Paste, fel de fel de feluri
#202
Postat 08 November 2011 - 11:23 AM
laura_lala, la 18 October 2011 - 10:50 PM, a spus:
Uite, ma, ca stie si faza cu piperul in exces!
Numai un adevarat ardelean poate aprecia la justa valoare o reteta asa de simpla si gustoasa.
Reteta de taiteii cu varza e o clasica in spatiul austro-strungar
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#203
Postat 08 November 2011 - 11:40 AM
Mai am un rest de varza, sa vedem daca o pot imparti ca sa o amestec si cu niste paste
#204
Postat 08 November 2011 - 11:41 AM
#205
Postat 08 November 2011 - 01:25 PM
Adriana, la 08 November 2011 - 11:41 AM, a spus:
Da,philadelphia normala,si sunca dupa gust cruda sau trasa un pic in tigaie.
Eu trag un pic la tigaie sunca(cubulete sau a strisce),pun philadelphia peste sunca,cu un pic de apa de la pasta in care am diluat sofranul cat sa devina mai cemoasa philadelphia,si pun pastele fierte peste.Daca nu vrei sunca trasa la tigaie,o pui la sfarsit.Simpla si rapida.
#207
Postat 08 November 2011 - 06:13 PM
si on topic, lasagna mea fara de bechamel, cu multa mozzarella in schimb
si cu penne riggate (scuzati dublele puse ala'n dala) pe principiu ragu, mozzarella, parmezan al forno
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#208
Postat 09 November 2011 - 10:29 AM
Daniella, la 08 November 2011 - 06:13 PM, a spus:
Nu cred sa incurce cu ceva otetul. Poti incerca.
Eu toc fideluta varza, o frec cu sare si uit de ea 15 minute. Apoi o storc in pumni, o calesc in untdelemn pana se inmoaie si i dau cu piper in ochii. Mult piper. Daca iti scapa si floare uscata de cimbru nu gresesti cu nimic. Face cel mai trainic mariaj cu varza, dar reteta e fara.
Se rastoarna peste varza latzeii (taitetii lati, dar merg orice paste scurte) fierti la dinte si se mai covarleste de trei ori cu lingura.
Cum am mai spus aici, se aseamana destul de bine la gust cu placinta cu varza.
Cred ca s-ar putea si da la cuptor sa fie pastele mai crocante.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#209
Postat 09 November 2011 - 11:07 AM
deci branzeturi nu se pun la asta? nici parmezan, nici mozza sau alte topiciuni ?
am si taietei de casa facuti de mama soacra, nu-s din grano duro, sunt din faina normala proaspata de la moara
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#210
Postat 09 November 2011 - 11:55 AM
Daniella, la 09 November 2011 - 11:07 AM, a spus:
nuuuuuuuuu, ar fi blasfemie sa pui branza la taitei cu varza
incepe imediat postul asa ca o sa ii fac destul de des, dar cu speghette integrale.
eu pun piper doar de gust, nu-mi place piscaciune prea mare, dar cimbrul nu-mi lipseste niciodata
#211
Postat 09 November 2011 - 11:57 AM
boni, la 09 November 2011 - 11:55 AM, a spus:
Daniella, la 09 November 2011 - 11:07 AM, a spus:
nuuuuuuuuu, ar fi blasfemie sa pui branza la taitei cu varza
incepe imediat postul asa ca o sa ii fac destul de des, dar cu speghette integrale.
eu pun piper doar de gust, nu-mi place piscaciune prea mare, dar cimbrul nu-mi lipseste niciodata
asa ma gandeam si eu ca nu o sa-mi placa cu taieteii aia facuti din faina normala (nici nu cred ca ies al dente, dupa parerea mea), mai bine paste integrale, sau macar grano duro
boni, avem voie si ulei? mie imi place piscacios bine ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#212
Postat 09 November 2011 - 01:09 PM
Daniella, la 09 November 2011 - 11:57 AM, a spus:
asa ma gandeam si eu ca nu o sa-mi placa cu taieteii aia facuti din faina normala (nici nu cred ca ies al dente, dupa parerea mea), mai bine paste integrale, sau macar grano duro
boni, avem voie si ulei? mie imi place piscacios bine ...
Normal ca e slobod la untdelemn, doar in el se caleste varza. Si se mai poate adauga si la sfarssit sa unga pastele si sa le inmiresmesmeze, ca vorbesc de extrafeciorelnic
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#213
Postat 09 November 2011 - 01:17 PM
io ma incumet sa-i fac, dar parca vad ca o sa-i manac singura...
mmm... nu si daca fac o friptana langa!
#215
Postat 09 November 2011 - 01:26 PM
merci sefu'
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#217
Postat 09 November 2011 - 10:39 PM
Maine daca am vreme pun si pozele
Nu aveam mari asteptari, mai ales ca varza nu e intre preferintele mele. A iesit o minune ... . Am facut 1 portie pt mine si 1 pt maine pt mamaie ... din portia ei ... , am revenit cu nasu'n frigider dupa 1 ora jumatate si ... a mai rams oleak pe fundul vasului ... De acum nu ma mai supar cand va taia multa varza ...
Any, la voi se obisnuiesc mult paste cu carnati. La noi suna destul de ciudat, pentru ca in general sunt de porc si grasi, facuti din cazatura de la macelarie (resturi).
De exemplu zicea Adriana la o reteta (chiar pe prima pagina a acestui topic) de o reteta care se face cu carnati slabi de vita. Nu cred sa gasesti la noi asa ceva ...
La voi carnati nu se mananca si ca atare/gratar? sau cu varza? cu fasole? cu mamaliguta? ... ca pe la noi?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#218
Postat 09 November 2011 - 10:56 PM
Daniella, la 09 November 2011 - 10:39 PM, a spus:
Maine daca am vreme pun si pozele
Nu aveam mari asteptari, mai ales ca varza nu e intre preferintele mele. A iesit o minune ... . Am facut 1 portie pt mine si 1 pt maine pt mamaie ... din portia ei ... , am revenit cu nasu'n frigider dupa 1 ora jumatate si ... a mai rams oleak pe fundul vasului ... De acum nu ma mai supar cand va taia multa varza ...
Any, la voi se obisnuiesc mult paste cu carnati. La noi suna destul de ciudat, pentru ca in general sunt de porc si grasi, facuti din cazatura de la macelarie (resturi).
De exemplu zicea Adriana la o reteta (chiar pe prima pagina a acestui topic) de o reteta care se face cu carnati slabi de vita. Nu cred sa gasesti la noi asa ceva ...
La voi carnati nu se mananca si ca atare/gratar? sau cu varza? cu fasole? cu mamaliguta? ... ca pe la noi?
Daniela, e normal ca se mananca carnati la gratar, cu fasole, la tigaie, etc,
Mi-a ramas putin carnat din cel pe care l-am facut la tigaie si ca atare l-am pus la paste.
Mie carnatu' mi-l face in fata mea la macelarie, ii zic eu cata sare sa puna, aleg eu carnea, cat de grasi sa fie, etc.
#219
Postat 09 November 2011 - 11:40 PM
#220
Postat 10 November 2011 - 04:13 PM
Salata de varza a fost din varza rosie+alba. Am pus si boia dulce (stiam ca se impaca bine cu varza), ulei ev dinbelsug si am calit-o la foc mare, sa iasa mai crocantoasa, la final piper din belsug si cimbru. Am asezonat cu sarea Eataly ...deci nu e de post de data asta, dar era foarte gustoasa si fara sarea de prosciuto.
pozele sunt cu salata de varza pusa la calit, farfuria mea de varza cu taietei, si apoi portia lasata initial socrellei, din care a mai gasit doar juma'
E clar: se repeta!
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!