Paste, fel de fel de feluri
#761
Postat 26 February 2019 - 09:22 AM
am mutat mesajele de paste cu peste la subiectul dedicat si care se afla aici
https://www.artaculi...pee%E2%84%A2te/
https://www.artaculi...pee%E2%84%A2te/
#765
Postat 02 March 2019 - 01:40 PM
Somon proaspat, ciuperci si smantana cu gust de somon. Asteapta pastele.

#766
Postat 02 March 2019 - 04:01 PM
La mine a lipsit somonul

Adriana, la 02 March 2019 - 03:57 PM, a spus:
eu am pus ceapa cu ulei in tigaie si ciupercile pe masa, pleurotus si champignon crema plus o punga de hribi congelati, un cub star cu ciuperci si 2 cutii de smintina, dupa care i-am zis lu Stefano sa se ocupe si eu m-am dus sa vorbesc cu mama la telefon
cind m-am intors a zis sa-mi vad de treaba ca de sos are grija el
da' tre sa recunosc ca a iesit foarte bun, o dat iama in condimente cum ii place cind nu-l vad




#769
Postat 09 March 2019 - 04:28 PM
paste cu spanac, smantana, pastrama de pui

pastele sunt amestecate cu un pic de unt sa nu se lipeasca, pentru ca avem ore de masa diferite.

pastele sunt amestecate cu un pic de unt sa nu se lipeasca, pentru ca avem ore de masa diferite.
#770
Postat 09 March 2019 - 04:40 PM
eu uneori fac special mai mult decit mincam
dar de condimentat le condimentez mereu in tigaie
si apoi ce ramine se incalzeste in microunde
vad ca tu le amesteci in farfurie, asta pentru ca tii pastele fierte de o parte si condimentul in alta parte?
dar de condimentat le condimentez mereu in tigaie
si apoi ce ramine se incalzeste in microunde
vad ca tu le amesteci in farfurie, asta pentru ca tii pastele fierte de o parte si condimentul in alta parte?
#771
Postat 09 March 2019 - 05:10 PM
da, le tin separat din doua motive.
mama mananca mai putin sos sau condimentat si isi pune ea singura ce vrea. uneori le mananca aproape goale pastele. Yasmine vrea mult sos si paste putine.
nu mai am microunde momentan si sunt greu de incalzit pastele amestecate cu sos. asa, pastele le tin afara in ziua respectiva, sosul in frigider, il scot si il incalzesc bine, când imi trebuie.
lucrez in doua schimburi si trebuie sa gasesc solutii pt. toti. nu ca ar prea avea curaj sa comenteze careva, dar când pot ( sau când trebuie in cazul mamei) le mai fac si pe plac
mama mananca mai putin sos sau condimentat si isi pune ea singura ce vrea. uneori le mananca aproape goale pastele. Yasmine vrea mult sos si paste putine.
nu mai am microunde momentan si sunt greu de incalzit pastele amestecate cu sos. asa, pastele le tin afara in ziua respectiva, sosul in frigider, il scot si il incalzesc bine, când imi trebuie.
lucrez in doua schimburi si trebuie sa gasesc solutii pt. toti. nu ca ar prea avea curaj sa comenteze careva, dar când pot ( sau când trebuie in cazul mamei) le mai fac si pe plac

#775
Postat 09 March 2019 - 07:20 PM



Moatza, mai e cu gust de ciuperci.
Naiba stie ca nu m-a interesat prea tare, folosesc din cand in cand deci nu mereu si nu nu intru in amanunte. Ca daca as intra in mod sigur nu as mai cumpara

E din aia care sta pe raft, Uht.
#777
Postat 23 March 2019 - 04:56 PM

Pasta caccio e pepe, au am avut mai multa pasta, dar este asa cum trebuie, cremoasa.



#778
Postat 23 March 2019 - 05:27 PM
Lily, spui te rog cum ai facut sa nu se lipeasca branza de oala si sa fie sosul cremos? mie mi-a iesit o singura data, norocul incepatorului cred. dupa aia, nexam
#779
Postat 23 March 2019 - 06:39 PM
Eu cred ca conteaza mult soiul cascavalului sa zicem.
Dupa cum vezi eu am cumparat deja ras si amestecat cu piper(muuuult piper).
Pe spate scrie sa amestec continutul cutiei cu apa in care au fiert pastele(in bucataria italiana, apa in care au fiert pastele este un ingredient important).
Eu am adaugat apa fierbinte(normal) treptat.Pana am obtinut consistenta dorita.
Scria pentru 200-300 gr de paste, eu am avut mai multa pasta de aceea nu se vede mult sosul cremos.
Ce fel de cascaval ai folosit?
Pe asta scrie pecorino, consistenta destul de uscata, maturata mult.
Dupa cum vezi eu am cumparat deja ras si amestecat cu piper(muuuult piper).
Pe spate scrie sa amestec continutul cutiei cu apa in care au fiert pastele(in bucataria italiana, apa in care au fiert pastele este un ingredient important).
Eu am adaugat apa fierbinte(normal) treptat.Pana am obtinut consistenta dorita.
Scria pentru 200-300 gr de paste, eu am avut mai multa pasta de aceea nu se vede mult sosul cremos.
Ce fel de cascaval ai folosit?
Pe asta scrie pecorino, consistenta destul de uscata, maturata mult.
#780
Postat 23 March 2019 - 06:56 PM
Nu-mi rămîne decît să mă duc la Esselunga, ca on line nu am găsit, și cumpăr 10 cutii și le congelez.
Dexter, dacă te poate consola am făcut de cîteva ori, inclusiv după sfaturile prietenilor care știu s-o facă și nu-mi iese 😥și am incercat pecorini de toate gradele de maturare, și apă de toate neamurile, geaba. Cre' că mi-a ieșit o dată cind am făcut precum proful de chimie al carei fan sint, doar ca am pus prea multe paste, mi se pare, și a ieșit prea uscată.
Lili, mă bucur că ti-a ieșit😘 bravo
Dexter, dacă te poate consola am făcut de cîteva ori, inclusiv după sfaturile prietenilor care știu s-o facă și nu-mi iese 😥și am incercat pecorini de toate gradele de maturare, și apă de toate neamurile, geaba. Cre' că mi-a ieșit o dată cind am făcut precum proful de chimie al carei fan sint, doar ca am pus prea multe paste, mi se pare, și a ieșit prea uscată.
Lili, mă bucur că ti-a ieșit😘 bravo