Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#821 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 September 2019 - 06:24 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 September 2019 - 05:34 PM, a spus:

Bai pastele sint precum pantofii, fiecare o cumpara pe cea care ii place cel mai mult si gusturile nu se discuta

eu vreau paste cu șireturi

avem molisana, dar nu am luat niciodata, trebuie probate

momentan am in dulap valeverde, rummo si voiello

eu sunt de parere ca lucrurile simple sunt semn de rafinament dar sunt greu de realizat pentru ca daca ai 2 (3, 4) ingrediente trebuie sa fie de cea mai buna calitate, nu mai poti "acoperI" imperfectiunile cu alte alea

Aceasta postare a fost editata de Dexter: 03 September 2019 - 06:24 PM


#822 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,251
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 September 2019 - 06:57 PM

pai vad ca ai varietate buna
ce sa pun peste paste ca sa le creasca sireturile? =))

dupa cina mai zic o anecdota

#823 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 September 2019 - 07:15 PM

Bune si Molisana, Dex. Cel putin noua ne plac.

Azi noi penne cu zucchine si pancetta. Fara poza.

#824 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 03 September 2019 - 07:20 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 September 2019 - 05:47 PM, a spus:


vroiam sa-ti zic o chestie, asa pour parler, legata de spaghetti aglio olio e peperoncino despre care ai scris un articol
mai mult decit simplu de facut sint nu's cum sa zic, de socializare :P
cind esti pe la vreo petrecere care se lungeste dupa miezul noptii, petrecere la care s-a mincat la greu ca la petreceri, pe la 12 noapte zice uno: due spaghi olio aglio e peperoncino? :)
toti zic nu, ca nu ne mai trebuie, am mincat mult
cel care se duce sa le faca stie ca de fapt le vor minca aproape toti
si exact asta se si intimpla =))

sint paste si mai simple care sint cele facute mai ales copiilor: olio e parmigiano


Știam povestea asta de cînd am aflat de rețetă, ai scris atunci că e un fel de joc de-a "vai, dar nu mai putem!", însă toți abia așteaptă :D îmi pare rău că am uitat să scriu și asta în articol :)

Mie îmi plac integrale, La Molisana, De Cecco, și mai e un producător român, Sano Vita, care face unele extrem de fibroase, cu multe tărîțe, din grîu, dar și din secară. Aproape că scîrțîie între dinți cînd le mănînci, dar mie îmi plac. Bineînțeles că doar cu sosuri simple, AOP sau ceva cu roșii, busuioc. Cu carne și brînzeturi nu cred că mi-ar plăcea astea prea fibroase.

#825 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 September 2019 - 07:21 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 September 2019 - 05:34 PM, a spus:

si inca o chestie interesanta, mi-ar place sa inteleg de ce nu e la fel
tabela nutritionala comparata


pai valorile sunt aproape identice, diferentele nesemnificative mi le-as putea explica prin aproximarile care se fac la calcule.
singura diferenta intr-adevar notabila e materia grasa, ca de la 1 la 2g e dublu, practic. dar luata ca proportie la 100gr, mi se pare iar nesemnificativ.

nu bat deloc cu pastele, cred ca n-am mai mancat de mai bine de juma de an, dar ma uit la retete, ca ma mira in cate feluri se pot prepara.

#826 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 September 2019 - 07:28 PM

Sa stii Adriana ca e noua chestia asta cu grau italian si australian in pastele Rummo. Eu le luam cumpar pt ca imi plac, pt ca graul stiam eu e italian si pt ca asa cum ziceai si tu au avut probleme cu inundatii etc.
Dar cum ziceam le luam pt ca de ani de zile de cand le cumpar scrie grau italian pe ele si se aceea nici nu ma mai uitam pe eticheta sa vad ce si cum. Nu stiam dw schimbarea asta. Chiar m-am uitat acum pe toate pachetele si e asa cum zici.

As mai scrie legat de paste, dar trebuie sa ma duc sa ma joc dea allegro chirurgo.

ca sa fiu off topic am reintrat acum dupa 2 luni de mare fara internet decat pe plaja, dar pe plaja tre sa ma joc sa fac castele de nisip 😆

#827 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 September 2019 - 07:33 PM

si eu aseara am facut pennoni cu ragu alla bolognese . am facut un camion de sos si am congelat citeva portii.
i-am facut sosului si o intorsatura din condei ca asa am mancat la un restauntat unde chef-ul e din Emilia Romanga, i-am pus un pic de mazare sa dea bine la paleta cromatica Imagine postata

#828 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 September 2019 - 07:45 PM

Vezi postareaDexter, la 03 September 2019 - 06:24 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 03 September 2019 - 05:34 PM, a spus:

Bai pastele sint precum pantofii, fiecare o cumpara pe cea care ii place cel mai mult si gusturile nu se discuta

eu vreau paste cu șireturi

avem molisana, dar nu am luat niciodata, trebuie probate

momentan am in dulap valeverde, rummo si voiello

eu sunt de parere ca lucrurile simple sunt semn de rafinament dar sunt greu de realizat pentru ca daca ai 2 (3, 4) ingrediente trebuie sa fie de cea mai buna calitate, nu mai poti "acoperI" imperfectiunile cu alte alea


Valeverde nu le cunosc.
Nu cunosteam nici Delverde.
Eu am luat forme mai ciudate de pasta

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-9-0-58027800-1567532308.jpg

Acum cum spuneau ei, pentru cata pasta se mananca in Italia, cererea de grau italian e mai mare decat oferta.

In Italia clima este propice culturiilor de maslini, vita de vie, rosii, citrice.

Acum nu stiu daca e o scuza, dar ei folosesc un soi de grau mai proteic.Productia in Italia nu este suficienta, partea buna e ca au certificat OGM free.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-9-0-94073900-1567532616.jpg

La magazinul de desfacere costau cam 60 centi punga, depinde de forma si marime.

Parca cei mai scumpi erau gnocchi proaspeti dar nu am cumparat.

Nu imi aduc aminte sa vad vreun pret peste 1 euro.

#829 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 September 2019 - 07:55 PM

eram cu gandul la pantofii ... valleverde =)) pastele sunt Delverde Imagine postata

#830 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 September 2019 - 08:00 PM

Vezi postareaDexter, la 03 September 2019 - 07:55 PM, a spus:

eram cu gandul la pantofii ... valleverde =)) pastele sunt Delverde Imagine postata


Daca-ti zic ca am fost si la fabrica aia!!!🤗🤗

#831 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 September 2019 - 08:08 PM

On topic, Fettuccelle Delverde cu coaste de porc in suc de rosii.

Fara poza ca ma autocenzurez...prea bune.

#832 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 September 2019 - 10:19 PM

Carbonara mea de acum vreo 2 saptamani

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-13-0-83962000-1567541804.jpg

Apoi preferatele mele "occhio di lupo" cu sos de rosii si vinete fripte plus busuioc

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-13-0-30714600-1567541879.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-13-0-97333800-1567541922.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-13-0-59584400-1567541967.jpg

#833 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 September 2019 - 05:05 PM

Fetele italience, am fost azi la magazinul de delicatesuri de la care am venit cu spaghetti simple, apoi cu cerneala de speia - in premiera - si spaghetti de malai Imagine postata. Pe ale cre'ca le fac cu branza cu smantana Imagine postata

Am pozat oferta lor de acolo si va rog si eu, cand aveti timp, sa va uitati sa imi spuneti daca stiti firmele alea si daca is de incredere...ma rog, la preturile la alea artizanale, cam asa ar trebui sa fie... Dar, parerea voastra de specialiste conteaza cel mai mult :)
Tineti-va , ca am o caruta. Multe feluri, si din paste integrale si din malai, ceea ce e absolut nou. Plus cele proaspete. Una peste alta, am luat azi cateva pachetele la puricat si nu scrie pe ele ca e cu grau dur de provenienta italiana...
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-59689300-1567782115.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-36968500-1567782128.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-80627300-1567782141.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-70225600-1567782151.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-74276600-1567782162.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-97019600-1567782185.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-68620600-1567782172.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#834 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,251
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 September 2019 - 05:37 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 September 2019 - 05:05 PM, a spus:

Una peste alta, am luat azi cateva pachetele la puricat si nu scrie pe ele ca e cu grau dur de provenienta italiana...

adica te referi la ce ziceam noi in mesajele din zilele trecute?

in primele poze nu reusesc sa deslusesc despre ce marca e vorba

despre De Cecco am vorbit pe larg in mesajele din zilele trecute

la rustichella d'abruzzo, spaghetti din faina de porumb costa 3€ pe siteul lor, nu vad cit costa la tine, dar oricum aici chiar daca ai cumpara on line tre sa platesti transportul deci e normal sa coste mai mult
https://casarustiche...glutine-g-250/#
nu's de ce te miri, paste din faina de porumb aici sint de multi ani, mult mai mult acum de cind se gasesc multe produse pentru celiaci (cei care nu pot minca gluten) si se gatesc exact ca celelalte, au evident al gust si alta consistenta, mie imi plac mai mult decit cele din faina de orez

la fel spaghetti n.12 de cecco aici la Esselunga costa 1,35€, mi se pare ca vad in poza 1 si ceva si acolo deci e normal

pastele proaspete umplute costa si aici, o cutie de 250 de grame porneste de la 2,50€

#835 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 September 2019 - 06:05 PM

Da, deci ceva mai ieftinute. Ma mir, ca am vazut pentru prima data, nu am mai vazut /auzit pana acum, dar ma bucur tare ca exista ca si eu cu glutenul avem a history...
Alora proaspete le zice tressini. Nu am mai avut timp sa ma uit pe ele.


Da, da, despre DeCecco stiu, le folosesc de foarte multi ani. Si da, ma refeream la discutia voastra ca scrie pe ale voastre ca is cu faina din cereala autohtona.

Multumesc de informatii, Adri! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#836 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,251
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 September 2019 - 11:17 PM

Foglie di ulivo con cime di rapa
asa se cheama pasta, frunze de maslin :rolleyes:
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-01027700-1569359853.jpeg

#837 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 September 2019 - 11:42 PM

Linguine cu creveti proaspeti, zucchine si rosii datterino.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-13-0-36302900-1569361337.jpg

#838 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 October 2019 - 01:30 AM

Carbonara fara smantana Imagine postata - portia mea cu super extra jumbo proteina

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-1215-0-86703900-1569972608.jpg

#839 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 02 October 2019 - 01:33 PM

Paste cu roșii uscate și ardei copt. Am mai pus și niște semințe și usturoi zdrobit.
E porția de la birou, că ieri, acasă, am uitat să pozez.

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-84-0-48090900-1570015945.jpg

Aceasta postare a fost editata de boni: 02 October 2019 - 01:33 PM


#840 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 05 October 2019 - 01:57 PM

Spaghete cu bacon, ciuperci, roșii uscate, smântână și parmezan

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-2240-0-14776200-1570276612.jpg

Arata acest topic


  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi