Paste, fel de fel de feluri
#801
Postat 23 July 2019 - 09:16 AM
Cavatelli al cartoccio, cu suc de rosii, mozzarella si vinete fripte
Cu zucchine si speck
Carbonara
Bucatini alle Madonie facute pt prima data si care m-au cucerit pt totdeauna
#803
Postat 23 July 2019 - 01:22 PM
Adriana, la 23 July 2019 - 10:26 AM, a spus:
Am pus ceapa taiata julienne la calit in putin ulei ev, apoi am adaugat pancetta. cand a fost gata am pus suc de rosii gatit deja pe care eu il aveam pus la congelator. Am amestecat apoi am pus pastele (neaparat bucatini), am pus mozzarella taiata cubulete (2 mozzarelle la 3 portii bune).
Am pus pe farfurii, deasupra am pus vinete prajite.
Am decorat asa: am fiert 2 oua tari, am separat albusul apoi de galbenus. Am dat la razatoarea mica intai un pic de albus, apoi tot la razatoarea mica un pic de galbenus deasupra.
Reteta de la verisoara lui dl.Any, deja cand mi-o povestea eram sigura ca o sa-mi placa.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 23 July 2019 - 01:24 PM
#806
Postat 29 July 2019 - 10:35 PM
terminat si amestecat cu pastele fierte si scurse
#808
Postat 31 July 2019 - 06:25 PM
PS Any, am gasit paste Voiello dar inca nu le-am facut, astept o ocazie mai deosebita
#810
Postat 11 August 2019 - 02:03 AM
Am scurs pastele le-am pus acolo in tigaie cu ceva smantana din aia Uht cu gust de ciuperci. Parmigiano deasupra si gata.
Maine carbonara ca am luat gusa proaspata si pecorino.
Dexter, la 31 July 2019 - 06:25 PM, a spus:
IMG_5666.JPG
PS Any, am gasit paste Voiello dar inca nu le-am facut, astept o ocazie mai deosebita
Foarte bune, ai sa vezi ca o sa-ti placa.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 11 August 2019 - 02:02 AM
#813
Postat 02 September 2019 - 10:37 PM
#814
Postat 03 September 2019 - 06:32 AM
Sora-mea si cumnatul meu, parintii lu' Mociclist, inclusiv el, is mari fani carbonara. Mi-a cerut sor reteta carbonara a.s.a.p. Cred ca am sapalat-o pe creier cu "fata, tine minte, no smantana in carbonara !"
Si Voiello alea is classified, Dle. Dexulescu?
Asa ceva!
#815
Postat 03 September 2019 - 08:53 AM
Lapona Enigel, la 03 September 2019 - 06:32 AM, a spus:
După părerea mea, smîntîna nu impietează la paste decît dacă ești bucătar de restaurant și le numești ”carbonara” pe alea pe care le-ai făcut cu smîntînă, că te faci de rușine Eu fac și cu și fără, și trebuie să recunosc că cele cu smîntînă grasă, fermentată, amestecată cu ou și parmezan din belșug au o savoare și o cremozitate deosebite. Și, în bucătărie la mine, le numesc cum vreau eu
#816
Postat 03 September 2019 - 02:02 PM
In concediu, in Abruzzo am vizitat zona unde se afla fabrica de paste De Cecco si Delverde.
Sunt una langa alta, De Cecco nu am mai pozat-o si nici paste din magazinul lor de desfacere nu am cumparat, pentru ca le gasesc si la Torino.
In schimb Delverde mai deloc.
Zona de munte, la intrarea parcului national.
Folosesc apa de izvor din spatele fabricii si grau italian.
Pe scurt: recomand De Cecco si Delverde
#817
Postat 03 September 2019 - 03:01 PM
Carmella, la 03 September 2019 - 08:53 AM, a spus:
Lapona Enigel, la 03 September 2019 - 06:32 AM, a spus:
După părerea mea, smîntîna nu impietează la paste decît dacă ești bucătar de restaurant și le numești ”carbonara” pe alea pe care le-ai făcut cu smîntînă, că te faci de rușine Eu fac și cu și fără, și trebuie să recunosc că cele cu smîntînă grasă, fermentată, amestecată cu ou și parmezan din belșug au o savoare și o cremozitate deosebite. Și, în bucătărie la mine, le numesc cum vreau eu
Postul era cu directie ))
Am mancat si eu in restaurante diverse caronara, in tara ma refer. Au fost chiar foarte misto la gust.
Eu le fac doar dupa reteta si imi plac foarte mult asa. Nu le fac des , pentru ca nu am oua din alea cu galbenus portocaliu, rar le gasesc. O data am luat cica oua bio, avea niste galbenusuri palide rau.
Am vrut sa spun carbonara* si aveau* mai sus, dar scriu cu doo dejte de la mana stanga doar, cu restul mananc un sandwich pe fuga...
Lily, eu doar De Cecco folosesc si mai sunt ceva artizanale pe unde ma duc eu sa fac cumparaturi, le iau din cand in cand. De Verde nu am vazut niciodata, dar ma faci curioasa.
Cam ce ar trebui sa avem in vizor cand cumparam paste? Ce anume face diferenta de calitate? Poate ne detaliati putin, italiencele, cand aveti timp. Cum spuneam, uneori iau din alea artizanale si unele pot costa cam pana la 3 ori pretul unui pachet de De Cecco sa zicem.
#818
Postat 03 September 2019 - 04:07 PM
Lapona Enigel, la 03 September 2019 - 06:32 AM, a spus:
Any a recomandat pastele Voiello la topicul de etichete si eu le-am gasit local dar le pastrez ca pe sfintele moaște, ca nu le-am văzut in magazin decât o dată.
mi se par cele mai bune din câte am mâncat pînă acum.
la noi delverde sunt foarte populare si nici nu costa prea mult
#819
Postat 03 September 2019 - 05:34 PM
Personal, mai ales dupa ce am vorbit despre ele la etichete, am invatat sa citesc si mai bine eticheta si vreau ca totul sa provina din Italia, cine e in Canada poa' sa aiba alte considerente.
Si mai ales tine-ti minte citeva cuvinte: nu va opriti niciodata la fata ambalajului, pentru ca virgula conform expresiei "Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul" pe fata ambalajului e scris ceva inventat de marketing ca sa te atraga sa cumperi, iar pe spate e scris adevarul, pe care evident tre' sa stii sa-l citesti. V-am mai zis ca in Italia si in Ue legea e foarte serioasa in materia asta.
In principiu si obligatoriu, cam precum smintina in carbonara nu trebuie sa aiba decit apa si faina, precizez ca vorbim aici despre pastele asa zis uscate, adica care se pastreaza la temperatura ambientului si se mentin mult si bine luni si ani de zile facind exceptie cele colorate dar iar ne indepartam de subiect pentru ca in genere sint locale, facute mai ales sa fie vindute turistilor.
M-am dus sa le trag in poza pe cele pe care le am acu in casa, mai am altele ca le tin in borcane si arunc ambalajul si evident ca nu mai tin minte ce marca sint
Rummo
am cumparat-o pentru ca prefer aspectul asta nelucios semn ca o sa se prinda bine sosul de ea, punct in plus pentru noi astia care nu clatim pastele
si am mai cumparat-o si din punct de vedere sentimental pentru ca au avut probleme cu niste calamitati naturale si trebuia ajutata astfel ca sa nu se piarda locurile de munca
dar cind o intorc pe partea cealalta observ ca nu satisface principiile mele
deci am terminat prietenia
Voiello
e exact asa cum trebuie sa fie
Molisana
perfecta
de exemplu, soacra-mea vrea Barilla, asta e si unul dintre motivele pentru care eu nu o vreau doar pentru ca e ambalata in cutii de carton si stau bine in dulap
Intorcindu-ne la eticheta faptul ca scriu ca poate sa contina urme de soia inseamna ca, daca cineva alergic o maninca si se simte rau din cauza unei probabile urme de soia ei si-au declinat orice raspundere scriind asta in eticheta
Cam la fel scriu unii: in aceasta fabrica se produc si paste cu oua, de exemplu, care poate fi iar problematic pentru cineva cu alergie la oua
desi in produsul despre care vorbim aceste ingrediente (oua, soia) nu exista
Eataly fain reportajul mersi
M-am uitat si la etichetele de la de Cecco si uite ce zice
si inca o chestie interesanta, mi-ar place sa inteleg de ce nu e la fel
tabela nutritionala comparata
#820
Postat 03 September 2019 - 05:47 PM
Carmella, la 03 September 2019 - 08:53 AM, a spus:
pai nu e ceea ce tot zic si eu de 18 ani? si zice lumea ca sint rea
vroiam sa-ti zic o chestie, asa pour parler, legata de spaghetti aglio olio e peperoncino despre care ai scris un articol
mai mult decit simplu de facut sint nu's cum sa zic, de socializare
cind esti pe la vreo petrecere care se lungeste dupa miezul noptii, petrecere la care s-a mincat la greu ca la petreceri, pe la 12 noapte zice uno: due spaghi olio aglio e peperoncino?
toti zic nu, ca nu ne mai trebuie, am mincat mult
cel care se duce sa le faca stie ca de fapt le vor minca aproape toti
si exact asta se si intimpla
sint paste si mai simple care sint cele facute mai ales copiilor: olio e parmigiano