Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 53 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#601 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2016 - 07:30 PM

And again orecchiette con cime di rapa e peperoncino
Imagine atasata: monthly_03_2016/post-4-14572852798282.jpg
si agnolotti piemontesi con brasato al Barolo
Imagine atasata: monthly_03_2016/post-4-14572853635063.jpg

#602 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 April 2016 - 04:45 PM

Gnocchi al pesto
Imagine atasata: monthly_04_2016/post-4-14596946973813.jpg

#603 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 14 April 2016 - 03:06 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 October 2015 - 05:00 PM, a spus:

bravos!
am aflat finalmente ca cime di rape sunt frunze de ridichi de luna. sa-mi dai si mie retetele de mai sus. merci


Daniela din cate am citit eu cime di rape sau rapini este un tip de broccoli (Brassica rapa var. ruvo sau italica). Are frunze verzi, zimtate si spre deosebire de broccoli nu are acele capatani verzi (si mari) ci tulpinile sale produc niste mici boboci care seamana cu broccoli si care se deschid ulterior in flori de culoare galbena.. Frunzele in special cele tinere, bobocii mici si bverzi care seamana cu broccoli dar si florile sunt comestibile.. chiar si tulpinile sunt comestibile dar cum sunt mai fibroase si deci au un timp de fierbere mai lung in general sunt eliminate. Cine vrea insa poate sa le fiarba separat si sa le mixeze, o sa obtina un piure foarte bun desi cam amarui. Gustul sau este intre amarui si picant.
Zice lumea web-ului ca planta asta este ideala pentru orice deranj la burta , te dezumfla daca esti umflat, iti trece aciditatea/arsurile daca suferi de asa ceva, meteorism, reflux si inca multe alte .. curata bine de tot si in plus este foarte satioasa, iti astampara foamea .
https://en.wikipedia.org/wiki/Rapini

In lb. germana broccoli rabe e wildbrokkoli, ceea ce ma face sa cred ca e broccoli salbatic.

#604 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 14 April 2016 - 07:56 AM

Mie mi se pare că seamănă fantastic cu rapița :icon_fessee:

#605 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 April 2016 - 05:21 PM

bok choy e un subgrup al grupului rapiță (alte plante din grup sunt napul turcesc, cel alb cu mov, varza Nappa, salata mizuna și planta din care se extrage uleiul de ... rapiță :icon_fessee: )

#606 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 April 2016 - 11:09 PM

Niste gnocchi din cartofi de pe aici din apropiere care au forma asta mai diferita cu cirnat cu carne de vita preponderent tot tipici de aici
Imagine atasata: monthly_04_2016/post-4-14606681547177.jpg

#607 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 April 2016 - 11:19 PM

gnocchi de ricotta cu sos de gorgonzola. puteau fi mai pufoși dar au fost buni și așa

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-1215-14606686767564.jpg

#608 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 April 2016 - 04:15 PM

De ce zici ca puteau sa fie si mai pufosi? Cum i-ai facut?

#609 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 April 2016 - 07:32 PM

am făcut rețeta pe care o fac de obicei, un ou la 300g de ricotta și făina ar trebui să fie jumătate din cantitatea de ricotta și parmigiano un sfert. dar am făcut din ochi și cred că am scăpat prea multă făină, au ieșit ca găluștele de gulaș :rolleyes:

#610 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 April 2016 - 12:02 AM

Aha, mersi :rolleyes:

#611 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 May 2016 - 08:46 PM

paste primavera varianta fără smântână lichidă

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-1215-14640285306137.jpg

#612 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 June 2016 - 02:20 PM

Spaghetti cu ardei si masline
Am prajit in putin ulei o ceapa rosie si citeva ansoa, apoi am adaugat ardeii taiati fisii si am lasat sa se inmoaie adaugind cite un pic de apa. Am fiert spaghetti si le-am scurs foarte al dente, adaugindu-le peste ardei si termind coacerea in tigaie, adaugind un pic de apa in care au fiert. Inainte de a le servi am adaugat maslinele si in farfurie parmigiano ras. Foarte bune :icon_fessee:
Imagine atasata: monthly_06_2016/post-4-14650428282611.jpg

#613 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 June 2016 - 02:21 PM

Vezi postareaDexter, la 23 May 2016 - 08:46 PM, a spus:

paste primavera varianta fără smântână lichidă

adica?

#614 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 June 2016 - 09:12 PM

felul ăsta de paste este foarte popular in america de nord, Sirio Maccioni a servit-o prima oară prin anii '70 in renumitul său restaurant "le cirque" din New York. rețeta originală are unt și panna.
legumele se călesc ușor in ulei de măsline iar la sfîrșit se unesc cu pastele, untul, panna și parmigiano

#615 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 June 2016 - 09:28 PM

Le-am facut si eu des vara fara sa stiu ca asa se numesc, cu ce fel de legume ai nu? Le prefer pe ale tale :occasion14:

#616 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 June 2016 - 10:04 PM

cu legume de ... primăvară :occasion14: eu am avut 2 dovlecei, 1vânătă, niște ciuperci și roșii proaspete

#617 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 June 2016 - 01:36 PM

Salata De Paste Tricolora
Se fierb al dente pastele fainoase de orice fel ne plac, se scurg si se amesteca cu rosii mici taiate in sferturi, sarate si lasate sa li se scurga apa, o mozzarella taiata cuburele mici, parmigiano ras si frunze de busuioc proaspat impreuna cu ulei de masline extravirgin
Imagine atasata: monthly_06_2016/post-4-14667681609235.jpg

#618 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 July 2016 - 07:42 PM

Azi am facut paste cu bottarga de mugine macinata (n-am apucat sa fac poze ca eram pe viteza max/intarziere). Asteptau randul de mult, dar nu-mi luam curaj. Beutzei i-au placut mult, mie asa si asa, domnului deloc (a zis ca miros a balta... Adevarul e ca miroase naspa cand dechizi borcanul. Se mai atenueaza putin cu usturoiul si patrunjelul, dar tot ramane un iz).
Am pus intr-un castronel 2 linguri rase de bottarga, la inmuiat 10 min in ulei de masline cat sa le acopere bine si un catel de usturoi taiat in 4, + 1 lingura de patrunjel tocat fin. Chestia asta rece am amestecat-o cu 250 g cavatelli fierte foarte al dente si am mai amestecat pe foc 1 minute Cu un pic de apa de la fiertul pastelor.
Am stins focul si am mai adaugat la final 1 rosioara taiata cubulete si presarata cu sare sa lase apa. Ornat cu putin patrunjel (la cum mirosea nu am indraznit sa ornez cu bottarga).
Cred ca mai am unul sau doua borcanele.... Trebuie sa le fac cand gatesc doar pt mine si Bea...si pe astea...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#619 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 July 2016 - 11:55 PM

Mi se pare ciudat sa nu miroasa frumos, eu le-am presarat doar peste paste in farfurie, fara sa le manipulez deloc.

#620 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 July 2016 - 03:22 PM

Pai bottarga e ca trufele: ori le iubesti ori le urasti.Inclus parfumul =)) .

Arata acest topic


  • 53 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi