Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

• 53 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#681 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 May 2018 - 03:49 PM

nu voiam să le clătesc, imi era dor să văd sucitoru' :D Imagine postata

#682 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 18 May 2018 - 10:39 PM

Eu le clătesc pînă se și răcesc :D că așa îmi place mie, csf?

#683 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2018 - 01:48 AM

Vezi postareaCarmella, la 18 May 2018 - 10:39 PM, a spus:

csf?

ncsf, decât să te pregătești de altoială :D

#684 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 May 2018 - 04:29 PM

Eu le clătesc pînă se și răcesc

de ce?

Habar n-am ce e "csf", spuneti-mi la ureche sa stiu si eu :D

Din spaghetti-le de mai sus azi am facut omleta, am prajit o cepusoara verde in putin ulei, pus spaghetti si amestecat un picut ca sa incalzeasca, apoi ouale, lasat putin cu capac, intoarsa, mai lasat un pic cu capac si apoi papat cu nitel parmigiano deasupra, metoda de reciclare a pastelor ramase
Imagine atasata: monthly_05_2018/post-4-15267401716642.jpeg

#685 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2018 - 08:43 PM

la ureche (ce sa faci, n-ai ce sa faci)

#686 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 19 May 2018 - 10:01 PM

aaaaa, credeam chestii mai necurate :D desi eram sigura ca nu le-ar fi zis/scris Carmella :D

#687 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 May 2018 - 10:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 May 2018 - 04:29 PM, a spus:

Eu le clătesc pînă se și răcesc

de ce?

Habar n-am ce e "csf", spuneti-mi la ureche sa stiu si eu :D

Dintr-un cumul de motive. Primul, că așa făcea și mama, macaroanele, primul model de paste cu care m-am trezit eu în copilărie, fiind atît de proaste calitativ, încît se destructurau la fiert, rămînînd un fel de terci pe ele, care le și lipea una de alta cînd erau și scurse de apă. Bine, le mai ”ajuta” și faptul că mama le fierbea pînă le săreau capacele, convinsă fiind că dacă nu sînt moi-moi, sînt macaroane crude. Așa. Deci el fierbea mult, le scurgea în strecurătoare, le clătea cu apă rece (că caldă nu aveam la robinet), apoi le punea și ulei și le amesteca. Recunosc că și acum îmi place să fac absolut la fel cînd fac paste, chiar dacă acum folosesc numai paste de înaltă calitate :D Îmi place să le văd lucioase și neaderente într-un castron, iar eu să îmi pun ce vreau pe ele: sos, brînză, nuci cu zahăr, ulei cu usturoi și peperoncino, etc. Cînd fac pentru toată familia le amestec cu sosul într-o cratiță pe aragaz și le mai țin așa împreună, deci nu le clătesc.
Alt motiv ține de dietă, cică le scade drastic indicele glicemic dacă le faci așa cum zic eu și le mănînci și reci. Știu că vi se pare ciudat, dar mie îmi plac foarte tare așa :D

Vezi postareaAdriana, la 19 May 2018 - 04:29 PM, a spus:

aaaaa, credeam chestii mai necurate :D desi eram sigura ca nu le-ar fi zis/scris Carmella :D

Vai, mulțumesc pentru această părere :D

#688 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 21 May 2018 - 09:16 AM

Macaroanele cu nuca si zahar le faceam si eu cu tata la cina cind mama era la serviciu, astea si cred tochitura la ceaun si scrijelele erau mincarurile din cite imi amintesc pe care le faceam singurei :D
Iar la fiert asa face mama si acum, le fierbe de n-au aer asa ca, atunci cind e la noi, unul dintre lucurile pe care nu trebuie sa le faca e fiertul pastelor :D
Pai daca e asa cum zici in vara asta numa salata de paste reci fac :D

#689 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 26 May 2018 - 02:33 PM

Am pus apa cu sare pentru paste in oală, cînd a început să fiarbă am pus pastele, cînd a reinceput să fiarbă am amestecat, pus capac si pus lîngă foc. Pe foc am pus tigaia cu ceapă roșie și kaiser tăiate bucățele și amestecat mereu la foc mare, adăugat vin alb sec și lăsat să se evapore, adăugat sucul de roșii făcut de mine. După exact 11 minute, timpul de coacere scris pe pachetul de paste, am scurs pastele, le-am aruncat in tigaia cu sos, adaugat parmigiano ras și păpat, foarte bune
Imagine atasata: monthly_05_2018/post-4-15273379935592.jpg

#690 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 05 June 2018 - 11:36 PM

Sedanini cu sos de rosii si vinete
Imagine atasata: monthly_06_2018/post-4-15282345948545.jpg

#691 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 17 June 2018 - 02:23 PM

Agnolotti del plin cu fonduta si tartufo
scumpi dar buni

Imagine atasata: monthly_06_2018/post-4-15292382301239.jpg

#692 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 15 July 2018 - 11:33 PM

Conchiglie integrali panna prosciutto e piselli
Scoici integrale cu smintina, prosciutto si mazare
Am pus mai intii jambonul taiat bucatele, am deglasat cu vin rosè, adaugat mazarea si supa vegetala, lasat la fiert pina cind mazarea era fiarta, adaugat smintina, pus pastele fierte si parmigiano inainte de a-l pune in farfurii
Imagine atasata: monthly_07_2018/post-4-15316903759487.jpg

#693 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 July 2018 - 09:56 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 July 2018 - 11:33 PM, a spus:

Conchiglie integrali panna prosciutto e piselli
Scoici integrale cu smintina, prosciutto si mazare
Am pus mai intii jambonul taiat bucatele, am deglasat cu vin rosè, adaugat mazarea si supa vegetala, lasat la fiert pina cind mazarea era fiarta, adaugat smintina, pus pastele fierte si parmigiano inainte de a-l pune in farfurii

Bună idee cu vinul rose :love7: Am făcut o dată paste fierte în vin rose, cu parmezan și nucă tocată, au fost excelente :thumleft:

#694 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 17 July 2018 - 11:47 AM

Fierte tot timpul in vin?

#695 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 July 2018 - 08:14 PM

Cred că vin cu apă, ceva genul ăsta

https://www.foodandw...uts-and-parsley

#696 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 23 August 2018 - 02:37 PM

Azi paste din 5 cereale cu un sos foarte bun facut din resturi:
- un rest de sos facut din ardei copti pe care sora mea i-a condimentat cu mult usturoi =)) pe care i-am mixat cu smintina si mult parmigiano
- un rest de ragu
- o bucata de brinza (auricchio piccante)
foarte foooarte bune
Imagine atasata: monthly_08_2018/post-4-15350278581255.jpg

#697 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2018 - 07:23 PM

Nu știu dacă există și la acest subiect ”rețeta” pastelor mele preferate, aglio, olio e peperoncino. Eu mi le fac măcar o dată, de 2 ori pe săptămînă, pentru cei care au deschis mai tîrziu televizoarele se fac așa: ulei de măsline aromatizat cu usturoi tăiat feliuțe subțiri, ardei iute uscat măsunțit în acest ulei, apoi paste fierte și scurse. (bine, nu mai zic să le clătiți :rolleyes: ). Mie-mi plac mult de tot pastele integrale dsub orice formă, fusilli astea din poză au fost deosebit de bune.

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-233-0-17172400-1539019278.jpg

#698 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 October 2018 - 08:00 PM

Ce bine arata Carmella! :floare: sunt pastele mele preferate ,doamna mea in Italia le facea cu paste de tip maltagliati

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-31834700-1539020884.jpg

pe principiul ca sunt mai usor de mancat decat spaghetele,de la ea am invatat sa opresc din apa in care au fiert pastele intr-o cescuta si sa stropesc in timp ce trag pastele la tigaie si cu acea apa,deasemeni pt. persoanele care nu digera f. bine usturoiul facut in felul asta la tigaie sau daca trebuie mai apoi sa pleci de acasa si sa nu te deranjeze mirosul,ea m-a invatat sa pun pe tocator 2-3 catei mai mari de usturoi cu tot cu coaja,sa ii presez cu latul lamei de la cutit si asa cu tot cu coaja si semizdrobiti sa-i trag in tigaia cu ulei doar cat sa aromatizeze uleiul de masline,dar cu grija fara ai arde, apoi se pescuiesc si se arunca pe principiul ca si-au facut datoria,deasemeni inelusele de ardei iute sau fulgii daca sunt dezhidratati,am aflat pe propria piele ca se ard f. repede asa ca trebuie umblat f. repede cu ei,adica lasat o sfaraiala 2 si pus rapid pastele ...Eu daca ar fi dupa mine asi manca pastele astea la orice ora :rolleyes:

#699 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2018 - 08:59 PM

Variez și eu în diverse feluri, dar usturoiul nu-l scot niciodată. Mai folosesc și apă de la fiert dacă se prăjește usturoiul prea tare, din greșeală. La astea de exemplu am folosit și o linguriță dintr-un condiment de la niște paste de la Lidl, tot AOP, dar care are și foarte multe ierburi. Se găsesc periodic niște paste cu un plic de condimente lipit pe ele. Cred că săptămîna asta se vor găsi din nou, că e săptămîna italiană.

#700 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 October 2018 - 09:20 PM

Vezi postareaCarmella, la 08 October 2018 - 08:59 PM, a spus:

Variez și eu în diverse feluri, dar usturoiul nu-l scot niciodată. Mai folosesc și apă de la fiert dacă se prăjește usturoiul prea tare, din greșeală. La astea de exemplu am folosit și o linguriță dintr-un condiment de la niște paste de la Lidl, tot AOP, dar care are și foarte multe ierburi. Se găsesc periodic niște paste cu un plic de condimente lipit pe ele. Cred că săptămîna asta se vor găsi din nou, că e săptămîna italiană.

Merci de pont maine chiar planuiam si eu o vizeta' la lidl,si daca gasesc o sa cumpar si eu :rolleyes:

Si daca tot vb. de aceste paste care sunt nr. 1 in preferintele mele ,pe urmatorul loc deci nr. 2 ar fi un gen de arrabiata,deci acelasi aglio olio peperoncino dar stins mai apoi cu sos de rosii,apoi scaldate pastele acolo,si alea imi plac f. mult.

Despre pastele scurte ca se servesc mult mai usor si mai elegant mai ales daca esti la local de exemplu,sau in vizita la cineva sau ai persoane invitate la masa etc, fac o paranteza ca sa ne mai amuzam un pic ,ma uitam la italieni cum servesc ei spaghetele,au o nonshalantza' si o dexteritate in a le servi ,in sensul de a le manevra ,n-ai vazut asa ceva,si am vazut diferite tactici de abordare'',ei sunt ca un fumator care manevreaza tzigareta',cu eleganta cu nonshalanta,una dintre tehnici'',se infinge furculita in vf. gramajoarei de spaghete din farfurie pe orizontala(deci da, nu infipta vertical,ci pe orizontala)astfel incat printre dintii furculitei sa se infinga doar 3-4 fire de spaghete,fiind tinuta furculita pe orizontala ca si lungime dar pe verticala ca si latime ca sa spun asa nici nu ai putea sa apuci mai mult,se incepe a roti furculita(nu ma intrebati daca in sensul acelor de ceasornic sau viciversa :floare: ) incepeti a roti furculita cum spuneam in timp ce se face si miscarea de ridicare,deci rotire cu ridicare in acelasi timp :floare: ,deci jur ca,cu putin exercitiu ,asta a dat la mine cel putin cel mai bine,cel mai bine nu ca am dexteritatea lor,dar nici sa ma fac de rasul curcilor ca sa spun asa,in societate :hungry:

Bineinteles ca am facut aceasta mica paranteza doar ca sa va amuz putin! =))

Arata acest topic

• 53 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul