Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 53 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#661 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 June 2017 - 03:14 PM

E cald deci salata de paste din 5 cereale cu jambon si o brinza (auricchio) cuburele, masline si ardei copt in otet.
Imagine atasata: monthly_06_2017/post-4-14964092482282.jpg

#662 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 June 2017 - 02:25 PM

Paste fara gluten adica din mazare
Imagine postata
amestecate cu ton, rosii micute si masline, buna
Imagine atasata: monthly_06_2017/post-4-14967518995776.jpg

#663 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2017 - 02:45 PM

Ieri tagliatelle simil carbonara pentru ca am folosit burta (pancetta) in loc de gusa (guanciale)
Imagine atasata: monthly_06_2017/post-4-14971851438247.jpg
azi frittata din ce a ramas si cele 3 albusuri de ieri + 1 ou, foarte buna
Imagine atasata: monthly_06_2017/post-4-14971849184956.jpg

#664 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 June 2017 - 03:17 PM

N-am facut de mult carbonara! Mi-ai facut pofta!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#665 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 July 2017 - 11:07 PM

Spaghetti pesto fagiolini e patate
Reteta originala din Liguria se face cu un fel de paste care se numesc trofie dar eu in seara asta am folosit spaghetti.
Am pus mai intii la fiert fasolea verde si cartofii si dupa ce au fiert citeva minute am adaugat pastele, scurs totul si amestecat cu pesto-ul facut in timp ce fierbea pasta.
Imagine atasata: monthly_07_2017/post-4-14999800661364.jpg

#666 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 July 2017 - 07:17 PM

Pentru cina de aseara am facut varza rosie, dovlecei si sfecla roz in forma de spaghetti ca sa le mincam ca salata, cele ramase le-am pus in oala in care fierbeau spaghetti cind erau aproape gata, am mai lasat sa dea un clocot, scurs, amestecat cu ulei si parmigiano, foarte bune si un mod pentru a face sa manince legume celor care nu le vor dar vor paste ;)
Spaghetti con verdure spiralate (barbabietola rosa, zucchine, cavolo rosso)
Imagine atasata: monthly_07_2017/post-4-15002254520331.jpg

#667 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 July 2017 - 10:12 AM

Deci m-ai spart! Recunosc onest si nici macar nu schimb formularea colocviala! Poate sa completez cu 'ai sa-mi trag una! Bine, de mine zice lumea ca eu as prefera sa pasc, sau imi zic harciog, iepure, dar oricum arata bine!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#668 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 July 2017 - 11:31 AM

Deci iti plac, sa stii ca virgula cu instrumentul ala poti face spaghetti din multe legume, cre ca am mai povestit eu pe undeva de el.

#669 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 August 2017 - 07:03 PM

Spaghettini con zucchini, panna e prosciutto cotto
sunt ceva mai subtiri decit spaghetti normale, marca Barilla, aveau parfum de Croazia ca nu pot sa scriu localitatea :occasion14: amestecate cu dovlecei taiati felii subtiri si inmuiati in tigaie cu un strop de ulei si sare aromatizata cu ierburi, deglasati cu un pic de vin alb, un pic de prosciutto cotto cumparat de citeva zile si smintina, bune tare
Imagine atasata: monthly_08_2017/post-4-15020390226557.jpg

#670 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 September 2017 - 11:39 PM

Autumn time :hungry:
Tagliatelle ai funghi
cu ciuperci portobello si un pic de smintina amestecata cu lapte de cocos
Imagine atasata: monthly_09_2017/post-4-15049931494106.jpg

#671 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 September 2017 - 05:49 AM

Aici n-am vazut inca ciuperci autumnale, doar champignons.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#672 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 September 2017 - 10:02 AM

Pai si astea cred ca sunt surori bune cu champignonii, doar ca le-am zis asa ca mi se pare ca virgula ciupercile anunta toamna care de fapt aici a cam venit :)

#673 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 November 2017 - 10:58 AM

Lasagna cu varza si cirnat
Imagine atasata: monthly_11_2017/post-4-15109954810495.jpg

#674 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 November 2017 - 06:35 PM

Lasagna cu praz, anghinare si salata radicchio
doar poza din asamblare ca pleaca la un student deci sectiune n-am
am gatit in prealabil si separat si prazul, si anghinarea, si salata apoi am asamblat cu mozzarella si sos bechamel
Imagine atasata: monthly_11_2017/post-4-1511022894651.jpg
in cuptor mai am si lasagna asa zis normala care va pleca si ea diseara spre alti studenti =))

#675 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 December 2017 - 10:35 AM

Farfalle con pancetta e ceci
Imagine atasata: monthly_12_2017/post-4-15123765336072.jpg

#676 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2018 - 08:53 PM

Tagliatelle cu ragu din carne de rata

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-4-15158695657726.jpg

#677 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 April 2018 - 11:44 PM

Spaghetti cu kaiser si vinete
kaiser bucatele copt in tigaie ca sa lase grasimea, dat la o parte, pus vinete bucatele, prajite un pic, adaugat kaiserul, suc de rosii, lasat un pic si apoi adaugate spghetti-le fierte al dente si scurse
Imagine atasata: monthly_04_2018/post-4-15238286675068.jpg

#678 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 May 2018 - 10:08 PM

Spaghetti-le saracului
origini napoletane, putine ingrediente: spaghetti, oua, unt (sau grasime sau ulei), parmigiano sau pecorino, sare si piper
se fierb pastele in apa cu sare si cind sunt aproape gata se fac ochiurile moi (eu am pornit prea devreme si le-am copt putin prea mult)
se pun in farfurie pastele* si deasupra ochiurile (2 de persoana), se presara abundent parmigiano si piper si se amesteca, ochiurile moi vor crea o crema minunata

*cre ca nu tre sa mai specific dupa atitia ani ca pastele dupa ce s-au scurs NU SE CLATESC CU APA RECE
Imagine atasata: monthly_05_2018/post-4-15265009639747.jpg

#679 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 May 2018 - 03:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 May 2018 - 10:08 PM, a spus:

*cre ca nu tre sa mai specific dupa atitia ani ca pastele dupa ce s-au scurs NU SE CLATESC CU APA RECE

bun, bun, trebuie să le încerc

PS da' cu apă caldă putem să le clătim? te rog să nu scoți sucitoru' :D

#680 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 May 2018 - 04:37 PM

NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

mesajul era special pentru cineva care l-a receptionat :D
da' cre' ca am facut foarte bine ca l-am scris :D
Pastele se scurg si se arunca in tigaie in sos
sau in castron si se adauga condimentul si se amesteca repede
sau in farfurie si se pune deasupra condimentul si se amesteca repede.
In cel mai rau caz daca din momentul in care s-au scurs si cel in care se amesteca cu virgula condimentul trece mai mult timp, se pot amesteca cu un pic de ulei sau unt topit ca sa nu se lipeasca dar nu se clatesc cu apa rece.
Singurul caz pe care l-as accepta ar fi in cazul in care se face salata de paste, desi eu nici acolo nu adopt procesul asta barbar :D pentru ca le amestec cu putin ulei si cu restul lucrurilor si amestec de citeva ori pina se racesc.
Dar tu de ce le-ai clati?
Are un pic de paianjen pe el sucitorul dar chiar ca ma faci sa pun mina pe el
Imagine postata
Imagine postata

Arata acest topic


  • 53 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi