculinara....__0
am facut mafalde cu peste
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13000315516868.jpg

#139 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 March 2011 - 11:01 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 March 2011 - 05:52 PM, a spus:

Cu ce mi-a ramas din caracatita .................am facut mafalde cu peste


Imi place teribil! :hug:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#140 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2011 - 11:32 PM

Pasta e ceci risottata
Ingrediente:
- paste fainoase, mici, cele mai des folosite aici pentru chestia asta sunt ditalini
- naut fiert cu apa in care a fiert, in lipsa naut la cutie (se poate inlocui foarte bine cu fasole de orice fel)
- o jumatate de ardei rosu, total optional
- sunculita afumata
- baza de soffritto clasic: ceapa, morcov, tije de telina
- rozmarin si usturoi
- putin suc de rosii.
M-am orientat la ceea ce aveam in frigider, adica naut fiert si apa in care a fiert in slowcooker, o jumatate de ardei, la ce aveam in borcanele de pasta adica ditalini si la ce aveam in congelator, sunculita afumata taiata bucatele, rozmarin si usturoi, soffritto congelat in tava de cuburi de gheata si am facut astfel:
Am prajit in sos propriu sunculita afumata, am dat-o deoparte si am prajit citeva cuburele de soffritto, am repus in tigaie sunculita, ardeiul, nautul cu apa sa, sosul de rosii si un pic de apa cu care am clatit borcanul in care era sosul si pasta, am lasat sa fiarba la foc mare cu capacul pus, amestecind foarte des, ideea e ca la risotto, sa se fiarba pasta si sa se evapore apa raminind o pastasciutta adica nu o supa =))
La sfirsit am stins focul, adaugat abundent parmigiano ras si asta va fi prinzul nostru de miine si poimiine =))
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13006568647051.jpg

Arata acest topic


  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi