Paste, fel de fel de feluri
Postat 14 October 2018 - 10:34 AM
Sper sa reusesc sa pun poza.
Pana atunci, va povestesc cum am facut. Totul la ochi.
Am curatat 2 cartofi mari si i-am taiat bucatele.
I-am pus intr-o olicica cu un catel de usturoi si ulei ev de masline. Am ameatecat bine si am lasat un pic pe foc asa. Apoi am stins cu vin alb sec, iar cand s-a evaporat alcoolul am pus sare si suc de rosii dar nu mult, cat sa cuprinda cartofii.
Am lasat la fiert (am adaugat un varf de cutit de bicarbonat ca sa stinga din aciditatea rosiilor)si am mai adaugat apa pe parcurs.
La final cand cartofii au fost fierti, jumatate i-am zdrobit cu furculita.
Am fiert paste scurte care aici se cheama "ditali".
Postat 22 October 2018 - 12:30 PM
am pus sa dea un clocot sucul de rosii cu hamsiile si cu maslinele si apoi am adaugat pastele fierte si scurse si am amestecat iar foarte bine

Postat 22 October 2018 - 09:08 PM
Adriana, la 22 October 2018 - 12:30 PM, a spus:
am pus sa dea un clocot sucul de rosii cu hamsiile si cu maslinele si apoi am adaugat pastele fierte si scurse si am amestecat iar foarte bine

Nu cred ca iesit altceva decat o bunatate.
Si ca tot veni vorba de paste si ceva ce iese din mare... io sunt mort dupa "spaghetti alle vongole".
Aceasta postare a fost editata de dragos: 22 October 2018 - 09:10 PM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
Postat 25 October 2018 - 06:38 PM

Postat 27 October 2018 - 02:35 PM
Carmella, la 20 May 2018 - 10:07 PM, a spus:

am citit chestia asta ieri mi se pare intr-un articol
o sa fac o incercare, clatite reci se pot minca apoi in salata de paste dar o fac vara cind e extrem de cald
o sa incerc de curiozitate sa le clatesc si apoi sa le arunc iar in tigaie peste condiment si sa le incalzesc, sa vedem ce va iesi
azi
Mafalde cu dovlecei si cirnat afumat

Postat 04 November 2018 - 07:20 PM
adica cu sunculita, dovleac si smintina, foarte bune

Postat 27 November 2018 - 10:53 PM
Carmella, la 08 October 2018 - 07:23 PM, a spus:

Mor dupa ele!!! Si eu le -as manca in fiecare zi, dar, cum am alergie la amidon de orice fel (lucru pe care dupa multi ani l-am descoperit), ma multumesc cu ele cel mult o data pe luna...Paste, bere, mamaligi, orice are cereale , grrrrr.
Acum cateva zile ma impiedicai de o foto a unui amic din Fremont, cacio e pepe, zice el, acum nush cate corect, dau si eu cu copy paste la ce a scris el. Aici reteta:
Ashwin V Velapanur Lots of chopped garlic , crushed black pepper in about 1/4th cup of olive oil, let the oil cook till it gets the pepper / garlic flavor infused. Add a bit of chilli flakes, crushed thyme (optional). Add cooked pasta and some pasta water.Add parmesean , pecorino romano cheese and some lemon juice and mix it with a knob of butter.
Si-asa am facut. Am zis ca pocnesc, zau! Daca iti place aglio e olio, indraznesc sa afirm ca iti place si reteta de mai sus. Asa au aratat ale mele:

Eu le-am rafinat cu o branza lituaniana descoperita recent. Minezaule mare, iti vine s-o mananci ca pe mere, va jur! Daca va pica in gherute, sa n-o iertati. Si am mai turnat si doua pahare de Primitivo...crima si pedeapsa!

Hait, nush de ce s-a introdus de doua ori poza cu pastele, si nu stiu de ce sunt imense poezele...au mama, nu mai stiu sa postez...

Postat 28 November 2018 - 07:17 AM
Mersi mult si o zi cu succes!

Postat 28 November 2018 - 10:06 AM
Postat 28 November 2018 - 01:15 PM
Postat 28 November 2018 - 03:04 PM

Scuzati-ma, deci pozele intra total aiurea

Postat 28 November 2018 - 03:55 PM

Any, de cand nu am mai mancat o lasagna...nu stiu de ce, insa eu nu sunt fan de sosuri rosii/respectiv cu sos de rosii...stomacul meu nu prea le agreaza. Insa cand ma uit la lasagna asta...

Eataly, la 28 November 2018 - 10:06 AM, a spus:
Pai si nu vreti si voi sa le impartasiti cu noi? In bianco, in rosso? Eu una m-as bucura tare!

Postat 28 November 2018 - 04:38 PM
De pe computer functioneaza cum trebuie
Ma duc sa il chem pe Paul

Postat 28 November 2018 - 04:44 PM
Tot cu aplicatia respectiva le si suciti sau/si taiati.
Lory, crusta respectiva nu este decat cartofi facuti pireu, eu aromatizez cu patrunjel, usturoi, ulei de masline.Deasupra presar parmigiano.Atat.
Eu pasta cu cartofi o faceam asa: taiam cartofii cubulete mici, de prajeam lejer cu un pic de ulei.Adaugam la sfarsit pezmet sa se rumeneasca cu cartofii si amestecam cu pastele fierte.Daca vrei adaugi anchoa in ulei si/sau parmigiano.
Postat 28 November 2018 - 09:43 PM
Mersi de pontul cu Resizeme!
Adriana, cred ca Paul e solutia cea mai buna