Paste, fel de fel de feluri
#561
Postat 16 March 2015 - 01:06 PM
si ce scamatorii face razatoarea asta microplane fata de cea clasica ? si eu imi dau gherutele (fie unghii, fie piele) adesea pe razatoare, asa ca si mie mi-i cam nu stiu cum sa lucrez cu ele ...
Stella, nu stiam ca si d-l tau e mofturos! apetisante tagliatelele!!!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#562
Postat 16 March 2015 - 09:55 PM
Si eu carbonara:
Sper sa aiba consistenta potrivita si sa nu ma ia Adriana cu melesteul
#563
Postat 16 March 2015 - 10:21 PM
#564
Postat 16 March 2015 - 10:23 PM
Daniella, la 16 March 2015 - 01:06 PM, a spus:
are alt sistem de taieturi, nu stiu cum sa le spun, e copiat de la razatoarea pe care o folosesc pentru lemn timplarii
asa ca rade de n-ai aer, adica deste Si Stefano care lucreaza cu atentie si are experienta pentru ca cel putin in fiecare weekend face vreo 2 farfurii adinci pline mai da pe alaturi si-si rade cite un pic de pielita
apoi Microplane e fantastica face si alte chestii pe linga razatori, eu o am si pe cea mai mare, si mandolina, si chestie pentru maruntit patrunjelul
#565
Postat 16 March 2015 - 10:28 PM
Eu de fiecare data cand dau ceva pe razatoare imi rad si degetele, deci nu-mi doresc Microplane de asta....
#566
Postat 17 March 2015 - 02:19 AM
dani, e regina răzătoarelor, o incîntare, parcă n-am mai ras in viața mea, coup de foudre instantaneu. ce iese din ea parcă sunt fulgii din basmele lui Andersen, cînd ninge, nu cînd se bat cu pernele
cum să vă radeți degetele bre, mie mi se pare mult mai safe decît aia obișnuită
am făcut cîrnații, condimentat cu condimentele mele uzuale, nu am incercat nimic nou, frămîntat și pus in pungă la congi
PS și eu am făcut carbonara dar miercuri, eu bat oul cu parmezanul in vasul in care servesc și pun pancetta și pastele peste
alt PS stella, nu știe domnu ce-i bun, să papi sosul ajutat de o juma de cochilie
#567
Postat 17 March 2015 - 08:32 AM
Dexter, la 17 March 2015 - 02:19 AM, a spus:
superba, imi lipseste
Dexter, la 17 March 2015 - 02:19 AM, a spus:
exact asa fac si eu
#568
Postat 17 March 2015 - 08:56 AM
de fapt e asta?
http://www.amazon.co...icroplane+elite
#569
Postat 17 March 2015 - 09:51 AM
M-ai starnit cu Amazonul si am dat sarch la microplane...pai sa mori de dragoste ranita nu alta.... in vara imi vine pachet de peste garla...iar raman falita !
Eu am ochit-o pe asta rosie ca focul:
http://www.amazon.co...ords=microplane
Data viitoare am sa fac si euc a voi la carbonara.
#570
Postat 17 March 2015 - 01:22 PM
Iulia, cat platesti transportul? vazusem pe fb pe unii din Cluj care aduc "orice" din State, de pe ebay (probabil si de pe Amazon) cu 50 lei/pack.
cat bacon/persoana se pune la carbonara? merci
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#571
Postat 17 March 2015 - 01:25 PM
iulia nicoleta, la 17 March 2015 - 09:51 AM, a spus:
M-ai starnit cu Amazonul si am dat sarch la microplane...pai sa mori de dragoste ranita nu alta.... in vara imi vine pachet de peste garla...iar raman falita !
Eu am ochit-o pe asta rosie ca focul:
http://www.amazon.co...ords=microplane
Data viitoare am sa fac si euc a voi la carbonara.
Oooooo, da! Perfect de acord cu tine! Dexter ar merita o atentie.... ne ispiteste si stie ca nu se poate rezista la astfel de oferte!
#572
Postat 17 March 2015 - 04:11 PM
#573
Postat 17 March 2015 - 05:46 PM
Daniella, la 17 March 2015 - 01:22 PM, a spus:
Iulia, cat platesti transportul? vazusem pe fb pe unii din Cluj care aduc "orice" din State, de pe ebay (probabil si de pe Amazon) cu 50 lei/pack.
Daniella, am pe cineva care face trei drumuri in State pe an.
Din cate stiu eu Amazonul nu mai trimite in Romania comenzi.
Adriana, la 17 March 2015 - 04:11 PM, a spus:
Adica nici unul daca faci pentru o singura persoana?
#574
Postat 17 March 2015 - 07:42 PM
iulia nicoleta, la 17 March 2015 - 05:46 PM, a spus:
Nu mi s-a intimplat niciodata
fac asta pentru frica de ou crud, stiu ca e complet nejustificata si nebuna din moment ce si celelalte tot crude-s, da' na zic ca daca e cu unul mai putin o fi mai putin rau
#575
Postat 18 March 2015 - 01:46 AM
Adriana, la 17 March 2015 - 08:56 AM, a spus:
Adriana, e iluzie, lama este de metal, ca cea din poza ta. singura diferentă e că a mea are și o "teacă"
iulia și foxyy, cum bre să nu vă spun de asemena cuceriri ale tehnologiei
dani, eu pun minimum juma de kil de bacon la carbonara, conform principiului că bacon nu e niciodată de ajuns în nici o mincare
#576
Postat 18 March 2015 - 08:55 AM
Dexter, la 18 March 2015 - 01:46 AM, a spus:
Superb principiu, total de acord Eu incep sa impart cite o bucatica cu Puffy si Perla in timp ce il tai, apoi daca il prajesc cum se intimpla de cele mai multe ori, mai fur un pic si din tigaie Gasesc acum la magazinul romanesc, ei mi se pare ca ii zic kaiser, plin de carnita cu putina grasime, tare bunut e.
Ok, mersi, o pun pe lista dorintelor a lui Amazon
#577
Postat 18 March 2015 - 09:14 PM
Acum vreo doua saptamani am incercat o reteta de paste cu ciuperci, dovlecei si mazare, mi-a placut ideea ca se pun toate ingredientele in oala, se fierb impreuna pana scade apa, se mai pune ceva branza, si gata. Gustul insa nu prea m-a dat pe spate. Stiu ca am facut mai demult o alta reteta de paste cu ciuperci si tot asa, nu m-a impresionat. E vreun ingredient secret pe care ar trebui sa-l folosesc, sau un anumit soi de ciuperci? De data asta am folosit cremini. Eu ciuperci as putea manca de 3 ori pe zi, de orice fel, la fel si dovlecei si paste, dar nu-mi plac combinate.
Weekendul trecut am gasit o alta reteta, tot asa puse toate in oala de la inceput, de data asta mi-a placut, cu carnati si rosii.
Imagini atasate
#578
Postat 18 March 2015 - 09:29 PM
adi_edi, la 18 March 2015 - 09:14 PM, a spus:
eee, pai una-i sa le fierbi in apa - de legume vorbesc, si alta-i sa le tragi la tigaie cu niste evo sau ceva unt.
si-apoi si ciupercile si dovlecelul sunt pline de apa, cand le fierbi le diluezi gustul, cand le tragi in tigaie le concentrezi gustul, ca se deshidrateaza si-n schimb absorb grasimea in care se calesc.
altfel, absolut la fel!
slava Domnului ca macar pastele nu-mi plac!
#579
Postat 18 March 2015 - 11:32 PM
moatza, la 18 March 2015 - 09:29 PM, a spus:
adi_edi, la 18 March 2015 - 09:14 PM, a spus:
eee, pai una-i sa le fierbi in apa - de legume vorbesc, si alta-i sa le tragi la tigaie cu niste evo sau ceva unt.
si-apoi si ciupercile si dovlecelul sunt pline de apa, cand le fierbi le diluezi gustul, cand le tragi in tigaie le concentrezi gustul, ca se deshidrateaza si-n schimb absorb grasimea in care se calesc.
altfel, absolut la fel!
slava Domnului ca macar pastele nu-mi plac!
Sa stii ca asa am zis si eu prima data, ca n-o sa aiba nici un gust. Dar se simtea clar gustul de ciuperci (cu dovleceii sunt de acord, eventual pusi spre sfarsit), mie combinatia ciuperci+paste nu mi-a placut.