adi_edi, la 18 March 2015 - 09:14 PM, a spus:
Acum vreo doua saptamani am incercat o reteta de paste cu ciuperci, dovlecei si mazare, mi-a placut ideea ca se pun toate ingredientele in oala, se fierb impreuna pana scade apa, se mai pune ceva branza, si gata. Gustul insa nu prea m-a dat pe spate. Stiu ca am facut mai demult o alta reteta de paste cu ciuperci si tot asa, nu m-a impresionat. E vreun ingredient secret pe care ar trebui sa-l folosesc, sau un anumit soi de ciuperci? De data asta am folosit cremini. Eu ciuperci as putea manca de 3 ori pe zi, de orice fel, la fel si dovlecei si paste, dar nu-mi plac combinate.
Weekendul trecut am gasit o alta reteta, tot asa puse toate in oala de la inceput, de data asta mi-a placut, cu carnati si rosii.
cred ca motivul e al'de zicea si moatza. Respectiv, fiertura.
Noua ne plac maxim pastele cu ciuperci, dar ciupercile taiate feliute (eventual la mandolina) le trag rapid in tigaie (la foc mare) cu ulei de masline, usuturoi si o crenguta de rozmarin. Cand sting focul adaug smantana lichida si parmezan ca sa se ingroase sosul, apoi amestec cu pastele (f al-dente, le mancam noi). Parmezan proaspat ras mai adaugam in farfurie dupa gust. Gustul e divin, incearca si asa (fara alte legume si fara fierturi). Dupa preferinta se mai poate adauga patrunjel tocat marunt de tot (din cutit)... pt un gust fresh si culoare, dar ai mei nu vor verdeturi. Se pot face cu orice ciuperci (insipidele chamignons/pleurotus, pana la porcini, si cu trufe razalite

Seful, Paparotti, zicea pe undeva ... ca la acest sos din ciuperci taiate la mandolina, pt un plus de gust, o ciuperca o da pe razatoare si/sau adauga la calire 1 praf de ciuperci uscate (blenduite uscat). Si da, confirm: are dreptate! A propos, a aflat cineva vesti de la Seful?
cristina, cum ai hidratat asa de bine rosiile uscate?