Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 53 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#721 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 November 2018 - 10:56 AM

Vezi postareaany_annette, la 28 November 2018 - 01:15 PM, a spus:

Reusesc sa pun o poza, apoi daca vreau sa postez din nou (cu telefonul) nu mai pot pune poze. Iluminati-ma voi.


Vezi postareaLapona Enigel, la 28 November 2018 - 03:55 PM, a spus:

Fete, vad ca si voua vi se afiseaza pozele intr-o rana. Asadar nu e de la mua? Imagine postata Posibil sa aiba de-a face cu reglementarile tehnice care sunt in desfasurare.

Paul va raspunde aici
https://www.artaculi...post__p__244358

#722 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 November 2018 - 03:09 PM

Vezi postareaany_annette, la 28 November 2018 - 03:09 PM, a spus:

Astea sunt cele cu cartofi




Le-am facut si eu.Super bune a zis Manu.Multumim de idee Any!

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-9-0-47225500-1543496931.jpg

#723 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 November 2018 - 04:04 PM

Ma bucur fooooooarte mult!

#724 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 November 2018 - 04:32 PM

Vezi postareaEataly, la 28 November 2018 - 04:44 PM, a spus:

Daca problema e dimensiunea pozelor(si eu le incarc tot din telefon), descarcati o aplicatie care se chiama ResizeMe.Am incercat aici mai multe dimensiuni.
Tot cu aplicatia respectiva le si suciti sau/si taiati.

Lory, crusta respectiva nu este decat cartofi facuti pireu, eu aromatizez cu patrunjel, usturoi, ulei de masline.Deasupra presar parmigiano.Atat.

Eu pasta cu cartofi o faceam asa: taiam cartofii cubulete mici, de prajeam lejer cu un pic de ulei.Adaugam la sfarsit pezmet sa se rumeneasca cu cartofii si amestecam cu pastele fierte.Daca vrei adaugi anchoa in ulei si/sau parmigiano.


Multumesc, tocmai am descarcat resizeme, acum pare sa fie ok.

#725 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 November 2018 - 04:56 PM

Spaghetti cu triglie ( un peste, nu stiu cum se traduce in romaneste).


Imagine atasata: monthly_11_2018/post-13-0-00770200-1543503185.jpg

#726 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 November 2018 - 07:43 PM

Vezi postareaany_annette, la 29 November 2018 - 04:32 PM, a spus:



Multumesc, tocmai am descarcat resizeme, acum pare sa fie ok.


Super! :)


Vezi postareaany_annette, la 29 November 2018 - 04:56 PM, a spus:

Spaghetti cu triglie ( un peste, nu stiu cum se traduce in romaneste).





E preferata soatei si recunosc ca nu o fac des.Daca imi curata pescaria pestele si mi-l fileteaza, da! =)) Remediez saptamana asta.

#727 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 November 2018 - 07:57 PM

Vezi postareaEataly, la 29 November 2018 - 07:43 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 29 November 2018 - 04:32 PM, a spus:



Multumesc, tocmai am descarcat resizeme, acum pare sa fie ok.


Super! :)


Vezi postareaany_annette, la 29 November 2018 - 04:56 PM, a spus:

Spaghetti cu triglie ( un peste, nu stiu cum se traduce in romaneste).





E preferata soatei si recunosc ca nu o fac des.Daca imi curata pescaria pestele si mi-l fileteaza, da! =)) Remediez saptamana asta.


Da Lili ai dreptate, mie mi l-a facut file la pescarie altfel nu ma apucam.

#728 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 December 2018 - 12:45 AM

Agnolotti piemontesi cu un sos facut din sos bechamel si gorgonzola
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-38533300-1545000323.jpg

#729 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 January 2019 - 05:11 PM

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-97701800-1546528175.jpg

Macco di fave sper ca arta cum trebuie Any🙄

Reteta siciliana: pasta cu bob uscat(fava).

#730 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 January 2019 - 05:37 PM

Da Lili e fain de tot si mi-ai facut pofta ca nu am mai mancat ohoho nici nu mai stiu de cand.

#731 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2019 - 05:29 PM

Dupa ideea lui boni de aici
https://www.artaculi...post__p__245563
am facut spaghetti cu amestec de multa ceapa si o sunculita bunicului care e ca o slanina cu carne sa zic asa
foarte bune, nu-s frumoase ca le-am pozat reci
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-4-0-99172000-1547306942.jpg

#732 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 January 2019 - 08:23 PM

Azi: Lasagnette cu ragu' alla bolognese, cu foto.

Acum doua zile, strozapreti cu salsa di pomodoro, basilico e speck. F gustoase le fac și cu guanciale.
Am uitat sa le pozez dar au ieșit delicioase.

Ceva ce apreciez f mult, dar nu am disponibil in RO sa le fac pe cât am vrea de des (doar cu aprovizionare din Italia) sunt pasta con bacala', cu poza.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2019/post-685-0-43515000-1547316556.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2019/post-685-0-87131400-1547317070.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#733 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2019 - 08:33 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 January 2019 - 08:23 PM, a spus:

Ceva ce apreciez f mult, dar nu am disponibil in RO sa le fac pe cât am vrea de des (doar cu aprovizionare din Italia) sunt pasta con bacala', cu poza.

rosii micute, masline, capere, peste si ardei iute la sfirsit? daca el e cel verde

#734 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 January 2019 - 11:15 PM

Pasta con bacala' o fac după rețetă napoletana de la un amic ce are aici pizzerie și nu ma abat prea mult. Iata rețetă pt 3 pers:

Aromatizez Evo cu 3 căței usturoi presat, 1 ramurica mica de rozmarin și 1 de oregano. Adaug 500 bacala (desigur deșarat și rehidratat) tăiat doar în 3 bucăți mari (se mai fărâmă pe parcursul procesului). Las sa se perpeleasca putin pe ambele părți. Sting cu vin alb sec și după evaporare adaug capere, măsline și 400 g pomodorini gustoase (sau 200g pasata făcută în casa). Sare (cu zgârcenie), piper și una măcinată di pepperoncino. Mai sta la foc câteva minute pana e gata pasta, pe care o scurgem cu 2 min mai devreme.
În ultimele 2 minute se împrietenesc sosul cu pastele f aldente, de preferință paccheri sau similar.
(Ardeiul verde iute deasupra e de decor, dar merge bine când prepar totul doar putin iute pt ca să poată manca fiecare, profit ca l prepara dl Dani la fiecare masa de când am fost în Thai a rămas cu dorul de mâncare iute.)
F imp calitatea de bacala' și roșiile. La bacala am probat o mulține. Am nimerit și bine și mai puțin bine. Sau prost. Acum am descoperit ca nu trebuie sa aibă absolut nici un miros neplăcut. La primele încercări... Mirosul ieșea doar după 3-4 zile de hidratare/spalare/desarare.

Am verificat multe rețete cu bacala și asta îmi reiese a fi chintesenta. Merge și cu merluciu sau cod. Bănuiesc și cu alți pești.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#735 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 January 2019 - 11:23 PM

Am uitat: pătrunjel tocat fin se amesteca la sfârșit. (măslinele fără sâmburi și caperele sa fie bine deșarate).

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 12 January 2019 - 11:27 PM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#736 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2019 - 03:58 PM

ok mersi
baccalà-ul miroase mereu n-ai ce-i face

#737 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 January 2019 - 05:06 PM

Ultimele doua dati când am cumparat nu a mirosit deloc, nici cel gata de gatit ( hidratat și desarat, în vid) și nici cel n sare (deshidratat). Am luat mai multe bucăți din fiecare fel de fiecare data, nu a fost doar un caz izolat. Prin urmare, am concluzionat ca primele dați când am nimerit cu miros nu era cum ar trebui sa fie. Sunt curioasa dacă ne pot spune fetele care trăiesc în tarile nordice mai multe. La cel gata de gatit nu mi s-a întâmplat de fapt niciodată sa aibă miros.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#738 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2019 - 07:39 PM

nu stiu, mie imi miroase mereu si gatit desi e bun adica nu e nimic avariat
dar eu am simtul mirosului foarte dezvoltat, cre ca as fi buna de cane da tartufi :lol:
si miros si mereu, orice, chiar si la restaurant :lol:

#739 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 January 2019 - 11:03 PM

Daca e spalat bine in apa rece ca gheata, desarat/hidratat 4 zile, cu schimbat apa la fiecare 4h ( pe timpul zilei) si de fiecare data spalat bine si pestele si vasul, te asigur ca nu mai miroase deloc. La restaurant, da mi s-a intamplat, dar acasa cand ma ocup temeinic de el, cum am spus mai inainte nu mai are nici un miros nici ala de te trasneste inainte de procedura. De aceea, sunt incantata sa-l fac acas pt ca-mi iese mai bun decat la restaurantul napoletan. Pregatit corect n-are voie sa aiba pic de miros. Cum spuneam, ultimele cumparaturi mi-au adus baccalà fara pic de miros din start, negatit, deci inseamna ca e ceva la mijloc... Ai luat si din cel gata de pregatit, care se vinde in vid, intr-o solutie slab salinizata si tot mirosa? In linii mari si eu am mirosul f dezvoltat, dar recunosc ca e usor slabit din cauza de fumat.Aaa, vorbesc de baccalà, nu de stocafisso, ca e diferit.

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 13 January 2019 - 11:04 PM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#740 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 14 January 2019 - 05:26 PM

De data asta am gasit topicul cu paste Imagine postata

Saghetti aglio olio e peperoncino, la care am adaugat un mix de seminte (dovleac, floarea soarelui si nuci), perpelite un pic in tigaie.
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-84-0-71603600-1547479563.jpg

Arata acest topic


  • 53 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi