Paste, fel de fel de feluri
#1
Postat 29 December 2009 - 05:55 PM
Aveam acesti tortelloni, cumparati la Lidl pentru cine are ocazia, paste proaspete care se gasesc in galantarele frigorifice, foarte bune, erau umplute cu sparanghel asa ca m-am gindit ca merg bine cu un sos delicat cu brinza asa ca am amestecat 200 de ml de smintina lichida cu un rest de crema de parmigiano si alt rest de brinza de intins pe piine, am pus un strop de faina de orez ca sa se ingroase, si aveam in congelator citeva virfuri de sparanghel, le-am fiert in apa in care fierbeau pastele si apoi le-am adaugat la sos. Voilà, simplu si bun
#2
Postat 02 January 2010 - 10:56 PM
Tricolore pentru ca erau albe adica normale, verzi adica cu spanac si rosii adica cu sfecla rosie.
#3
Postat 02 January 2010 - 11:12 PM
Pt. sos am taiat o 1/2 ardei gras, am tocat o ceapa mica, le-am calit putin intr-o 1 Lg de unt, am adaugat 1/2 lg praf de curry, 1 Lg zeama de lamiie, sare/piper dupa gust si 1,5 dl smintina subtire lasind sosul sa fiarba la foc mic timp de 12'. In ultimele 3' am adaugat si citiva creveti. Am servit pastele cu salata si rosioare.
#4
Postat 02 January 2010 - 11:19 PM
uptown girl a spus:
Extrem de apetisante
#5
Postat 03 January 2010 - 01:04 AM
Adriana a spus:
uptown girl a spus:
Extrem de apetisante
Adriana, sa stii ca au disparut rapid din farfurie.
Ma tenteaza sosul de la tortelloni cu sparanghel, desi nu vreau sa mai aud de gatiiiit (daca s-ar putea) pina la Paste.
#6
Postat 03 January 2010 - 10:47 PM
In seara asta alti tortelloni, si mai mari ca cei din primul mesaj, tot de la Lid luati, cei verzi umpluti cu urda si spanac si ceilalti umpluti cu prosciutto crudo si carne de minzat. Foarte buni si astia, le-am pus deasupra numai un picut de speck taiat bucatele si pus un pic in tigaie ca sa devina crocant si un picut de parmigiano reggiano ras.
#7
Postat 04 January 2010 - 11:07 PM
Pastele astea se numesc mafalde di Gragnano, un loc vechi si bun in care se produc paste, in apropiere de Napoli.
Am vrut sa le coc ca pe risotto, in seara asta, avantajul mare este ca in acest fel pasta se impregneaza bine cu sosul si e foarte gustoasa.
Am pus in wok fructele de mare congelate, citeva inele de calamari, suc de rosii, apa fierbinte si pastele, operatia e un pic complicata pentru ca trebuie ghicita cantitatea justa de lichid pe care o va absoarbe pasta. Eu am pus din ochi si am avut noroc, recomand, daca cineva vrea sa incerce, sa puna cite un pic de apa ca la risotto, trebuie si amestecat mereu ca sa nu se lipeasca pentru ca se distrug pastele. Rezultatul e superb, spre sfirsit am adaugat si niste masline fara simburi dintr-alea care n-au nici un gust ca sa scap de ele. Cred ca in 20 de minute a fost totul gata.
#8
Postat 04 January 2010 - 11:14 PM
intr-adevar sunt mai gustoase facute pastele cu sos in acest fel
#9
Postat 27 January 2010 - 11:45 PM
Am pus deasupra numai putin ulei de masline extravirgin toscan si parmigiano ras.
#10
Postat 28 January 2010 - 06:46 PM
http://video.libero.it/app/play?id=75b1 ... ef71f1fad9
#11
Postat 28 January 2010 - 08:46 PM
Si o sectiune
Multumesc Adriana ca mi-ai reamintit de aceasta reteta de mult uitata
#12
Postat 29 January 2010 - 08:49 AM
#13
Postat 29 January 2010 - 09:41 AM
#14
Postat 31 January 2010 - 12:46 AM
Imagini atasate
#15
Postat 10 February 2010 - 12:03 AM
#17
Postat 11 February 2010 - 11:50 PM
#18
Postat 12 February 2010 - 12:31 AM
#19
Postat 12 February 2010 - 12:37 AM
#20
Postat 12 February 2010 - 01:03 AM