Daniella, la 27 October 2015 - 05:00 PM, a spus:
bravos!
am aflat finalmente ca cime di rape sunt frunze de ridichi de luna. sa-mi dai si mie retetele de mai sus. merci
Daniela din cate am citit eu cime di rape sau rapini este un tip de broccoli (Brassica rapa var. ruvo sau italica). Are frunze verzi, zimtate si spre deosebire de broccoli nu are acele capatani verzi (si mari) ci tulpinile sale produc niste mici boboci care seamana cu broccoli si care se deschid ulterior in flori de culoare galbena.. Frunzele in special cele tinere, bobocii mici si bverzi care seamana cu broccoli dar si florile sunt comestibile.. chiar si tulpinile sunt comestibile dar cum sunt mai fibroase si deci au un timp de fierbere mai lung in general sunt eliminate. Cine vrea insa poate sa le fiarba separat si sa le mixeze, o sa obtina un piure foarte bun desi cam amarui. Gustul sau este intre amarui si picant.
Zice lumea web-ului ca planta asta este ideala pentru orice deranj la burta , te dezumfla daca esti umflat, iti trece aciditatea/arsurile daca suferi de asa ceva, meteorism, reflux si inca multe alte .. curata bine de tot si in plus este foarte satioasa, iti astampara foamea .
https://en.wikipedia.org/wiki/Rapini
In lb. germana broccoli rabe e wildbrokkoli, ceea ce ma face sa cred ca e broccoli salbatic.