Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#561 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 March 2015 - 01:06 PM

dex, deci ai facut carnatii pana la urma ...! ai scris de ei undeva? vreau si eu paste cu carne din carnati de casa :thumleft:

si ce scamatorii face razatoarea asta microplane fata de cea clasica ? si eu imi dau gherutele (fie unghii, fie piele) adesea pe razatoare, asa ca si mie mi-i cam nu stiu cum sa lucrez cu ele ...

Stella, nu stiam ca si d-l tau e mofturos! apetisante tagliatelele!!!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#562 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 March 2015 - 09:55 PM

Bag seama ca a fost week-end-ul pastelor.
Si eu carbonara:
Imagine atasata: monthly_03_2015/post-115-14265356427209.jpg

Sper sa aiba consistenta potrivita si sa nu ma ia Adriana cu melesteul :thumleft:

#563 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 March 2015 - 10:21 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 16 March 2015 - 09:55 PM, a spus:

Sper sa aiba consistenta potrivita si sa nu ma ia Adriana cu melesteul :-*

:thumleft: se vede ca e cremoasa frumos dar mi se pare ca vad si citeva bucatele de ou inchegat/copt sau nu e ou?
dupa ce ai pus oul ai mai amestecat pe foc?

#564 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 March 2015 - 10:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 March 2015 - 01:06 PM, a spus:

si ce face scamatorii face razatoarea asta microplanefata de cea clasica ? si eu imi dau gherutele (fie unghii, fie piele) adesea pe razatoare, asa ca si mie mi-i cam nu stiu cum sa lucrez cu ele ...

are alt sistem de taieturi, nu stiu cum sa le spun, e copiat de la razatoarea pe care o folosesc pentru lemn timplarii
asa ca rade de n-ai aer, adica deste :thumleft: Si Stefano care lucreaza cu atentie si are experienta pentru ca cel putin in fiecare weekend face vreo 2 farfurii adinci pline mai da pe alaturi si-si rade cite un pic de pielita
apoi Microplane e fantastica face si alte chestii pe linga razatori, eu o am si pe cea mai mare, si mandolina, si chestie pentru maruntit patrunjelul

#565 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 March 2015 - 10:28 PM

Da, Adriana s-a mai inchegat din ou desi am luat tigaia de foc si dupa aia am turnat oul :thumleft:
Eu de fiecare data cand dau ceva pe razatoare imi rad si degetele, deci nu-mi doresc Microplane de asta....

#566 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 March 2015 - 02:19 AM

adriana, asta, un pic mai mare, să încapă mai multă brinză :-*

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-1215-14265507090483.jpg

dani, e regina răzătoarelor, o incîntare, parcă n-am mai ras in viața mea, coup de foudre instantaneu. ce iese din ea parcă sunt fulgii din basmele lui Andersen, cînd ninge, nu cînd se bat cu pernele :hug:

cum să vă radeți degetele bre, mie mi se pare mult mai safe decît aia obișnuită

am făcut cîrnații, condimentat cu condimentele mele uzuale, nu am incercat nimic nou, frămîntat și pus in pungă la congi

PS și eu am făcut carbonara dar miercuri, eu bat oul cu parmezanul in vasul in care servesc și pun pancetta și pastele peste

alt PS stella, nu știe domnu ce-i bun, să papi sosul ajutat de o juma de cochilie :thumleft:

#567 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 March 2015 - 08:32 AM

Vezi postareaDexter, la 17 March 2015 - 02:19 AM, a spus:

adriana, asta, un pic mai mare, să încapă mai multă brinză :hug:

superba, imi lipseste :P

Vezi postareaDexter, la 17 March 2015 - 02:19 AM, a spus:

PS și eu am făcut carbonara dar miercuri, eu bat oul cu parmezanul in vasul in care servesc și pun pancetta și pastele peste

exact asa fac si eu :lol:

#568 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 March 2015 - 08:56 AM

Dexter dar e o iluzie a pozei faptul ca mi se pare facuta nu din metal? mi se pare alba si n-o gasesc niciunde :hug:
de fapt e asta?
http://www.amazon.co...icroplane+elite

#569 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 17 March 2015 - 09:51 AM

Dex si cu Adriana, nu va da nimeni un ban? Pai aduceti oamenii la sapa de lemn...:hug:
M-ai starnit cu Amazonul si am dat sarch la microplane...pai sa mori de dragoste ranita nu alta.... in vara imi vine pachet de peste garla...iar raman falita !
Eu am ochit-o pe asta rosie ca focul:
http://www.amazon.co...ords=microplane
Data viitoare am sa fac si euc a voi la carbonara.

#570 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 March 2015 - 01:22 PM

woaw! chiar ca innebuniti oamenii cu regele si regina diverselor ustensile :hug:

Iulia, cat platesti transportul? vazusem pe fb pe unii din Cluj care aduc "orice" din State, de pe ebay (probabil si de pe Amazon) cu 50 lei/pack.


cat bacon/persoana se pune la carbonara? merci :lol:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#571 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 March 2015 - 01:25 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 17 March 2015 - 09:51 AM, a spus:

Dex si cu Adriana, nu va da nimeni un ban? Pai aduceti oamenii la sapa de lemn...:lol:
M-ai starnit cu Amazonul si am dat sarch la microplane...pai sa mori de dragoste ranita nu alta.... in vara imi vine pachet de peste garla...iar raman falita !
Eu am ochit-o pe asta rosie ca focul:
http://www.amazon.co...ords=microplane
Data viitoare am sa fac si euc a voi la carbonara.

Oooooo, da! Perfect de acord cu tine! Dexter ar merita o atentie.... ne ispiteste si stie ca nu se poate rezista la astfel de oferte! :hug:

#572 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 March 2015 - 04:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 March 2015 - 01:22 PM, a spus:

cat bacon/persoana se pune la carbonara? merci :hug:

eu pun cit imi pofteste inima
galbenus teoretic se pune unul de persoana, eu pun intotdeauna cu unul mai putin

#573 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 17 March 2015 - 05:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 March 2015 - 01:22 PM, a spus:

woaw! chiar ca innebuniti oamenii cu regele si regina diverselor ustensile :hug:

Iulia, cat platesti transportul? vazusem pe fb pe unii din Cluj care aduc "orice" din State, de pe ebay (probabil si de pe Amazon) cu 50 lei/pack.


Daniella, am pe cineva care face trei drumuri in State pe an.
Din cate stiu eu Amazonul nu mai trimite in Romania comenzi.

Vezi postareaAdriana, la 17 March 2015 - 04:11 PM, a spus:

galbenus teoretic se pune unul de persoana, eu pun intotdeauna cu unul mai putin


Adica nici unul daca faci pentru o singura persoana? :lol:

#574 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 March 2015 - 07:42 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 17 March 2015 - 05:46 PM, a spus:

Adica nici unul daca faci pentru o singura persoana? :P

Nu mi s-a intimplat niciodata :lol:
fac asta pentru frica de ou crud, stiu ca e complet nejustificata si nebuna din moment ce si celelalte tot crude-s, da' na zic ca daca e cu unul mai putin o fi mai putin rau :hug:

#575 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 March 2015 - 01:46 AM

Vezi postareaAdriana, la 17 March 2015 - 08:56 AM, a spus:

Dexter dar e o iluzie a pozei faptul ca mi se pare facuta nu din metal?


Adriana, e iluzie, lama este de metal, ca cea din poza ta. singura diferentă e că a mea are și o "teacă"

iulia și foxyy, cum bre să nu vă spun de asemena cuceriri ale tehnologiei :D

dani, eu pun minimum juma de kil de bacon la carbonara, conform principiului că bacon nu e niciodată de ajuns în nici o mincare :rolleyes:

#576 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 March 2015 - 08:55 AM

Vezi postareaDexter, la 18 March 2015 - 01:46 AM, a spus:

conform principiului că bacon nu e niciodată de ajuns în nici o mincare :D

Superb principiu, total de acord :rolleyes: Eu incep sa impart cite o bucatica cu Puffy si Perla in timp ce il tai, apoi daca il prajesc cum se intimpla de cele mai multe ori, mai fur un pic si din tigaie :D Gasesc acum la magazinul romanesc, ei mi se pare ca ii zic kaiser, plin de carnita cu putina grasime, tare bunut e.

Ok, mersi, o pun pe lista dorintelor a lui Amazon :P

#577 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 March 2015 - 09:14 PM

Am googalit si io razatoarea minune, sa vedem cand ma cadorisesc!

Acum vreo doua saptamani am incercat o reteta de paste cu ciuperci, dovlecei si mazare, mi-a placut ideea ca se pun toate ingredientele in oala, se fierb impreuna pana scade apa, se mai pune ceva branza, si gata. Gustul insa nu prea m-a dat pe spate. Stiu ca am facut mai demult o alta reteta de paste cu ciuperci si tot asa, nu m-a impresionat. E vreun ingredient secret pe care ar trebui sa-l folosesc, sau un anumit soi de ciuperci? De data asta am folosit cremini. Eu ciuperci as putea manca de 3 ori pe zi, de orice fel, la fel si dovlecei si paste, dar nu-mi plac combinate.
Weekendul trecut am gasit o alta reteta, tot asa puse toate in oala de la inceput, de data asta mi-a placut, cu carnati si rosii.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2015/post-192-14267058265692.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2015/post-192-14267058392894.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2015/post-192-14267058862901.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2015/post-192-14267058985585.jpg


#578 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 March 2015 - 09:29 PM

Vezi postareaadi_edi, la 18 March 2015 - 09:14 PM, a spus:

mi-a placut ideea ca se pun toate ingredientele in oala, se fierb impreuna pana scade apa, se mai pune ceva branza, si gata. Gustul insa nu prea m-a dat pe spate.


eee, pai una-i sa le fierbi in apa - de legume vorbesc, si alta-i sa le tragi la tigaie cu niste evo sau ceva unt.
si-apoi si ciupercile si dovlecelul sunt pline de apa, cand le fierbi le diluezi gustul, cand le tragi in tigaie le concentrezi gustul, ca se deshidrateaza si-n schimb absorb grasimea in care se calesc.
altfel, absolut la fel! :hungry:

slava Domnului ca macar pastele nu-mi plac!

#579 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 March 2015 - 11:32 PM

Vezi postareamoatza, la 18 March 2015 - 09:29 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 18 March 2015 - 09:14 PM, a spus:

mi-a placut ideea ca se pun toate ingredientele in oala, se fierb impreuna pana scade apa, se mai pune ceva branza, si gata. Gustul insa nu prea m-a dat pe spate.


eee, pai una-i sa le fierbi in apa - de legume vorbesc, si alta-i sa le tragi la tigaie cu niste evo sau ceva unt.
si-apoi si ciupercile si dovlecelul sunt pline de apa, cand le fierbi le diluezi gustul, cand le tragi in tigaie le concentrezi gustul, ca se deshidrateaza si-n schimb absorb grasimea in care se calesc.
altfel, absolut la fel! :hungry:

slava Domnului ca macar pastele nu-mi plac!


Sa stii ca asa am zis si eu prima data, ca n-o sa aiba nici un gust. Dar se simtea clar gustul de ciuperci (cu dovleceii sunt de acord, eventual pusi spre sfarsit), mie combinatia ciuperci+paste nu mi-a placut.

#580 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 21 March 2015 - 09:11 PM

Spagheti cu rosii uscate si capere
Imagine atasata: monthly_03_2015/post-174-14269650312006.jpg

Arata acest topic


  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi