Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 53 Pagini +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#701 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 October 2018 - 10:34 AM

Ieri, paste cu cartofi. Foarte bun, noi facem iarna de obiei reteta asta, cand da frigul. E si de post, deci aviz amatorilor.
Sper sa reusesc sa pun poza.


Pana atunci, va povestesc cum am facut. Totul la ochi.
Am curatat 2 cartofi mari si i-am taiat bucatele.
I-am pus intr-o olicica cu un catel de usturoi si ulei ev de masline. Am ameatecat bine si am lasat un pic pe foc asa. Apoi am stins cu vin alb sec, iar cand s-a evaporat alcoolul am pus sare si suc de rosii dar nu mult, cat sa cuprinda cartofii.
Am lasat la fiert (am adaugat un varf de cutit de bicarbonat ca sa stinga din aciditatea rosiilor)si am mai adaugat apa pe parcurs.
La final cand cartofii au fost fierti, jumatate i-am zdrobit cu furculita.
Am fiert paste scurte care aici se cheama "ditali".


#702 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 October 2018 - 12:30 PM

Tagliolini cu sos de rosii, hamsii si masline
am pus sa dea un clocot sucul de rosii cu hamsiile si cu maslinele si apoi am adaugat pastele fierte si scurse si am amestecat iar foarte bine
Imagine atasata: monthly_10_2018/post-4-0-76322800-1540203658.jpeg

#703 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 October 2018 - 09:08 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 October 2018 - 12:30 PM, a spus:

Tagliolini cu sos de rosii, hamsii si masline
am pus sa dea un clocot sucul de rosii cu hamsiile si cu maslinele si apoi am adaugat pastele fierte si scurse si am amestecat iar foarte bine
Atasament tagliolini.jpeg


Nu cred ca iesit altceva decat o bunatate.

Si ca tot veni vorba de paste si ceva ce iese din mare... io sunt mort dupa "spaghetti alle vongole".

Aceasta postare a fost editata de dragos: 22 October 2018 - 09:10 PM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#704 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 25 October 2018 - 06:38 PM

Paste cu carne din carnati proaspeti, masline, capere si rosii uscate

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-174-0-84857300-1540485464.jpg

#705 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 October 2018 - 10:36 PM

bravo, interesante

#706 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 October 2018 - 02:35 PM

Vezi postareaCarmella, la 20 May 2018 - 10:07 PM, a spus:

Alt motiv ține de dietă, cică le scade drastic indicele glicemic dacă le faci așa cum zic eu și le mănînci și reci. Știu că vi se pare ciudat, dar mie îmi plac foarte tare așa :occasion14:

am citit chestia asta ieri mi se pare intr-un articol
o sa fac o incercare, clatite reci se pot minca apoi in salata de paste dar o fac vara cind e extrem de cald
o sa incerc de curiozitate sa le clatesc si apoi sa le arunc iar in tigaie peste condiment si sa le incalzesc, sa vedem ce va iesi

azi

Mafalde cu dovlecei si cirnat afumat
Imagine atasata: monthly_10_2018/post-4-0-64680300-1540643762.jpg

#707 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 November 2018 - 07:20 PM

Rigatoni con pancetta, zucca e panna
adica cu sunculita, dovleac si smintina, foarte bune
Imagine atasata: monthly_11_2018/post-4-0-88472400-1541352042.jpg

#708 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 November 2018 - 10:53 PM

Vezi postareaCarmella, la 08 October 2018 - 07:23 PM, a spus:

Nu știu dacă există și la acest subiect ”rețeta” pastelor mele preferate, aglio, olio e peperoncino. Eu mi le fac măcar o dată, de 2 ori pe săptămînă, pentru cei care au deschis mai tîrziu televizoarele se fac așa: ulei de măsline aromatizat cu usturoi tăiat feliuțe subțiri, ardei iute uscat măsunțit în acest ulei, apoi paste fierte și scurse. (bine, nu mai zic să le clătiți :sad3: ). Mie-mi plac mult de tot pastele integrale dsub orice formă, fusilli astea din poză au fost deosebit de bune.

Atasament pasteaop.jpg


Mor dupa ele!!! Si eu le -as manca in fiecare zi, dar, cum am alergie la amidon de orice fel (lucru pe care dupa multi ani l-am descoperit), ma multumesc cu ele cel mult o data pe luna...Paste, bere, mamaligi, orice are cereale , grrrrr.

Acum cateva zile ma impiedicai de o foto a unui amic din Fremont, cacio e pepe, zice el, acum nush cate corect, dau si eu cu copy paste la ce a scris el. Aici reteta:

Ashwin V Velapanur Lots of chopped garlic , crushed black pepper in about 1/4th cup of olive oil, let the oil cook till it gets the pepper / garlic flavor infused. Add a bit of chilli flakes, crushed thyme (optional). Add cooked pasta and some pasta water.Add parmesean , pecorino romano cheese and some lemon juice and mix it with a knob of butter.

Si-asa am facut. Am zis ca pocnesc, zau! Daca iti place aglio e olio, indraznesc sa afirm ca iti place si reteta de mai sus. Asa au aratat ale mele:
Imagine atasata: monthly_11_2018/post-12-0-63447100-1543351616.jpg
Eu le-am rafinat cu o branza lituaniana descoperita recent. Minezaule mare, iti vine s-o mananci ca pe mere, va jur! Daca va pica in gherute, sa n-o iertati. Si am mai turnat si doua pahare de Primitivo...crima si pedeapsa!

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-12-0-53669500-1543351806.jpgImagine atasata: monthly_11_2018/post-12-0-22810800-1543351943.jpg


Hait, nush de ce s-a introdus de doua ori poza cu pastele, si nu stiu de ce sunt imense poezele...au mama, nu mai stiu sa postez...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#709 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 November 2018 - 12:41 AM

am scos poza dubla
doar ca sint enorme pozele :rolleyes:

#710 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 November 2018 - 07:17 AM

Adriana, da, am vazut si eu abia dupa ce am incarcat...sunt direct din telefon. O sa le micsorez de acum inainte.
Mersi mult si o zi cu succes!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#711 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 November 2018 - 10:06 AM

Vezi postareaany_annette, la 14 October 2018 - 10:34 AM, a spus:

Ieri, paste cu cartofi. Foarte bun, noi facem iarna de obiei reteta asta, cand da frigul. E si de post, deci aviz amatorilor.



Suna bine.Eu de obicei le faceam in bianco, cartofi si pezmet.Dar parca mai interesanta e varianta ta cu rosii.

#712 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 November 2018 - 01:07 PM

Eu poze tot nu reusesc sa pun Imagine postata

De sambata
Imagine atasata: monthly_11_2018/post-13-0-70757700-1543403238.jpg

#713 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 November 2018 - 01:15 PM

Reusesc sa pun o poza, apoi daca vreau sa postez din nou (cu telefonul) nu mai pot pune poze. Iluminati-ma voi.

#714 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 November 2018 - 03:04 PM

De vreo 10 zile, de duminica, lasagna clasica.

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-13-0-14765900-1543409628.jpg

Scuzati-ma, deci pozele intra total aiurea Imagine postata cu fundu-n susImagine postata

#715 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 November 2018 - 03:09 PM

Astea sunt cele cu cartofi

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-13-0-39844700-1543410529.jpg

#716 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 November 2018 - 03:55 PM

Fete, vad ca si voua vi se afiseaza pozele intr-o rana. Asadar nu e de la mua? Imagine postata Posibil sa aiba de-a face cu reglementarile tehnice care sunt in desfasurare.

Any, de cand nu am mai mancat o lasagna...nu stiu de ce, insa eu nu sunt fan de sosuri rosii/respectiv cu sos de rosii...stomacul meu nu prea le agreaza. Insa cand ma uit la lasagna asta...Imagine postata


Vezi postareaEataly, la 28 November 2018 - 10:06 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 14 October 2018 - 10:34 AM, a spus:

Ieri, paste cu cartofi. Foarte bun, noi facem iarna de obiei reteta asta, cand da frigul. E si de post, deci aviz amatorilor.



Suna bine.Eu de obicei le faceam in bianco, cartofi si pezmet.Dar parca mai interesanta e varianta ta cu rosii.


Pai si nu vreti si voi sa le impartasiti cu noi? In bianco, in rosso? Eu una m-as bucura tare!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#717 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 November 2018 - 04:38 PM

Daca voi folositi telefonu inseamna ca pozele intr-o rana de la el se trage
De pe computer functioneaza cum trebuie
Ma duc sa il chem pe Paul :rolleyes:

#718 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 November 2018 - 04:44 PM

Daca problema e dimensiunea pozelor(si eu le incarc tot din telefon), descarcati o aplicatie care se chiama ResizeMe.Am incercat aici mai multe dimensiuni.
Tot cu aplicatia respectiva le si suciti sau/si taiati.

Lory, crusta respectiva nu este decat cartofi facuti pireu, eu aromatizez cu patrunjel, usturoi, ulei de masline.Deasupra presar parmigiano.Atat.

Eu pasta cu cartofi o faceam asa: taiam cartofii cubulete mici, de prajeam lejer cu un pic de ulei.Adaugam la sfarsit pezmet sa se rumeneasca cu cartofii si amestecam cu pastele fierte.Daca vrei adaugi anchoa in ulei si/sau parmigiano.

#719 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 November 2018 - 05:31 PM

Tagliatelle cu ragù


Imagine atasata: monthly_11_2018/post-13-0-72869500-1543419101.jpg


#720 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 November 2018 - 09:43 PM

Lilly, nu am facut niciodata paste cu cartofi, o sa le incerc.

Mersi de pontul cu Resizeme!

Adriana, cred ca Paul e solutia cea mai buna :rolleyes:)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 53 Pagini +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi