Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 53 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#581 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 March 2015 - 12:55 PM

Iulia, brava! esti norocoasa, la achizitiile amazon! :)

Vezi postareaadi_edi, la 18 March 2015 - 09:14 PM, a spus:

Am googalit si io razatoarea minune, sa vedem cand ma cadorisesc!

Acum vreo doua saptamani am incercat o reteta de paste cu ciuperci, dovlecei si mazare, mi-a placut ideea ca se pun toate ingredientele in oala, se fierb impreuna pana scade apa, se mai pune ceva branza, si gata. Gustul insa nu prea m-a dat pe spate. Stiu ca am facut mai demult o alta reteta de paste cu ciuperci si tot asa, nu m-a impresionat. E vreun ingredient secret pe care ar trebui sa-l folosesc, sau un anumit soi de ciuperci? De data asta am folosit cremini. Eu ciuperci as putea manca de 3 ori pe zi, de orice fel, la fel si dovlecei si paste, dar nu-mi plac combinate.
Weekendul trecut am gasit o alta reteta, tot asa puse toate in oala de la inceput, de data asta mi-a placut, cu carnati si rosii.


cred ca motivul e al'de zicea si moatza. Respectiv, fiertura.
Noua ne plac maxim pastele cu ciuperci, dar ciupercile taiate feliute (eventual la mandolina) le trag rapid in tigaie (la foc mare) cu ulei de masline, usuturoi si o crenguta de rozmarin. Cand sting focul adaug smantana lichida si parmezan ca sa se ingroase sosul, apoi amestec cu pastele (f al-dente, le mancam noi). Parmezan proaspat ras mai adaugam in farfurie dupa gust. Gustul e divin, incearca si asa (fara alte legume si fara fierturi). Dupa preferinta se mai poate adauga patrunjel tocat marunt de tot (din cutit)... pt un gust fresh si culoare, dar ai mei nu vor verdeturi. Se pot face cu orice ciuperci (insipidele chamignons/pleurotus, pana la porcini, si cu trufe razalite :) deasupra ...cine are noroc de asa minunatii ... )....eu pun (cateodata) doar oleak de ulei aromatizat cu trufa.+
Seful, Paparotti, zicea pe undeva ... ca la acest sos din ciuperci taiate la mandolina, pt un plus de gust, o ciuperca o da pe razatoare si/sau adauga la calire 1 praf de ciuperci uscate (blenduite uscat). Si da, confirm: are dreptate! A propos, a aflat cineva vesti de la Seful?


cristina, cum ai hidratat asa de bine rosiile uscate?:)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#582 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 April 2015 - 08:46 PM

Agnolotti "my way"

Reteta pentru foaie e clasica:
Imagine atasata: monthly_04_2015/post-9-14299864448692.jpg

3 oua
300 gr faina


Framantam bine si lasam aluatul la temperatura camerei acoperit.


Pentru umplutura am folosit spanac proaspat , tras la tigaie.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-9-14299864659248.jpg

Friptura de vitel tocata marunt, un ou si parmigiano ras.


Imagine atasata: monthly_04_2015/post-9-14299864875459.jpg

Le amestecam bine pana obtinem o pasta.

Intindem o foaie subtire, taiem fasii, asezam movilute de umplutura.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-9-1429986541112.jpg

Acoperim cu o parte din foaie.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-9-14299866349618.jpg

Umezim usor partea de lipit si ciupim dupa fiecare movilita.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-9-14299866775458.jpg

Taiem agnolotti incercand sa nu ne ramna aer in interior.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-9-14299867074962.jpg


Pisicei

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-9-14299867970401.jpg

Mai greu de explicat, se intelege mai bine din imagini.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-9-14299868649934.jpg

Aceeasi umplutura.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-9-14299868959448.jpg

I-am congelat cruzi in monoportii pentru Manu.Ies destui din 3 oua.Se congeleaza unul langa altul, intr-o prima faza, dupa care se pot conserva in pungi inchise in congelator.

Resturile de la foaie sau ce ramne din decupajul Pisiceilor, le-am taiat bucatele asimetrice pentru supa(pastina, maltagliatti).

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-9-14299870464838.jpg

Ma desclar satisfacuta, nu mai cumpar ravioli/tortellini sau alta pasta umpluta de ceva timp.Urmeaza sa cumpar o masina de intins pasta si voi reveni cu alte umpluturi si/sau forme diverse.

#583 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 April 2015 - 11:14 PM

Vezi postareaEataly, la 25 April 2015 - 08:46 PM, a spus:

Agnolotti "my way"

agnolotti del plin
oja asortata cu umplutura
esti perfecta :rolleyes:

#584 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 April 2015 - 10:28 AM

:rolleyes:
Perfecta nu stiu, dar ma straduiesc! :D

#585 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 April 2015 - 07:11 AM

Vezi postareaEataly, la 26 April 2015 - 10:28 AM, a spus:

:rolleyes:
Perfecta nu stiu, dar ma straduiesc! :D


Lili, ai tot respectul meu ptr. rabdarea si maiestria asta. Eu nu asi reusi...

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#586 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 April 2015 - 09:40 AM

Peter, iti multumesc desi sunt sigura ca la capitolul rabdare, ma bati! :rolleyes:

Incercam sa mancam sanatos si tortellini/ravioli industriali i-am taiat de pe lista. :D

#587 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 April 2015 - 11:39 AM

M-ai terminat complet cu pisiceii!! :love7: :love7:

Poate daca fac pisicei sa manance si omul, ca are in prezent alergie la preparate din paste, inclusiv ca nu mai merge nici macar in restaurante care servesc si paste :violent1:

Intr-un fel il inteleg, ca la munca nu mai suporta ca peste tot la catering sunt paste si pizza si mi-a trantit-o scurt ca daca toata lumea mananca acelasi lucru, el nu vrea!

Dar pun pariu ca pisiceii il fac KO! :thumleft:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#588 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 April 2015 - 08:59 PM

Ioana, eu iti inteleg omul.Acum nu stiu cum e pasta si pizza in Romania(adica eu o vaga idee am), dar de pasta facuta in casa nu ai cum sa te saturi.

Pisiceii s-au nacut din dorinta de a lipi bine colturile "raviolilor".Atata le-am presat ca le-am facut urechi, restul e "decupaj". :thumleft:

Umplutura se simte perfect, carnea e carne, spanacul e spanac, fara lipiciuri :violent1: industriale si alte substante "chimicoase".

Si-apoi daca lui Manu ii place, musai si obligatoriu trebuiesc facute!

Si-mi mai place de ea ca a dezvoltat un miros fin, daca e ceva ce nu-i miroase bine, nu pune limba nici cum.
Si crede-ma Manu nu face mofturi, ce i se pune pe masa aia mananca.Ca-i Romania, ca-i Italia, etc.

Numa ficat sa nu fie.Da pateu mananca. :love7:

#589 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 April 2015 - 08:06 AM

Pai nu, ca-l pacalesc eu cu pisiceii, numai sa am timp de tricotat si decupat!
Cred ca numai ce-i vede il apuca rasul!

Ai dreptate cu pastele si pizza aici, nu prea seamana cu ce ar trebui in mare parte si cred ca l-am stricat destul ca sa nu mai accepte orice citez"mantzocarie" drept paste sau pizza!!!

Foarte bine face Manu cu mirosul, eu intr-o tabara n-am vrut sa mananc neam niste chestii, toti cei care au mancat au facut enterocolita, sa vezi ce bine era dupa la masa, ca ne dadeam in stamba, ce vroiam, aia ne dadeau, ca mai eram 1/4 din tabara la masa, restul zaceau! Si sigur s-a lasat cu sanctiuni, ca pe urma mergeau pe sarma aia la bucatarie! Mda, nu e bine pentru parinti sa auda asa ceva, dar ca se intampla, se intampla! Daca e copilul obisnuit cu mancare buna, cel mult mananca biscuiti, dar nu zace!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#590 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 August 2015 - 11:35 PM

Agnolotti clasici adica umpluti cu carne, cumparati, amestecati cu unt cu mirodenii
Imagine atasata: monthly_08_2015/post-4-14391561009955.jpg

#591 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 August 2015 - 02:01 AM

soba noodles (tăiței/spagettini din hrișcă/grano saraceno) in stil japonez tip dexter-san, varianta rece. tăițeii reci, nu dexter. nu sunt nuzi cum ar vrea să pară în foto ci-s acoperiti cu un maclavais din tamari, ginger, ulei de susan și mirin plus ceapă verde. fe fe buni. mai fac.

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-1215-14392512026069.jpg

#592 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 August 2015 - 09:56 PM

oh yesss :thumleft:

#593 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 August 2015 - 05:53 PM

Vine Marco dupa o saptamina la mare cu cortul si zice: Cumperi sos de paste Barilla cu nuci si urda?
Io: never in my life :Demon:
Asa ca azi m-am inspirat :hug: de la sosul de nuci de aici http://artaculinara....dpost__p__31347 si l-am facut modificind nitel acea reteta, ma duc s-o scriu acolo, deci:
Farfalle con pesto di noci e ricotta
Imagine atasata: monthly_08_2015/post-4-14396539583309.jpg
Pe urma m-am dus sa ma uit la ingredientele din Barilla si pe primul loc e uleiul :hug:

#594 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 September 2015 - 05:14 PM

Am cumparat mitarci:

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-9-14427619550565.jpg

Taiate lamele, trase la tigaie cu ulei si usturoi.
Am adaugat o cana de supa facuta din doua cozi de ciuperci si legume.

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-9-14427620233626.jpg

Adaugat tagliatellele si patrunjel.

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-9-14427620518654.jpg

#595 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 October 2015 - 07:47 PM

orecchiette cu cime di rappa ca in Puglia

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-1215-14457948759808.jpg

penne rigatte cu champinions și varză de Bruxelles

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-1215-14457948551224.jpg

#596 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 October 2015 - 05:00 PM

bravos!
am aflat finalmente ca cime di rape sunt frunze de ridichi de luna. sa-mi dai si mie retetele de mai sus. merci

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#597 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 December 2015 - 12:33 AM

Tagliatelle fierte ca un risotto cu cirnat din carne de vita si ardei, foarte bune :drool:
Imagine atasata: monthly_12_2015/post-4-14494411766402.jpg

#598 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2016 - 04:55 PM

Orecchiette con cime di rapa
Imagine atasata: monthly_01_2016/post-4-14525241491752.jpg

#599 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2016 - 04:04 PM

Lasagne cu conopida, carnati si branza afumata

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-13-14545082068665.jpg

#600 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 February 2016 - 10:01 AM

Cavatelli al peperoncino
cu sos de vinete, rosii si masline
Imagine atasata: monthly_02_2016/post-4-14555222820464.jpg
si pentru cei care fac nazuri am mixat sosul asa nu vad ce e inauntru si maninca, cu cavatelli "normali" :thumleft:
Imagine atasata: monthly_02_2016/post-4-14555233018992.jpg

Arata acest topic


  • 53 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi