Paste, fel de fel de feluri
#961
Postat 21 January 2021 - 08:49 AM
#962
Postat 07 February 2021 - 05:00 PM
Dexter, la 06 February 2021 - 04:34 AM, a spus:
pasta e patate con provola e baccala - același Chef Max, reteta pe youtube - salata numita escarola, un cartof, rosioare, usturoi, ceva iute, paste, pește si brânza numita provola - super buna, de iarna, de pandemie, de neieșit din casa. am mâncat un hectolitru
am facut asa:
putin ulei in wok cu un catel de usturoi, 3 cartofi cu coaja roz taiati bucatele aruncati in wok impreuna cu o salata indivia scarola care e asta, si ea taiata dupa ce a fost spalata
adaugat apa fierbinte si lasat la foc citeva minute dupa care adaugata pasta si continuata fierberea amestecind mereu si adaugind apa fierbinte, spre final adaugat doua bucati de baccalà taiate marunt, stins focul si adaugat provola afumata care e asta
fata de reteta lui Max eu n-am pus rosii ca la ora asta sint straine si de plastic deci n-avea rost
a lui e mai lichida, a mea mai putin lichida dar foarte buna, pestele se simte putin pentru ca bucatile mele erau micute, cartoful se face crema si per total e delicioasa
#963
Postat 07 February 2021 - 05:14 PM
#964
Postat 07 February 2021 - 06:27 PM
#965
Postat 11 February 2021 - 03:36 PM
#966
Postat 14 February 2021 - 05:02 AM
#967
Postat 13 March 2021 - 06:53 AM
Imagini atasate
#969
Postat 15 March 2021 - 11:23 AM
adi_edi, la 13 March 2021 - 06:53 AM, a spus:
ceea ce in lume e cunoscut ca fiind spaghetti bolognese nu exista in Italia asa cum nu exista sugo Alfredo, sint inventiile restaurantelor italiene din afara Italiei
intorcindu-ne la ragù fiecare il face in felul lui si zice ca e autentic, la fel ca sarmalele
demult de tot si nu aici pusesem o varianta care se face la Napoli unde pe linga carnea macinata si sosul de rosii se mai puneau si costite de purcelus
unii pun lapte altii vin rosu
eu de exemplu il fac simplu:
- baza ori doar de ceapa, ori de ceapa morcov telina
- carne macinata ori doar de vita ori amestecata
- suc de rosii si ce arome vrei
fiert fiert si iar fiert la foc mic, l-am facut si in slowcooker si in Thermomix
ieri aveam niste carne macinata pe care nasul sensibil al Perlei n-a aprobat-o asa ca am aruncat-o in tigaie, lasat-o sa se prajeasca in suc propriu dupa care am adaugat un borcan de suc de rosii facut asta vara si lasat sa fiarba mult si bine
asa ca azi la prinz vom avea "paste alla bolognese" inca n-am decis ce fel de paste voi folosi
#970
Postat 15 March 2021 - 11:53 AM
#971
Postat 15 March 2021 - 12:07 PM
https://www.tavolart...e-fare-il-ragu/
iti traduc cantitatile, daca mai ai nevoie de ceva ce nu intelegi spune-mi si traduc
Pentru 6 persoane
600 gr carne macinata de vitel ( nu foarte slaba)
250 gr carne macinata de porc ( nu foarte slaba)
700 ml de suc de rosii dens + apa
1 ceapa alba mica
70 gr de tija de telina
70 gr de morcov
3 linguri de ulei de masline extravergine
100 ml vin rosu (merge si alb)
50 ml lapte
o crenguta de rozmarin (optional)
sare
piper
#972
Postat 15 March 2021 - 12:19 PM
#973
Postat 15 March 2021 - 12:43 PM
#974
Postat 15 March 2021 - 02:53 PM
si din tigaie
ar fi tagliatelle dar cum le-au taiat cu rotita cu zimti producatorul le-a numit frastagliate = franjuite, ca franjurile punctele negre de pe dinsele sint masline
#975
Postat 24 March 2021 - 12:32 PM
attachment=114757:00B5E005-9F53-4BBA-9CB2-9D9FAE805B20.jpeg]
Imagini atasate
#977
Postat 30 May 2021 - 07:07 PM
Lasagne , pe care mai nou le pregatesc sambata seara devi le asamblez in tava gata de bagat la cuptor, dar le bag la frigider pana a doua zi. Duminica deci le scot de la frigider inainte cu o ora, apoi le dau la cuptor. Cu foi proaspate, nu seci.
Simboli, cu sos de rosii si mozzarella la cuptor
Cu scoici
Amatriciana
Cu ragù
#979
Postat 31 July 2021 - 04:54 AM
La fel si cu spaghetele, cate retete am incercat, tot la cea pe care o am de la maica-mea are cel mai mare succes la familion, cu carnea taiata cubulete. Ciudat e ca eu pun busuioc si cand am intrebat-o pe maica-mea a zis ca ea nu pune, puteam sa jur ca asa era reteta "originala".
Imagini atasate
#980
Postat 31 August 2021 - 02:13 PM
Super bună, intră in rotație