Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#801 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 July 2019 - 09:16 AM

Cu vongole (patrunjel tocat am pus pe farfurii in asa fel incat sa manance si juniorul ca el mananca fara patrunjel)

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-13-0-40023900-1563865625.jpg

Cavatelli al cartoccio, cu suc de rosii, mozzarella si vinete fripte

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-13-0-78036000-1563865764.jpg

Cu zucchine si speck

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-13-0-37865100-1563865718.jpg

Carbonara

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-13-0-02413600-1563865742.jpg

Bucatini alle Madonie facute pt prima data si care m-au cucerit pt totdeauna

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-13-0-22342900-1563866153.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-13-0-87319300-1563866172.jpg

#802 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 July 2019 - 10:26 AM

Cum se fac madoniile astea?

#803 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 July 2019 - 01:22 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 July 2019 - 10:26 AM, a spus:

Cum se fac madoniile astea?


Am pus ceapa taiata julienne la calit in putin ulei ev, apoi am adaugat pancetta. cand a fost gata am pus suc de rosii gatit deja pe care eu il aveam pus la congelator. Am amestecat apoi am pus pastele (neaparat bucatini), am pus mozzarella taiata cubulete (2 mozzarelle la 3 portii bune).
Am pus pe farfurii, deasupra am pus vinete prajite.
Am decorat asa: am fiert 2 oua tari, am separat albusul apoi de galbenus. Am dat la razatoarea mica intai un pic de albus, apoi tot la razatoarea mica un pic de galbenus deasupra.

Reteta de la verisoara lui dl.Any, deja cand mi-o povestea eram sigura ca o sa-mi placa.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 23 July 2019 - 01:24 PM


#804 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 July 2019 - 06:11 PM

waw, trebuie incercata neaparat

#805 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 July 2019 - 06:48 PM

Pasta e ceci
Imagine atasata: monthly_07_2019/post-4-0-16561300-1563986881.jpg

#806 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 July 2019 - 10:35 PM

aveam resturi de vinete de la feliile pe care le-am uscat si le-am taiat bucatele si copt nitel cu un picut de ulei apoi am adaugat suc de rosii si masline
terminat si amestecat cu pastele fierte si scurse
Imagine atasata: monthly_07_2019/post-4-0-10751100-1564432494.jpg

#807 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,825
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 31 July 2019 - 04:07 PM

Paste cu kaizer, sos de rosii si usturoi.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2019/post-343-0-41861000-1564582072.jpg


#808 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 31 July 2019 - 06:25 PM

simplu si bun

Imagine atasata: monthly_07_2019/post-1215-0-41197300-1564590218.jpg

PS Any, am gasit paste Voiello dar inca nu le-am facut, astept o ocazie mai deosebita Imagine postata

#809 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 July 2019 - 06:58 PM

bravo, ma bucur ca va dati si voi la paste :toothy9;

#810 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 August 2019 - 02:03 AM

Singurele pe care le mai iau umplute, sunt astea de la Garofalo, cu ricotta se bivolita, hribi si trufe. Am facut eu un sos din hribi uscati pusi la inmuiat apoi taiati si pusi in tigaie cu ulei ev si un catel de usturoi taiat fin, sare, amestecat si pus apoi cateva plonice din apa filtrata unde s-au inmuiat hribii. Am lasat pe foc pana ce s-a eliminat apa.
Am scurs pastele le-am pus acolo in tigaie cu ceva smantana din aia Uht cu gust de ciuperci. Parmigiano deasupra si gata.

Imagine atasata: monthly_08_2019/post-13-0-90840400-1565481613.jpg

Maine carbonara ca am luat gusa proaspata si pecorino.

Vezi postareaDexter, la 31 July 2019 - 06:25 PM, a spus:

simplu si bun

Atasament IMG_5666.JPG

PS Any, am gasit paste Voiello dar inca nu le-am facut, astept o ocazie mai deosebita Imagine postata


Foarte bune, ai sa vezi ca o sa-ti placa.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 11 August 2019 - 02:02 AM


#811 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 August 2019 - 10:31 PM

am facut pastele Voiello - foarte bune

Imagine atasata: monthly_08_2019/post-1215-0-81963900-1566592239.jpg

#812 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 September 2019 - 02:51 PM

Spaghetti zucchine si creveti mini.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-9-0-76395000-1567428639.jpg

#813 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 September 2019 - 10:37 PM

Vezi postareaDexter, la 23 August 2019 - 10:31 PM, a spus:

am facut pastele Voiello - foarte bune

Atasament IMG_5754.JPG


Arata bestial!

Vezi postareaEataly, la 02 September 2019 - 02:51 PM, a spus:

Spaghetti zucchine si creveti mini.

Atasament 20190901_203823.jpg


Faine Lili, merci ca mi-ai adus aminte de combinatia asta care e super!

#814 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 September 2019 - 06:32 AM

Da' si carbonara alea, mamaaaa!

Sora-mea si cumnatul meu, parintii lu' Mociclist, inclusiv el, is mari fani carbonara. Mi-a cerut sor reteta carbonara a.s.a.p. Cred ca am sapalat-o pe creier cu "fata, tine minte, no smantana in carbonara !" Imagine postata
Si Voiello alea is classified, Dle. Dexulescu? Imagine postata


Asa ceva!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#815 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 03 September 2019 - 08:53 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 03 September 2019 - 06:32 AM, a spus:

Cred ca am sapalat-o pe creier cu "fata, tine minte, no smantana in carbonara !" Imagine postata


După părerea mea, smîntîna nu impietează la paste decît dacă ești bucătar de restaurant și le numești ”carbonara” pe alea pe care le-ai făcut cu smîntînă, că te faci de rușine :D Eu fac și cu și fără, și trebuie să recunosc că cele cu smîntînă grasă, fermentată, amestecată cu ou și parmezan din belșug au o savoare și o cremozitate deosebite. Și, în bucătărie la mine, le numesc cum vreau eu :rolleyes:

#816 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 September 2019 - 02:02 PM

Raman on topic ca tot de paste vorbim, referitor la marci de paste:

In concediu, in Abruzzo am vizitat zona unde se afla fabrica de paste De Cecco si Delverde.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-9-0-61943100-1567511797.jpg

Sunt una langa alta, De Cecco nu am mai pozat-o si nici paste din magazinul lor de desfacere nu am cumparat, pentru ca le gasesc si la Torino.

In schimb Delverde mai deloc.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-9-0-88130600-1567511892.jpg

Zona de munte, la intrarea parcului national.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-9-0-79703400-1567511936.jpg

Folosesc apa de izvor din spatele fabricii si grau italian.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-9-0-98289000-1567511988.jpg

Pe scurt: recomand De Cecco si Delverde

#817 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 September 2019 - 03:01 PM

Vezi postareaCarmella, la 03 September 2019 - 08:53 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 03 September 2019 - 06:32 AM, a spus:

Cred ca am sapalat-o pe creier cu "fata, tine minte, no smantana in carbonara !" Imagine postata


După părerea mea, smîntîna nu impietează la paste decît dacă ești bucătar de restaurant și le numești ”carbonara” pe alea pe care le-ai făcut cu smîntînă, că te faci de rușine :D Eu fac și cu și fără, și trebuie să recunosc că cele cu smîntînă grasă, fermentată, amestecată cu ou și parmezan din belșug au o savoare și o cremozitate deosebite. Și, în bucătărie la mine, le numesc cum vreau eu :rolleyes:

Postul era cu directie :D))
Am mancat si eu in restaurante diverse caronara, in tara ma refer. Au fost chiar foarte misto la gust.

Eu le fac doar dupa reteta si imi plac foarte mult asa. Nu le fac des , pentru ca nu am oua din alea cu galbenus portocaliu, rar le gasesc. O data am luat cica oua bio, avea niste galbenusuri palide rau.


Am vrut sa spun carbonara* si aveau* mai sus, dar scriu cu doo dejte de la mana stanga doar, cu restul mananc un sandwich pe fuga...

Lily, eu doar De Cecco folosesc si mai sunt ceva artizanale pe unde ma duc eu sa fac cumparaturi, le iau din cand in cand. De Verde nu am vazut niciodata, dar ma faci curioasa.

Cam ce ar trebui sa avem in vizor cand cumparam paste? Ce anume face diferenta de calitate? Poate ne detaliati putin, italiencele, cand aveti timp. Cum spuneam, uneori iau din alea artizanale si unele pot costa cam pana la 3 ori pretul unui pachet de De Cecco sa zicem.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#818 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 September 2019 - 04:07 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 03 September 2019 - 06:32 AM, a spus:

Si Voiello alea is classified, Dle. Dexulescu?

Any a recomandat pastele Voiello la topicul de etichete si eu le-am gasit local dar le pastrez ca pe sfintele moaște, ca nu le-am văzut in magazin decât o dată.
mi se par cele mai bune din câte am mâncat pînă acum.
la noi delverde sunt foarte populare si nici nu costa prea mult

#819 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 September 2019 - 05:34 PM

Bai pastele sint precum pantofii, fiecare o cumpara pe cea care ii place cel mai mult :D si gusturile nu se discuta :P
Personal, mai ales dupa ce am vorbit despre ele la etichete, am invatat sa citesc si mai bine eticheta si vreau ca totul sa provina din Italia, cine e in Canada poa' sa aiba alte considerente.
Si mai ales tine-ti minte citeva cuvinte: nu va opriti niciodata la fata ambalajului, pentru ca virgula conform expresiei "Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul" pe fata ambalajului e scris ceva inventat de marketing ca sa te atraga sa cumperi, iar pe spate e scris adevarul, pe care evident tre' sa stii sa-l citesti. V-am mai zis ca in Italia si in Ue legea e foarte serioasa in materia asta.
In principiu si obligatoriu, cam precum smintina in carbonara :P nu trebuie sa aiba decit apa si faina, precizez ca vorbim aici despre pastele asa zis uscate, adica care se pastreaza la temperatura ambientului si se mentin mult si bine luni si ani de zile facind exceptie cele colorate dar iar ne indepartam de subiect pentru ca in genere sint locale, facute mai ales sa fie vindute turistilor.

M-am dus sa le trag in poza pe cele pe care le am acu in casa, mai am altele ca le tin in borcane si arunc ambalajul si evident ca nu mai tin minte ce marca sint
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-83220300-1567521669.jpg

Rummo
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-06121200-1567522108.jpg
am cumparat-o pentru ca prefer aspectul asta nelucios semn ca o sa se prinda bine sosul de ea, punct in plus pentru noi astia care nu clatim pastele :rolleyes: :P
si am mai cumparat-o si din punct de vedere sentimental pentru ca au avut probleme cu niste calamitati naturale si trebuia ajutata astfel ca sa nu se piarda locurile de munca
dar cind o intorc pe partea cealalta observ ca nu satisface principiile mele
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-17253300-1567522306.jpg
deci am terminat prietenia

Voiello
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-44909200-1567522409.jpg
e exact asa cum trebuie sa fie
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-09262000-1567522786.jpg

Molisana
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-19704900-1567523757.jpg
perfecta
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-34250500-1567523785.jpg
de exemplu, soacra-mea vrea Barilla, asta e si unul dintre motivele pentru care eu nu o vreau :D doar pentru ca e ambalata in cutii de carton si stau bine in dulap

Intorcindu-ne la eticheta faptul ca scriu ca poate sa contina urme de soia inseamna ca, daca cineva alergic o maninca si se simte rau din cauza unei probabile urme de soia ei si-au declinat orice raspundere scriind asta in eticheta
Cam la fel scriu unii: in aceasta fabrica se produc si paste cu oua, de exemplu, care poate fi iar problematic pentru cineva cu alergie la oua
desi in produsul despre care vorbim aceste ingrediente (oua, soia) nu exista

Eataly fain reportajul mersi
M-am uitat si la etichetele de la de Cecco si uite ce zice
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-72436200-1567524724.jpg

si inca o chestie interesanta, mi-ar place sa inteleg de ce nu e la fel
tabela nutritionala comparata
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-11473200-1567525760.jpgImagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-68174100-1567525769.jpgImagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-43025300-1567525779.jpg

#820 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 September 2019 - 05:47 PM

Vezi postareaCarmella, la 03 September 2019 - 08:53 AM, a spus:

După părerea mea, smîntîna nu impietează la paste decît dacă ești bucătar de restaurant și le numești ”carbonara” pe alea pe care le-ai făcut cu smîntînă, că te faci de rușine :P

pai nu e ceea ce tot zic si eu de 18 ani? :P si zice lumea ca sint rea :rolleyes:

vroiam sa-ti zic o chestie, asa pour parler, legata de spaghetti aglio olio e peperoncino despre care ai scris un articol
mai mult decit simplu de facut sint nu's cum sa zic, de socializare :P
cind esti pe la vreo petrecere care se lungeste dupa miezul noptii, petrecere la care s-a mincat la greu ca la petreceri, pe la 12 noapte zice uno: due spaghi olio aglio e peperoncino? :D
toti zic nu, ca nu ne mai trebuie, am mincat mult
cel care se duce sa le faca stie ca de fapt le vor minca aproape toti
si exact asta se si intimpla :D

sint paste si mai simple care sint cele facute mai ales copiilor: olio e parmigiano

Arata acest topic


  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi