Paste, fel de fel de feluri
#141
Postat 04 April 2011 - 07:58 AM
http://artaculinara....otta-la-cuptor/
pe care am amestecat-o cu mozzarella taiata cuburele si rosii micute taiate in sferturi
si obisnuitele paste cu pesto genovese
#142
Postat 17 April 2011 - 10:59 PM
Am avut o felie frumoasa de peste spada. Am taiat-o bucatele si am prajit-o in putin ulei in wok, l-am scos din wok si pus deoparte, in uleiul din wok am facut sosul salmoriglio cu coaja di sucul unei lamii, patrunjel proaspat si origano uscat, am lasat sa fiarba 2 minute dupa care am adaugat cuburelele de peste si am mai lasat putin la fiert. Si am amestecat cu pastele fierte.
#143
Postat 01 May 2011 - 02:35 PM
o sa deschid un subiect separat pentru ca merita
#144
Postat 13 May 2011 - 11:37 AM
Nu stiu daca in Italia se foloseste combinatia, dar in Ardeal cu siguranta.
Radu Anton Roman, consemneaza o reteta ce mai contine, ceapa, chimen, paprica. Nu am incercat. Eu o fac cum o facea mama si bunica din partea tatalui.
Varza se toaca fideluta si se amesteca cu sare intr-un castron mare. Dupa o jumatate de ora se stoarce in pumni de excesul de apa, se incinge untdelemnul si se caleste. Se amesteca cu taitetii (din cei lati) fierti dupa indicatiile de pe pachet. Un singur condiment folosea mama: piper proaspat macinat din belsug ca sa ceara si un phar de vin alb ce merge de minune cu aceste mancare taraneasca.
Eu am facut azi o derogare. Cand am macinat in mojar boabele de piper verde am pus si doua flori de cimbru uscat(moţurile) si un varf de lingurita de oregano uscat.
Cred ca se pupa si cu marar proapat tocat.
Buni - Soacra-roatta - care sta acum cu noi - face mofturi la asa bunatate. Zice ca e "jingasa la mancare" .
Tot taitei i-am dat, dar cu nuca macinata, nuca de cocos, cacao si zahar. A venit sa spuna bogdaproste.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#145
Postat 13 May 2011 - 12:28 PM
#146
Postat 20 June 2011 - 11:59 AM
Pasta(eu, schiaffoni Garofalo) umpluta cu conopida.
Fierte "al dente".
Umplutura: conopida fiarta "al dente" (eu, vapore), zdrobita cu furca, un ou, ricotta, parmigiano si sunca (eu,usor afumata) taiata cubulete.
Umpleti cu poshul(punga), le asezati in picioare intr-o forma unsa, deasupra parmezan si turnati deasupra lapte.Nu trebuie sa le acopere, doua treimi e suficient.Mie nu mi-a intrat mult ca erau indesate bine.
Acoperiti cu aluminiu sau capac.bagati la cuptor pana nu mai rezistati.(30 de minute)Eventual 3-4 minute sub grill.
Daca le lasati sa se raceasca un pic, dezlipiti cu lama unui cutit pe margini si rasturnati pe un platou.Taiati torta felii.
#147
Postat 20 June 2011 - 07:10 PM
este ceva wow....demult tare n-am mai mancat. acum ceva ani in urma, mai venea o vara a soacrei in vizita , si ea imi facea taiteii cu varza calita...un deliciu.
#148
Postat 21 June 2011 - 09:29 AM
W Mamadeus Paparotti, la 13 May 2011 - 11:37 AM, a spus:
Sunt pastele mele fravorite!
Eu o fac cum o facea mama si bunica din partea tatalui.
Asa o face si buni si mama si eu.
Buni - Soacra-roatta - care sta acum cu noi - face mofturi la asa bunatate. Zice ca e "jingasa la mancare" .
Io nu-s deloc jingasa si sigur nu refuz minim 2 portii (la felul asta n-am limita ). Si daca mai ramane varza introduc furca in varza atat cat sa nu uit gustul dulceeeeee. Gata azi stiu ce avem la cina .
#149
Postat 24 June 2011 - 03:34 PM
500g de fusili, ai mei au fost integrali (orecchiette ar fi fost mai bune din cauză de parte concavă unde se poate aciua mozzarella topită)
40 de grame de anşoale din conservă (o anşoa, doo anşoale, logic, nu?) sau cît vă lasă inima, cu cît mai multe cu atît mai bine
150 g de moţarelă proaspătă, de ghiboliţă ar fi cea mai indicată dar mege şi de joiană
neşte busuioc proaspăt
usturoi
iuţică, cît vă ţin balamalele, în cazul meu bird's eye sau ardeiaşi văleu muică
ulei de măsline
Am topit anşoalele în tigaie cu uleiul, usturoiul şi iuţica
am tăiat moţarela in cuburi paralelipipedice, busuiocul l-am rupt manual, le-am pus pe toate peste paste şi le-am amestecat bine, idea e ca moţarela să devină curgătoare
secţiune cu moţarela topită
#151
Postat 26 June 2011 - 10:26 PM
Armina, la 26 June 2011 - 10:24 PM, a spus:
da, sunt o multime de forme, ba mai mult, aceeasi forma in zone diferite are nume diferite
dar asta e patria lor, e si normal sa fie fel de feluri
#152
Postat 03 July 2011 - 10:56 PM
al pesto
Stefano
cu dovlecei si creveti
eu
integrale cu caracatita si ardei
#154
Postat 04 July 2011 - 07:34 AM
#155
Postat 04 July 2011 - 06:33 PM
Dexter, la 24 June 2011 - 03:34 PM, a spus:
bucatile de mozza' au devenit curgatoare instant la interactiunea cu pasta sfredelusa fierbinte ? sau ai dat farfuria pt. citeva minute la cuptor ?
#157
Postat 04 July 2011 - 10:08 PM
Citeodata e democratie si fiecare primeste ce-i place
#158
Postat 05 July 2011 - 12:20 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#159
Postat 05 July 2011 - 07:38 AM
Adriana, la 16 June 2011 - 10:20 PM, a spus: