Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#281 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 January 2012 - 12:45 AM

Vezi postareaDaniella, la 29 January 2012 - 12:21 AM, a spus:

Any cum faci tu pastele cu ton si smantana? ton proaspat?
eu cu ton (conserva) le faceam cu sos rosu ...



Au si sos de rosii, uite-asa:

Intr-o tigaie pun 2 linguri de ulei ev si putina ceapa taiata marunt (poti pune si un catel de usturoi taiat marunt).
Cand caeapa s-a calit cat de cat, adaug tonul din conserva (1 cutiuta de persoana).
Amestec si mai las putin pe foc, adaug apoi suc de rosii nu mult sa balteasca tonul in el, dar suficient ca sa-i dea culoare.
Sare, piper, peperoncino, las la foc mic sa se retraga putin sucul, eventual mai pun 2-3 linguri de apa in care fierb pastele.
Cand pastele au fiert, le pun in tigaie, adaug smantana, amestec si las putin la foc mic. Asta-i.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13277906458228.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13277906680806.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13277906898845.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13277907050241.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13277907311956.jpg

#282 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 January 2012 - 12:48 AM

şi eu tot aşa le fac, pînă la faza cu smântîna. nu mi-a trecut niciodată prin cap să pun smântînă, dar o să incerc.

#283 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 January 2012 - 12:51 AM

Daca esti la detox, poti sa faci asa:
Intr-un castron amesteci ton in conserva (tot asa 1 cutiuta de om), rosii chery taiate pe jumatate sau cum vrei tu, ulei ev, oregano, patrunjel, sare, piper, busuioc proaspat
Cand pastele au fiert le pui in castron, amesteci si gata.

Eu pe astea le fac des vara, dar nimic nu te impiedica sa le faci iarna =)) !

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13277910326657.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13277910511842.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13277910670593.jpg

#284 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 January 2012 - 12:52 AM

Vezi postareaDexter, la 29 January 2012 - 12:48 AM, a spus:

şi eu tot aşa le fac, pînă la faza cu smântîna. nu mi-a trecut niciodată prin cap să pun smântînă, dar o să incerc.


Sunt cremoaseeeeee si buneeeeee =)) !

#285 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 January 2012 - 12:55 AM

Vezi postareaany_annette, la 29 January 2012 - 12:51 AM, a spus:

Daca esti la detox, poti sa faci asa:
Intr-un castron amesteci ton in conserva (tot asa 1 cutiuta de om), rosii chery taiate pe jumatate sau cum vrei tu, ulei ev, oregano, patrunjel, sare, piper, busuioc proaspat
Cand pastele au fiert le pui in castron, amesteci si gata.

Eu pe astea le fac des vara, dar nimic nu te impiedica sa le faci iarna :) !

eu le fac in varianta asta, dar pun pe foc, adica, mai bine spus prima ta varianta dar cu rosii cherry (nu sos de rosii) si patrunjel. La limita (nu am rosii disponibile) pun o cutie de decojite. Pun si patrunjel si oleak de pepperoncino. Tonul il sting cu vin alb sec.
Nu m-am gandit ca ar merge si fara foc, o sa incerc si asa. Varianta cu smantana o folosesc mai mult cand am somon afumat. Nu stiam ca merge si la ton! si eu o sa verific produsul cu ideea ta ... :o
De ce folosesti Divella si nu Barilla? =)) e vreo ratiune pentru aceasta preferinta?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#286 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 January 2012 - 01:01 AM

any, le fac şi pe alea la rece cum spui tu şi îmi plac chiar mai mult decît în tigaie

altă combinaţie la rece, spanac baby, prosciutto cotto, roşii cherry, boconcini şi usturoi. îmi făcuşi poftă de paste =))

#287 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 January 2012 - 01:12 AM

Vezi postareaDaniella, la 29 January 2012 - 12:55 AM, a spus:


eu le fac in varianta asta, dar pun pe foc, adica, mai bine spus prima ta varianta dar cu rosii cherry (nu sos de rosii) si patrunjel. La limita (nu am rosii disponibile) pun o cutie de decojite. Pun si patrunjel si oleak de pepperoncino. Tonul il sting cu vin alb sec.
Nu m-am gandit ca ar merge si fara foc, o sa incerc si asa. Varianta cu smantana o folosesc mai mult cand am somon afumat. Nu stiam ca merge si la ton! si eu o sa verific produsul cu ideea ta ... ;)
De ce folosesti Divella si nu Barilla? :rolleyes: e vreo ratiune pentru aceasta preferinta?


Folosesc paste de toate marcile care mi se par mie bune.
Am totdeauna si Divella si Barilla, de alea artizanale, apoi Agnesi si chiar marca Carrefour "calamarata" alea pe care le folosesc la pastele cu acelasi nume, am si de Gragnano.
Deci nu folosesc doar o marca anume.
"Barilla" sunt foarte publicizate, etc, dar sunt marci care mie imi plac mai mult de exemplu.

Vezi postareaDexter, la 29 January 2012 - 01:01 AM, a spus:

any, le fac şi pe alea la rece cum spui tu şi îmi plac chiar mai mult decît în tigaie

altă combinaţie la rece, spanac baby, proschiutto cotto, roşii cherry, boconcini şi usturoi. îmi făcuşi poftă de paste :hungry:


Spanacul crud, asa-i? Faine, de incercat si astea :thumleft: .
De-acuma e tarziu pentru paste, fa-ti maine :P !

#288 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 January 2012 - 01:20 AM

la Dex e inca devreme! am coborat si eu si am mancat la 1 noaptea ... cine ma pune sa bantui pe aici...
pai sa ne apucam de paste la rece, daca propuneti asa ... nu sunteti buni sa duceti retetele, va rog, si la topicul cu pricina, cand ma apuc de treaba sa stiu de unde le iau?
suna prea bine si aia cu spanac :thumleft:
am niste rosii uscate! nu stiu ce sa fac cu ele ? hai ca mut discutia la han :rolleyes:

Barilla artizanale ? sau e cu virgula?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#289 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 January 2012 - 01:26 AM

Vezi postareaDaniella, la 29 January 2012 - 01:20 AM, a spus:

la Dex e inca devreme! am coborat si eu si am mancat la 1 noaptea ... cine ma pune sa bantui pe aici...
pai sa ne apucam de paste la rece, daca propuneti asa ... nu sunteti buni sa duceti retetele, va rog, si la topicul cu pricina, cand ma apuc de treaba sa stiu de unde le iau?
suna prea bine si aia cu spanac :thumleft:
am niste rosii uscate! nu stiu ce sa fac cu ele ? hai ca mut discutia la han :rolleyes:

Barilla artizanale ? sau e cu virgula?


cu virgula

#290 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2012 - 01:22 PM

Vezi postareaany_annette, la 29 January 2012 - 01:12 AM, a spus:

"Barilla" sunt foarte publicizate, etc, dar sunt marci care mie imi plac mai mult de exemplu.

idem
ba as mai adauga ca sunt alte marci care sunt mult mai bune
eu barilla nu le cumpar deloc

#291 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2012 - 08:02 PM

aveam o vinata ofilita si citiva topianmbur asa ca i-am taiat marunt de tot si cu un pic de praz i-am lasat sa fiarba incet de tot adaugind apa, am topit o cutie de philadelphia si am apasat cu lingura ca sa devina totul o crema
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-4-13278601741843.jpg

#292 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 31 January 2012 - 08:30 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 January 2012 - 08:02 PM, a spus:

aveam o vinata ofilita si citiva topianmbur asa ca i-am taiat marunt de tot si cu un pic de praz i-am lasat sa fiarba incet de tot adaugind apa, am topit o cutie de philadelphia si am apasat cu lingura ca sa devina totul o crema



Eu nu prea am inteles ce e topinamburul... am vazut, o radacina. Am incercat sa-i simt mirosul, dar nu-l avea... Deci Adriana, ce gust are topinamburul? :occasion14:

#293 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 January 2012 - 10:46 PM

seamana la gust cu anghinarea (carciofo) doar ca e mai delicat

#294 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 February 2012 - 05:56 PM

Paste cu sardele, fenicul salbatic si sofran ca aici
http://artaculinara...._0

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13281981811427.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13281981908477.jpg

#295 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2012 - 04:02 PM

Spaghetti fierte puse intr-un castron cu bucatele de unt, piper, coaja razuita de lamaie (biologica).
Amestecat, pus in farfurii si pe deasupra putina lamaia razuita.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13282777490203.jpg

#296 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 03 February 2012 - 04:44 PM

any, ce mi-ar placea sa fiu in grija ta (sotul sau copila :violent6:) !!! toata ziua numai paste as manca, de toate felurile Imagine postataImagine postataImagine postata

#297 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2012 - 04:53 PM

Vezi postareaboni, la 03 February 2012 - 04:44 PM, a spus:

any, ce mi-ar placea sa fiu in grija ta (sotul sau copila :lol:) !!! toata ziua numai paste as manca, de toate felurile Imagine postataImagine postataImagine postata


Cand veneau ai mei la inceput aici la noi, gateam si paste si ciorbe, ca tata in special nu putea sta fara ciorbe.
Ei nu-ti zic ca ultima data n-a cerut ciorba nici macar o data. Nu i-a trebuit. A mancat numai paste o luna jumate.
Mama imi zice la telefon ca face des paste. De toate felurile si cu ce are. Tot i-am dat eu retete.

Azi n-aveam nimic in plan. Paste albe :unsure: .
Cu lamaia devine altceva. Si-apoi e placut tare gustul care-ti ramane-n gura.

Boni, n-am mancat o ciorba din vara, chiar mi-e pofta si o sa fac curand.
Si vreau sa fac odata ciorba de burta. N-am facut niciodata.
Boni :violent6: !

#298 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2012 - 03:47 PM

Spatzle de spanac cumparati de la Lidl si sos de rosii facut de mine asta vara plus parmigiano
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13283632547813.jpg

#299 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 February 2012 - 05:36 PM

Eu am fost iar la prietena mea si am primit de la ea 1 kg de busiate proaspete.
Alea rosii sunt cu peperoncino, alea verzi cu busuioc.

Azi cu ragu, asta aveam, data viitoare fac un pesto.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13284561487331.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13284561623244.jpg

#300 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 February 2012 - 05:34 PM

Aceeasi Marie in alta farfurie :occasion15:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13286288580683.jpg

Arata acest topic


  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi