Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#141 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 April 2011 - 07:58 AM

Mi-a ramas o mina de somon cu ricotta
http://artaculinara....otta-la-cuptor/
pe care am amestecat-o cu mozzarella taiata cuburele si rosii micute taiate in sferturi
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-4-13018966874946.jpg
si obisnuitele paste cu pesto genovese
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-4-13018967057972.jpg

#142 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 April 2011 - 10:59 PM

Tubicini con pesce spada e salmoriglio
Am avut o felie frumoasa de peste spada. Am taiat-o bucatele si am prajit-o in putin ulei in wok, l-am scos din wok si pus deoparte, in uleiul din wok am facut sosul salmoriglio cu coaja di sucul unei lamii, patrunjel proaspat si origano uscat, am lasat sa fiarba 2 minute dupa care am adaugat cuburelele de peste si am mai lasat putin la fiert. Si am amestecat cu pastele fierte.
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-4-13030739358452.jpg

#143 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 May 2011 - 02:35 PM

Timballo di pasta
o sa deschid un subiect separat pentru ca merita
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13042532872915.jpg

#144 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 13 May 2011 - 11:37 AM

Taitei cu varza.
Nu stiu daca in Italia se foloseste combinatia, dar in Ardeal cu siguranta.
Radu Anton Roman, consemneaza o reteta ce mai contine, ceapa, chimen, paprica. Nu am incercat. Eu o fac cum o facea mama si bunica din partea tatalui.

Varza se toaca fideluta si se amesteca cu sare intr-un castron mare. Dupa o jumatate de ora se stoarce in pumni de excesul de apa, se incinge untdelemnul si se caleste. Se amesteca cu taitetii (din cei lati) fierti dupa indicatiile de pe pachet. Un singur condiment folosea mama: piper proaspat macinat din belsug ca sa ceara si un phar de vin alb ce merge de minune cu aceste mancare taraneasca.
Eu am facut azi o derogare. Cand am macinat in mojar boabele de piper verde am pus si doua flori de cimbru uscat(moţurile) si un varf de lingurita de oregano uscat.
Cred ca se pupa si cu marar proapat tocat.

Buni - Soacra-roatta ;) - care sta acum cu noi - face mofturi la asa bunatate. Zice ca e "jingasa la mancare" :) .

Tot taitei i-am dat, dar cu nuca macinata, nuca de cocos, cacao si zahar. A venit sa spuna bogdaproste.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#145 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 May 2011 - 12:28 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 13 May 2011 - 11:37 AM, a spus:

Taitei cu varza.
Nu stiu daca in Italia se foloseste combinatia, dar in Ardeal cu siguranta.





Da, da cu o anchoa in ulei topita deasupra.... :)

#146 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 June 2011 - 11:59 AM

N-am poza finala ca am avut capul intre doi iceberguri(durere de cap) :lol: .

Pasta(eu, schiaffoni Garofalo) umpluta cu conopida.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-9-13085635692005.jpg

Fierte "al dente".

Umplutura: conopida fiarta "al dente" (eu, vapore), zdrobita cu furca, un ou, ricotta, parmigiano si sunca (eu,usor afumata) taiata cubulete.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-9-13085636476746.jpg

Umpleti cu poshul(punga), le asezati in picioare intr-o forma unsa, deasupra parmezan si turnati deasupra lapte.Nu trebuie sa le acopere, doua treimi e suficient.Mie nu mi-a intrat mult ca erau indesate bine.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-9-13085637491307.jpg

Acoperiti cu aluminiu sau capac.bagati la cuptor pana nu mai rezistati.(30 de minute)Eventual 3-4 minute sub grill.

Daca le lasati sa se raceasca un pic, dezlipiti cu lama unui cutit pe margini si rasturnati pe un platou.Taiati torta felii. :occasion15:

#147 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 June 2011 - 07:10 PM

Paparotti, varza cu taitei e mancarea ardeleneasca pe care o ador...si cu muuuuuuuult piper macinat.
este ceva wow....demult tare n-am mai mancat. acum ceva ani in urma, mai venea o vara a soacrei in vizita , si ea imi facea taiteii cu varza calita...un deliciu.

#148 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 21 June 2011 - 09:29 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 13 May 2011 - 11:37 AM, a spus:

Taitei cu varza.

Sunt pastele mele fravorite! :biggrin:

Eu o fac cum o facea mama si bunica din partea tatalui.

Asa o face si buni si mama si eu.

Buni - Soacra-roatta :D - care sta acum cu noi - face mofturi la asa bunatate. Zice ca e "jingasa la mancare" :D .

Io nu-s deloc jingasa si sigur nu refuz minim 2 portii :D (la felul asta n-am limita :D). Si daca mai ramane varza introduc furca in varza atat cat sa nu uit gustul dulceeeeee. Gata azi stiu ce avem la cina :headbang: .


#149 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 June 2011 - 03:34 PM

paste cu anşoa, mozzarella proaspătă şi busuioc

500g de fusili, ai mei au fost integrali (orecchiette ar fi fost mai bune din cauză de parte concavă unde se poate aciua mozzarella topită)
40 de grame de anşoale din conservă (o anşoa, doo anşoale, logic, nu?) sau cît vă lasă inima, cu cît mai multe cu atît mai bine
150 g de moţarelă proaspătă, de ghiboliţă ar fi cea mai indicată dar mege şi de joiană
neşte busuioc proaspăt
usturoi
iuţică, cît vă ţin balamalele, în cazul meu bird's eye sau ardeiaşi văleu muică
ulei de măsline

Am topit anşoalele în tigaie cu uleiul, usturoiul şi iuţica

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-1215-13089214942255.jpg

am tăiat moţarela in cuburi paralelipipedice, busuiocul l-am rupt manual, le-am pus pe toate peste paste şi le-am amestecat bine, idea e ca moţarela să devină curgătoare

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-1215-13089214994161.jpg

secţiune cu moţarela topită

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-1215-13089214889778.jpg

#150 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 26 June 2011 - 10:24 PM

Vezi postareaAdriana, la 17 April 2010 - 11:54 PM, a spus:

Radiatori con cime di rapa e speck

Interesanta forma pastelor. Adriana, probabil la voi se gasesc toate si pentru toti in materie de paste, pe aici, doar cele tipic-plictisitoare: spaghete, fundite si alte cateva...

#151 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 June 2011 - 10:26 PM

Vezi postareaArmina, la 26 June 2011 - 10:24 PM, a spus:

Interesanta forma pastelor. Adriana, probabil la voi se gasesc toate si pentru toti in materie de paste, pe aici, doar cele tipic-plictisitoare: spaghete, fundite si alte cateva...

da, sunt o multime de forme, ba mai mult, aceeasi forma in zone diferite are nume diferite
dar asta e patria lor, e si normal sa fie fel de feluri :)

#152 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 July 2011 - 10:56 PM

Marco
al pesto
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-4-1309726496599.jpg
Stefano
cu dovlecei si creveti
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-4-13097265288933.jpg
eu
integrale cu caracatita si ardei
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-4-13097265612204.jpg

#153 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 04 July 2011 - 12:03 AM

Vezi postareaAdriana, la 03 July 2011 - 10:56 PM, a spus:

Marco
Stefano
cu dovlecei si creveti


Toata lumea a gatit creveti azi? =))

Toate arata delicios!!

#154 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 July 2011 - 07:34 AM

Vezi postareaArmina, la 04 July 2011 - 12:03 AM, a spus:

Toata lumea a gatit creveti azi? =))

Toate arata delicios!!

Total intimplator, mersi :-h

#155 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 04 July 2011 - 06:33 PM

Vezi postareaDexter, la 24 June 2011 - 03:34 PM, a spus:

[...] am tăiat moţarela in cuburi paralelipipedice, busuiocul l-am rupt manual, le-am pus pe toate peste paste şi le-am amestecat bine, idea e ca moţarela să devină curgătoare




bucatile de mozza' au devenit curgatoare instant la interactiunea cu pasta sfredelusa fierbinte ? sau ai dat farfuria pt. citeva minute la cuptor ? :)

#156 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 04 July 2011 - 06:41 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 July 2011 - 10:56 PM, a spus:

Marco
al pesto

Stefano
cu dovlecei si creveti

eu
integrale cu caracatita si ardei



(... si soacra ? :D a adulmecat mirosurile ? :D )

Imi place ca la tine mincati ca la restaurant: 3 feluri de paste diferite ! :)

#157 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 July 2011 - 10:08 PM

Nu cred, mai degraba le adulmec eu pe ale ei ca vin sus :P
Citeodata e democratie si fiecare primeste ce-i place :D

#158 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 July 2011 - 12:20 AM

Adriana, m-ar interesa detalii la pastele cu caracatita si ardei ... stii tu de ce :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#159 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 July 2011 - 07:38 AM

Nu stiu de ce. Doar am amestecat pastele integrale fierte cu amestecul de mai jos, mai putin maslinele

Vezi postareaAdriana, la 16 June 2011 - 10:20 PM, a spus:

Cumpar un amestec de ardei si caracatita taiate bucatele si congelate, le arunc in tigaie cu un strop de ulei si le las sa fiarba la foc mare descoperite, lasa un pic de apa care se evaporeaza, atit, azi aveam un amestec de masline condimentate si inainte de a stinge focul le-am adaugat, foarte bune
Imagine postata


#160 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 July 2011 - 03:52 PM

Vezi postareauptown girl, la 04 July 2011 - 06:33 PM, a spus:

sau ai dat farfuria pt. citeva minute la cuptor ?

nope, farfuria a stat pe masă iar moţarela şi chestiile fierbinţi din'trânsa s-au interacţionat până s-au topit unele pe altele

Arata acest topic


  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

23 useri citesc topicul
0 membri, 23 vizitatori, 0 utilizatori anonimi