Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#201 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 07 November 2011 - 08:25 PM

Paste cu philadelphia,sofran si sunca


Imagine atasata: monthly_11_2011/post-162-13206902908465.jpg

#202 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 08 November 2011 - 11:23 AM

Vezi postarealaura_lala, la 18 October 2011 - 10:50 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 18 October 2011 - 10:31 PM, a spus:

Stellina si Lili, cum fac varza pentru paste? varza calita normala?


Eu fac varza calita, iar la sfarsit cand e gata calita pun putzin mai mult piper macinat decat la varza "normala".

Uite, ma, ca stie si faza cu piperul in exces! :appl:

Numai un adevarat ardelean poate aprecia la justa valoare o reteta asa de simpla si gustoasa.
:love7:
Reteta de taiteii cu varza e o clasica in spatiul austro-strungar :105:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#203 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 November 2011 - 11:40 AM

Deci care va sa zic eu n-am sa o apreciez :appl:
Mai am un rest de varza, sa vedem daca o pot imparti ca sa o amestec si cu niste paste :love7:

#204 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 November 2011 - 11:41 AM

Vezi postarea9Ramy9, la 07 November 2011 - 08:25 PM, a spus:

Paste cu philadelphia,sofran si sunca

Philadelphia normala si sunca cruda? Imi explici cum le-ai facut ca sunt sigura ca Marco le-ar aprecia :love7:

#205 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 08 November 2011 - 01:25 PM

Vezi postareaAdriana, la 08 November 2011 - 11:41 AM, a spus:

Vezi postarea9Ramy9, la 07 November 2011 - 08:25 PM, a spus:

Paste cu philadelphia,sofran si sunca

Philadelphia normala si sunca cruda? Imi explici cum le-ai facut ca sunt sigura ca Marco le-ar aprecia :love7:

Da,philadelphia normala,si sunca dupa gust cruda sau trasa un pic in tigaie.
Eu trag un pic la tigaie sunca(cubulete sau a strisce),pun philadelphia peste sunca,cu un pic de apa de la pasta in care am diluat sofranul cat sa devina mai cemoasa philadelphia,si pun pastele fierte peste.Daca nu vrei sunca trasa la tigaie,o pui la sfarsit.Simpla si rapida.

#206 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 November 2011 - 01:43 PM

Ok, mersi :)

#207 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 November 2011 - 06:13 PM

alooo! ardealul! daca mamaie a facut o oala de salata de varza (cu ulei si otet evident, dar nu stiu pt ce gargantoa avem prin camari cred pe careva ... ) mai merg facute din ea paste cu varza?

si on topic, lasagna mea fara de bechamel, cu multa mozzarella in schimb

si cu penne riggate (scuzati dublele puse ala'n dala) pe principiu ragu, mozzarella, parmezan al forno

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2011/post-685-13207688694914.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2011/post-685-13207689641221.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2011/post-685-13207689737823.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#208 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 09 November 2011 - 10:29 AM

Vezi postareaDaniella, la 08 November 2011 - 06:13 PM, a spus:

alooo! ardealul! daca mamaie a facut o oala de salata de varza (cu ulei si otet evident, dar nu stiu pt ce gargantoa avem prin camari cred pe careva ... ) mai merg facute din ea paste cu varza?

Nu cred sa incurce cu ceva otetul. Poti incerca.
Eu toc fideluta varza, o frec cu sare si uit de ea 15 minute. Apoi o storc in pumni, o calesc in untdelemn pana se inmoaie si i dau cu piper in ochii. Mult piper. Daca iti scapa si floare uscata de cimbru nu gresesti cu nimic. Face cel mai trainic mariaj cu varza, dar reteta e fara.
Se rastoarna peste varza latzeii (taitetii lati, dar merg orice paste scurte) fierti la dinte :occasion14: si se mai covarleste de trei ori cu lingura.
Cum am mai spus aici, se aseamana destul de bine la gust cu placinta cu varza.
Cred ca s-ar putea si da la cuptor sa fie pastele mai crocante.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#209 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 November 2011 - 11:07 AM

merci sefu :toothy9; , n.am mancat niciodata, daca mai prind picior de varza diseara execut o portie pt je
deci branzeturi nu se pun la asta? nici parmezan, nici mozza sau alte topiciuni ?
am si taietei de casa facuti de mama soacra, nu-s din grano duro, sunt din faina normala proaspata de la moara <_<

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#210 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 09 November 2011 - 11:55 AM

Vezi postareaDaniella, la 09 November 2011 - 11:07 AM, a spus:

deci branzeturi nu se pun la asta? nici parmezan, nici mozza sau alte topiciuni ?

nuuuuuuuuu, ar fi blasfemie sa pui branza la taitei cu varza Imagine postata

incepe imediat postul asa ca o sa ii fac destul de des, dar cu speghette integrale.
eu pun piper doar de gust, nu-mi place piscaciune prea mare, dar cimbrul nu-mi lipseste niciodata :toothy9;

#211 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 November 2011 - 11:57 AM

Vezi postareaboni, la 09 November 2011 - 11:55 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 09 November 2011 - 11:07 AM, a spus:

deci branzeturi nu se pun la asta? nici parmezan, nici mozza sau alte topiciuni ?

nuuuuuuuuu, ar fi blasfemie sa pui branza la taitei cu varza Imagine postata

incepe imediat postul asa ca o sa ii fac destul de des, dar cu speghette integrale.
eu pun piper doar de gust, nu-mi place piscaciune prea mare, dar cimbrul nu-mi lipseste niciodata :toothy9;


asa ma gandeam si eu ca nu o sa-mi placa cu taieteii aia facuti din faina normala (nici nu cred ca ies al dente, dupa parerea mea), mai bine paste integrale, sau macar grano duro
boni, avem voie si ulei? mie imi place piscacios bine ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#212 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 09 November 2011 - 01:09 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 November 2011 - 11:57 AM, a spus:


asa ma gandeam si eu ca nu o sa-mi placa cu taieteii aia facuti din faina normala (nici nu cred ca ies al dente, dupa parerea mea), mai bine paste integrale, sau macar grano duro
boni, avem voie si ulei? mie imi place piscacios bine ...


Normal ca e slobod la untdelemn, doar in el se caleste varza. Si se mai poate adauga si la sfarssit sa unga pastele si sa le inmiresmesmeze, ca vorbesc de extrafeciorelnic :rolleyes:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#213 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 09 November 2011 - 01:17 PM

m-ati terminat cu varza cu taietei! :rolleyes:
io ma incumet sa-i fac, dar parca vad ca o sa-i manac singura...
mmm... nu si daca fac o friptana langa! =))

#214 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 09 November 2011 - 01:22 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 November 2011 - 11:57 AM, a spus:

boni, avem voie si ulei? mie imi place piscacios bine ...

io am :rolleyes: ca eu sunt la F2. si nu pun mult...
fac asa cum zice seful, mai adaug la sfarsit, in farfurie, pentru cei carora li se par prea seci asa.

#215 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 November 2011 - 01:26 PM

am inteles, de fapt stiam, dar asteptam sa vad daca te destrabalezi si tu, deci io n-am :rolleyes: oricum, paste fara branza nu stiu daca mi-ar placea ...'s acri strugurii =))

merci sefu'

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#216 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 November 2011 - 03:28 PM

Paste cu zucchine, carnati si parmigiano

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13208453147739.jpg

#217 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 November 2011 - 10:39 PM

alooo :) , Ardealul?! Sa stiti ca le-am facut: prima mea varza cu taietei.
Maine daca am vreme pun si pozele :)
Nu aveam mari asteptari, mai ales ca varza nu e intre preferintele mele. A iesit o minune ... . Am facut 1 portie pt mine si 1 pt maine pt mamaie ... din portia ei ... :) , am revenit cu nasu'n frigider dupa 1 ora jumatate si ... a mai rams oleak pe fundul vasului ... :) De acum nu ma mai supar cand va taia multa varza ... :)

Any, la voi se obisnuiesc mult paste cu carnati. La noi suna destul de ciudat, pentru ca in general sunt de porc si grasi, facuti din cazatura de la macelarie (resturi).
De exemplu zicea Adriana la o reteta (chiar pe prima pagina a acestui topic) de o reteta care se face cu carnati slabi de vita. Nu cred sa gasesti la noi asa ceva ... :)
La voi carnati nu se mananca si ca atare/gratar? sau cu varza? cu fasole? cu mamaliguta? ... ca pe la noi?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#218 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 November 2011 - 10:56 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 November 2011 - 10:39 PM, a spus:

alooo :) , Ardealul?! Sa stiti ca le-am facut: prima mea varza cu taietei.
Maine daca am vreme pun si pozele :)
Nu aveam mari asteptari, mai ales ca varza nu e intre preferintele mele. A iesit o minune ... . Am facut 1 portie pt mine si 1 pt maine pt mamaie ... din portia ei ... :) , am revenit cu nasu'n frigider dupa 1 ora jumatate si ... a mai rams oleak pe fundul vasului ... :) De acum nu ma mai supar cand va taia multa varza ... :)

Any, la voi se obisnuiesc mult paste cu carnati. La noi suna destul de ciudat, pentru ca in general sunt de porc si grasi, facuti din cazatura de la macelarie (resturi).
De exemplu zicea Adriana la o reteta (chiar pe prima pagina a acestui topic) de o reteta care se face cu carnati slabi de vita. Nu cred sa gasesti la noi asa ceva ... :)
La voi carnati nu se mananca si ca atare/gratar? sau cu varza? cu fasole? cu mamaliguta? ... ca pe la noi?



Daniela, e normal ca se mananca carnati la gratar, cu fasole, la tigaie, etc,
Mi-a ramas putin carnat din cel pe care l-am facut la tigaie si ca atare l-am pus la paste.
Mie carnatu' mi-l face in fata mea la macelarie, ii zic eu cata sare sa puna, aleg eu carnea, cat de grasi sa fie, etc.

#219 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 November 2011 - 11:40 PM

Am amestecat si eu un pic din varza ramasa cu paste, e buna, va fi prinzul lui Marco pentru miine si poimiine, si mi-a venit o idee, cind vine mama ca-mi face salata de varza buna o amestec cu paste :)

#220 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 November 2011 - 04:13 PM

uitati si pozele. Mamaie a fost impresioanta :love7: , a zis ca mai vrea :P . Asa ca i-am zis cand mai prinde o varza sa mai toace asa multa ca nu ma mai supar :P
Salata de varza a fost din varza rosie+alba. Am pus si boia dulce (stiam ca se impaca bine cu varza), ulei ev dinbelsug si am calit-o la foc mare, sa iasa mai crocantoasa, la final piper din belsug si cimbru. Am asezonat cu sarea Eataly B) ...deci nu e de post de data asta, dar era foarte gustoasa si fara sarea de prosciuto.

pozele sunt cu salata de varza pusa la calit, farfuria mea de varza cu taietei, si apoi portia lasata initial socrellei, din care a mai gasit doar juma' :P
E clar: se repeta!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2011/post-685-13209342971885.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2011/post-685-13209343150293.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2011/post-685-13209343388549.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi