Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#221 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 November 2011 - 12:11 AM

agnolotti :toothy6:
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-4-13212219177196.jpg
sectiune
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-4-1321222272981.jpg

#222 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 November 2011 - 04:12 PM

Paste cu sosul de la iepurele de ieri :D

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-1321884762548.jpg

#223 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 22 November 2011 - 03:27 PM

Vezi postareaDaniella, la 10 November 2011 - 04:13 PM, a spus:

uitati si pozele. Mamaie a fost impresioanta :thumleft: , a zis ca mai vrea :notworthy: . Asa ca i-am zis cand mai prinde o varza sa mai toace asa multa ca nu ma mai supar :lol:
Salata de varza a fost din varza rosie+alba. Am pus si boia dulce (stiam ca se impaca bine cu varza), ulei ev dinbelsug si am calit-o la foc mare, sa iasa mai crocantoasa, la final piper din belsug si cimbru. Am asezonat cu sarea Eataly :) ...deci nu e de post de data asta, dar era foarte gustoasa si fara sarea de prosciuto.


O mica-mare corectura pentru pastele cu varza calita:

1. Nu se pune mult ulei, ci doar foarte putin, atat cat sa nu se prinda varza de oala.
2. Nu se pune boia. Strica gustul total. Nu de alta dar stii ca boiaua prajita,arsa amareste mancarea.
3. Varza se caleste la foc domol (cat mai mic) ca sa fie aproape ca inabusita astfel se pronunta gustul dulce al ei (dupa parerea mea). Asta inseamna ca va trebui sa tot invarti in ea pentru ca se arde tare usor.
4. Musai sa se serveasca cu taitei lati gen tagliatele.
5. Ar fi de preferat sa fie taiata varza pe mandolina (iese fasii si se face mai altfel, altfel o sa si savurezi)
6. Dupa parerea mea pentru acest tip de mancare cel mai bine merge sa fie facuta din varza alba.

Incearca odata sa o faci asa si vei vedea diferenta.
Pastele astea cu varza calita au un gust dulce, atat de fin....sunt favoritele mele si pot vorbi de ele ore in sir. Le savurez la maximum cand le mananc.

ps: dupa parerea mea sarea aia de prosciutto ii strica tot gustu :lol:. Sunt o conservatoare si macaroanele, pastele cu varza calita merg cel mai bine doar cu varza calita si paste, macaroane :thumleft:.

#224 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 November 2011 - 03:25 PM

Frunze de maslin cu dovleac, cirnat si brinza philadelphia
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-4-13224003165657.jpg

#225 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 November 2011 - 04:51 PM

Prietena mea mi-a dat ieri paste proaspete si pesto facut de mama ei.
Busiate trapanesi proaspete cu pesto: busuioc, usturoi, seminte de pin, migdale, ulei ev.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13224054329669.jpg

Ieri ea a mai prajit si vinete pe care le-am pus deasupra

#226 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 November 2011 - 04:55 PM

Astea sunt, pastele si pesto

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13224057178238.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13224057331.jpg

#227 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 November 2011 - 05:22 PM

Vezi postareaany_annette, la 27 November 2011 - 04:55 PM, a spus:

Astea sunt, pastele si pesto


ce interesante-s! n-am mai vazut modelul asta pana acuma!

#228 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 November 2011 - 07:40 PM

Splendide sunt, se invirt in jurul unui dir/sirma de fier?

#229 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 November 2011 - 08:07 PM

Vezi postareamoatza, la 27 November 2011 - 05:22 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 27 November 2011 - 04:55 PM, a spus:

Astea sunt, pastele si pesto


ce interesante-s! n-am mai vazut modelul asta pana acuma!


Nici eu nu mai mancasem niciodata, sunt foarte bune.

Vezi postareaAdriana, la 27 November 2011 - 07:40 PM, a spus:

Splendide sunt, se invirt in jurul unui dir/sirma de fier?


Sincer nu stiu, in trecut asa le faceau, am citit ca le mai invart in jurul unui "pai" de lemn.

#230 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 November 2011 - 01:21 PM

paste cu sunculita romaneasca, nu as sti ce nume sa-i dau. sunca cu carnita, f greu de taiat. in plus ceapa verde, usturoi, rosii proaspete rase pe razatoarea de parmezan, s&p
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-107-13224792980511.jpg

#231 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 November 2011 - 03:11 PM

Pasta e fagioli.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-9-13224858628289.jpg

#232 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 November 2011 - 04:40 PM

Busiate cu sos de rosii, vinete fripte si busuioc proaspat.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13226639960588.jpg

#233 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 December 2011 - 07:30 PM

Iar agnolotti de mai sus cu sos de varza rosie si praz, am mincat intr-un restaurant dar trebuia varza normala da' n-aveam.
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13230198067363.jpg

#234 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 December 2011 - 09:14 PM

Spaghetti cu ciuperci, ceapa, peperoncino, patrunjel, smantana, farfurie plina cum numai eu stiu sa fac :thumleft:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13237172780522.jpg

#235 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 December 2011 - 10:52 PM

Am lesinat cand am vazut farfuria ta!! Imi era asa o foame de care nici nu stiam!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#236 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 December 2011 - 11:22 PM

Vezi postareazerda, la 12 December 2011 - 10:52 PM, a spus:

Am lesinat cand am vazut farfuria ta!! Imi era asa o foame de care nici nu stiam!!


Ti-ai revenit :thumleft: ?
Mie pastele cu ciuperci imi plac mult, ma bucur ca-ti place si tie ce am acolo-n farfurie :D !

#237 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 December 2011 - 12:47 AM

Vezi postareayoyo, la 22 November 2011 - 03:27 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 10 November 2011 - 04:13 PM, a spus:

uitati si pozele. Mamaie a fost impresioanta =)) , a zis ca mai vrea =)) . Asa ca i-am zis cand mai prinde o varza sa mai toace asa multa ca nu ma mai supar =))
Salata de varza a fost din varza rosie+alba. Am pus si boia dulce (stiam ca se impaca bine cu varza), ulei ev dinbelsug si am calit-o la foc mare, sa iasa mai crocantoasa, la final piper din belsug si cimbru. Am asezonat cu sarea Eataly =)) ...deci nu e de post de data asta, dar era foarte gustoasa si fara sarea de prosciuto.


O mica-mare corectura pentru pastele cu varza calita:

1. Nu se pune mult ulei, ci doar foarte putin, atat cat sa nu se prinda varza de oala.
2. Nu se pune boia. Strica gustul total. Nu de alta dar stii ca boiaua prajita,arsa amareste mancarea.
3. Varza se caleste la foc domol (cat mai mic) ca sa fie aproape ca inabusita astfel se pronunta gustul dulce al ei (dupa parerea mea). Asta inseamna ca va trebui sa tot invarti in ea pentru ca se arde tare usor.
4. Musai sa se serveasca cu taitei lati gen tagliatele.
5. Ar fi de preferat sa fie taiata varza pe mandolina (iese fasii si se face mai altfel, altfel o sa si savurezi)
6. Dupa parerea mea pentru acest tip de mancare cel mai bine merge sa fie facuta din varza alba.

Incearca odata sa o faci asa si vei vedea diferenta.
Pastele astea cu varza calita au un gust dulce, atat de fin....sunt favoritele mele si pot vorbi de ele ore in sir. Le savurez la maximum cand le mananc.

ps: dupa parerea mea sarea aia de prosciutto ii strica tot gustu =)). Sunt o conservatoare si macaroanele, pastele cu varza calita merg cel mai bine doar cu varza calita si paste, macaroane =)).


yoyo merci de corectura! o sa fac odata si cum spui tu, doar ca mie nu.mi place varza fiarta, imi place calita ...adica sa mai spre crocanta ... o facea o cunostinta de a mea exact asa cum mi.a iesit acum si exact cum imi doream sa iasa.
Nu am pus mult ulei, eu fac in tigaie de teflon si folosesc doar de masline, deci de regula pun o picatura, acum am pus un piculet mai mult. Mea culpa pt exprimarea mea in parabole ... . Boiaua nu a amarat varza in cazul asta. Sunt aproape sigura ca e mai buna cu tagliatele ... . Am facut din varza combinata ca asa aveam. De sarea de prosciuto doar vroiam sa scap ca mai avea putin si expira ... am amestecat-o pe foc la sfarsit ... nu i-a stricat din gust ... nici nu s.a simtit ca sare sau prosciuto efectiv. Data viitoare sigur o fac fara.
Varza asta cu taietei mi-a iesit super la gust, o spun cu mana pe inima. Posibil sa fie insa si variante mai bune. Vorbim la repetir ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#238 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 December 2011 - 12:49 AM

Vezi postareaany_annette, la 12 December 2011 - 09:14 PM, a spus:

Spaghetti cu ciuperci, ceapa, peperoncino, patrunjel, smantana, farfurie plina cum numai eu stiu sa fac =))


any pe astea cum le faci? =)) ...si mie imi place si busiatele si ciupercile =)) De gustul pesto-ului nu am dat inca ... =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#239 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 December 2011 - 01:13 AM

Vezi postareaDaniella, la 14 December 2011 - 12:49 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 12 December 2011 - 09:14 PM, a spus:

Spaghetti cu ciuperci, ceapa, peperoncino, patrunjel, smantana, farfurie plina cum numai eu stiu sa fac =))


any pe astea cum le faci? =)) ...si mie imi place si busiatele si ciupercile =)) De gustul pesto-ului nu am dat inca ... =))


Calesc ceapa in putin ulei ev, adaug ciupercile taiate marunt(eu pun din alea seci pe care le-am pus de dinainte in apa sa-si revina), peperoncino, sare . Adaug un pahar de apa si las in tigaie pana ce scade.
Cand pastele au fiert le scurg de apa, le pun in tigaie, adaug patrunjel taiat marunt si smantana. Amestec de cateva ori si gata.

#240 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 December 2011 - 08:05 PM

Multumesc :)
si cam ce gramaj/cantitate de ciuperci seci se pun pe cap de comesean?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi