Daniella, la 10 November 2011 - 04:13 PM, a spus:
uitati si pozele. Mamaie a fost impresioanta

, a zis ca mai vrea

. Asa ca i-am zis cand mai prinde o varza sa mai toace asa multa ca nu ma mai supar
Salata de varza a fost din varza rosie+alba. Am pus si boia dulce (stiam ca se impaca bine cu varza), ulei ev dinbelsug si am calit-o la foc mare, sa iasa mai crocantoasa, la final piper din belsug si cimbru. Am asezonat cu sarea Eataly

...deci nu e de post de data asta, dar era foarte gustoasa si fara sarea de prosciuto.
O mica-mare corectura pentru pastele cu varza calita:
1. Nu se pune mult ulei, ci doar foarte putin, atat cat sa nu se prinda varza de oala.
2. Nu se pune boia. Strica gustul total. Nu de alta dar stii ca boiaua prajita,arsa amareste mancarea.
3. Varza se caleste la foc domol (cat mai mic) ca sa fie aproape ca inabusita astfel se pronunta gustul dulce al ei (dupa parerea mea). Asta inseamna ca va trebui sa tot invarti in ea pentru ca se arde tare usor.
4. Musai sa se serveasca cu taitei lati gen tagliatele.
5. Ar fi de preferat sa fie taiata varza pe mandolina (iese fasii si se face mai altfel, altfel o sa si savurezi)
6. Dupa parerea mea pentru acest tip de mancare cel mai bine merge sa fie facuta din varza alba.
Incearca odata sa o faci asa si vei vedea diferenta.
Pastele astea cu varza calita au un gust dulce, atat de fin....sunt favoritele mele si pot vorbi de ele ore in sir. Le savurez la maximum cand le mananc.
ps: dupa parerea mea sarea aia de prosciutto ii strica tot gustu

. Sunt o conservatoare si macaroanele, pastele cu varza calita merg cel mai bine doar cu varza calita si paste, macaroane

.