Paste, fel de fel de feluri
#223
Postat 22 November 2011 - 03:27 PM
Daniella, la 10 November 2011 - 04:13 PM, a spus:
Salata de varza a fost din varza rosie+alba. Am pus si boia dulce (stiam ca se impaca bine cu varza), ulei ev dinbelsug si am calit-o la foc mare, sa iasa mai crocantoasa, la final piper din belsug si cimbru. Am asezonat cu sarea Eataly ...deci nu e de post de data asta, dar era foarte gustoasa si fara sarea de prosciuto.
O mica-mare corectura pentru pastele cu varza calita:
1. Nu se pune mult ulei, ci doar foarte putin, atat cat sa nu se prinda varza de oala.
2. Nu se pune boia. Strica gustul total. Nu de alta dar stii ca boiaua prajita,arsa amareste mancarea.
3. Varza se caleste la foc domol (cat mai mic) ca sa fie aproape ca inabusita astfel se pronunta gustul dulce al ei (dupa parerea mea). Asta inseamna ca va trebui sa tot invarti in ea pentru ca se arde tare usor.
4. Musai sa se serveasca cu taitei lati gen tagliatele.
5. Ar fi de preferat sa fie taiata varza pe mandolina (iese fasii si se face mai altfel, altfel o sa si savurezi)
6. Dupa parerea mea pentru acest tip de mancare cel mai bine merge sa fie facuta din varza alba.
Incearca odata sa o faci asa si vei vedea diferenta.
Pastele astea cu varza calita au un gust dulce, atat de fin....sunt favoritele mele si pot vorbi de ele ore in sir. Le savurez la maximum cand le mananc.
ps: dupa parerea mea sarea aia de prosciutto ii strica tot gustu . Sunt o conservatoare si macaroanele, pastele cu varza calita merg cel mai bine doar cu varza calita si paste, macaroane .
#225
Postat 27 November 2011 - 04:51 PM
Busiate trapanesi proaspete cu pesto: busuioc, usturoi, seminte de pin, migdale, ulei ev.
Ieri ea a mai prajit si vinete pe care le-am pus deasupra
#229
Postat 27 November 2011 - 08:07 PM
moatza, la 27 November 2011 - 05:22 PM, a spus:
Nici eu nu mai mancasem niciodata, sunt foarte bune.
Adriana, la 27 November 2011 - 07:40 PM, a spus:
Sincer nu stiu, in trecut asa le faceau, am citit ca le mai invart in jurul unui "pai" de lemn.
#230
Postat 28 November 2011 - 01:21 PM
#233
Postat 04 December 2011 - 07:30 PM
#234
Postat 12 December 2011 - 09:14 PM
#235
Postat 12 December 2011 - 10:52 PM
#237
Postat 14 December 2011 - 12:47 AM
yoyo, la 22 November 2011 - 03:27 PM, a spus:
Daniella, la 10 November 2011 - 04:13 PM, a spus:
Salata de varza a fost din varza rosie+alba. Am pus si boia dulce (stiam ca se impaca bine cu varza), ulei ev dinbelsug si am calit-o la foc mare, sa iasa mai crocantoasa, la final piper din belsug si cimbru. Am asezonat cu sarea Eataly ...deci nu e de post de data asta, dar era foarte gustoasa si fara sarea de prosciuto.
O mica-mare corectura pentru pastele cu varza calita:
1. Nu se pune mult ulei, ci doar foarte putin, atat cat sa nu se prinda varza de oala.
2. Nu se pune boia. Strica gustul total. Nu de alta dar stii ca boiaua prajita,arsa amareste mancarea.
3. Varza se caleste la foc domol (cat mai mic) ca sa fie aproape ca inabusita astfel se pronunta gustul dulce al ei (dupa parerea mea). Asta inseamna ca va trebui sa tot invarti in ea pentru ca se arde tare usor.
4. Musai sa se serveasca cu taitei lati gen tagliatele.
5. Ar fi de preferat sa fie taiata varza pe mandolina (iese fasii si se face mai altfel, altfel o sa si savurezi)
6. Dupa parerea mea pentru acest tip de mancare cel mai bine merge sa fie facuta din varza alba.
Incearca odata sa o faci asa si vei vedea diferenta.
Pastele astea cu varza calita au un gust dulce, atat de fin....sunt favoritele mele si pot vorbi de ele ore in sir. Le savurez la maximum cand le mananc.
ps: dupa parerea mea sarea aia de prosciutto ii strica tot gustu . Sunt o conservatoare si macaroanele, pastele cu varza calita merg cel mai bine doar cu varza calita si paste, macaroane .
yoyo merci de corectura! o sa fac odata si cum spui tu, doar ca mie nu.mi place varza fiarta, imi place calita ...adica sa mai spre crocanta ... o facea o cunostinta de a mea exact asa cum mi.a iesit acum si exact cum imi doream sa iasa.
Nu am pus mult ulei, eu fac in tigaie de teflon si folosesc doar de masline, deci de regula pun o picatura, acum am pus un piculet mai mult. Mea culpa pt exprimarea mea in parabole ... . Boiaua nu a amarat varza in cazul asta. Sunt aproape sigura ca e mai buna cu tagliatele ... . Am facut din varza combinata ca asa aveam. De sarea de prosciuto doar vroiam sa scap ca mai avea putin si expira ... am amestecat-o pe foc la sfarsit ... nu i-a stricat din gust ... nici nu s.a simtit ca sare sau prosciuto efectiv. Data viitoare sigur o fac fara.
Varza asta cu taietei mi-a iesit super la gust, o spun cu mana pe inima. Posibil sa fie insa si variante mai bune. Vorbim la repetir ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#238
Postat 14 December 2011 - 12:49 AM
any_annette, la 12 December 2011 - 09:14 PM, a spus:
any pe astea cum le faci? ...si mie imi place si busiatele si ciupercile De gustul pesto-ului nu am dat inca ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#239
Postat 14 December 2011 - 01:13 AM
Daniella, la 14 December 2011 - 12:49 AM, a spus:
Calesc ceapa in putin ulei ev, adaug ciupercile taiate marunt(eu pun din alea seci pe care le-am pus de dinainte in apa sa-si revina), peperoncino, sare . Adaug un pahar de apa si las in tigaie pana ce scade.
Cand pastele au fiert le scurg de apa, le pun in tigaie, adaug patrunjel taiat marunt si smantana. Amestec de cateva ori si gata.
#240
Postat 14 December 2011 - 08:05 PM
si cam ce gramaj/cantitate de ciuperci seci se pun pe cap de comesean?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!