Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#981 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 August 2021 - 05:54 PM

da, am vazut ca in ultima vreme, desi aici zic ca nu se potriveste brinza cu peste, au introdus o multime de idei de peste cu brinze mozzarella (in sens larg)
o s-o incerc si eu

eu am facut gnocchi creveti si dovlecei, buni tare si astia
Imagine atasata: monthly_08_2021/post-4-0-07131000-1630425495.jpeg

#982 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 October 2021 - 12:44 PM

Speghetti cu dovlecei si sos de avocado cu usturoi.
Poza cam pe intuneric...
Imagine atasata: monthly_10_2021/post-84-0-28027100-1635245022.jpg

#983 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,607
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 16 November 2021 - 04:25 PM

Paste cu ciuperci, aparent banale dar unii au cerut si a doua... doza, sa fim in ton cu vremurile 😁.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2021/post-192-0-06625900-1637072725.jpg


#984 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2021 - 01:03 PM

Lasagne cu crema de bostan, sos besamel si carnati.

Imagine atasata: monthly_11_2021/post-13-0-48680000-1637751740.jpeg

Imagine atasata: monthly_11_2021/post-13-0-03504000-1637751783.jpeg

Imagine atasata: monthly_11_2021/post-13-0-28167600-1637751814.jpeg

#985 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 24 November 2021 - 06:24 PM

Vezi postareaany_annette, la 24 November 2021 - 01:03 PM, a spus:

Lasagne cu crema de bostan, sos besamel si carnati.

Deci, in locul clasicului sos de rosii ai pus sos de dovleac?
Cum a iesit, nu e prea dulce?

#986 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 November 2021 - 09:46 AM

Si eu am facut-o acum citeva zile, doar ca am pus bostanul bucati si am adaugat si castane, foarte buna.
Bellamama ideea e ca poti pune ce vrea muschiul tau in locul ragu-ului, totul e sa mentii sosul bechamel ca sa fie suficient lichid ca sa aiba de unde sa-si traga umezeala foile ca sa se fiarba/coaca.
Pare-mi-se ca era si un topic cu alte idei de umpluturi la lasagna.

#987 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 November 2021 - 09:56 AM

uite-l
https://www.artaculi...pic/10-lasagna/

#988 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 25 November 2021 - 01:10 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 November 2021 - 09:56 AM, a spus:


Multumesc! Nu trebuia sa ma uit, acum lesin de pofta!

#989 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 November 2021 - 03:06 PM

aduc saruri sau lasagna? :lol:

#990 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 November 2021 - 04:12 PM

Cu bostan am facut-o pentru prima data si vreau sa zic ca ne-a placut mult la toti.
Adriana si eu vroiam initial sa pun bostanul bucatele, in final am facut bostanul crema. Apoi le-am pus in tava gata de cuptor cum ar fi, deci cu sos besamel, parmigiano etc, sambata dupa amiaza. Insa in loc de cuptor le-am bagat in frigider (reci binenteles) tava acoperita cu staniol.
Apoi duminica dimineata pe la 8 le-am scos din frigider si dupa circa o ora le-am bagat la cuptor farà staniol binenteles.

Treaba asta cu pregatitul cu o zi inainte am invatat-o de la o prietena care face numai asa. Adica le pregateste cu o zi inainte, iar a doua zi numai le baga la cuptor.
Ies extraordinar de bune, unde mai pui ca duminica dimineata ies si eu ca o doamna un pic là mare la o plimbare sau la parc cu copilul cu bicicleta, nu stau toata dimineata in bucatarie.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 25 November 2021 - 04:14 PM


#991 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 November 2021 - 04:21 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 November 2021 - 09:46 AM, a spus:

Si eu am facut-o acum citeva zile, doar ca am pus bostanul bucati si am adaugat si castane, foarte buna.
Bellamama ideea e ca poti pune ce vrea muschiul tau in locul ragu-ului, totul e sa mentii sosul bechamel ca sa fie suficient lichid ca sa aiba de unde sa-si traga umezeala foile ca sa se fiarba/coaca.
Pare-mi-se ca era si un topic cu alte idei de umpluturi la lasagna.


Zi-mi te rog de castane, ce si cum.

#992 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 November 2021 - 04:27 PM

Vezi postareabellamama, la 24 November 2021 - 06:24 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 24 November 2021 - 01:03 PM, a spus:

Lasagne cu crema de bostan, sos besamel si carnati.

Deci, in locul clasicului sos de rosii ai pus sos de dovleac?
Cum a iesit, nu e prea dulce?


A iesit excelent, astept sa o refac.
Bostanul taiat bucatele, l-am pus intr-o tigaie cu ulei ev si o ceapa taiata. Am lasat pe foc un pic asa dupa care am pus sare si ceva apa doar cat sa cuprinda bostanul. Cand a fost gata am mixat tot.

Carnatii i-am scos din mat si am facut bucatele mici pe care le-am dat la tigaie cu ceva ulei ev
Am pus pe fundul tavii cateva linguri de crema de bostan si vreo doua de besamel, apoi am pus foile de lasagna, iar crema de bostan, carnati,besamel, parmigiano. Am facut patru straturi si deci am terminat cu parmigiano.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 25 November 2021 - 04:28 PM


#993 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 25 November 2021 - 05:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 November 2021 - 03:06 PM, a spus:

aduc saruri sau lasagna? :lol:

Pai, daca te-ai oferit, as vrea Lasagna salsiccia, porri e scamorza affumicata, ca de acolo mi-a venit lesinul :lol:

#994 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 November 2021 - 07:37 PM

mvaaai, ce de idei

any, am un dovleac si nu nu stiam ce sa fac cu el, acum stiu Imagine postata

o idee si de la mine via max mariola: paste scurte cu broccolo romanesco si cârnat


Imagine atasata: monthly_11_2021/post-1215-0-90574700-1637861560.jpg

#995 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 November 2021 - 10:30 PM

Any am facut si eu faza cu pregatit si doar cuptor a doua zi, cind am putin timp si fac cite o parte din procesul tehnologic in fiecare zi.
Eu in schimb voi copia ideea tu cu facut dovleacul crema si eventual amestecat cu sosul bechamel.
In rest am facut la fel ca tine, dovleac copt mai intii, cirnat scos matul si tras rapid putin in tigaie.
Pe linga ele 2 am pus castane fierte.
am stat intr-o duminica 4 ore sa le curat :lol:
da' na, am trecut pe linga ele la coop, erau frumoase si am zis hai sa le iau doar ca dupa aceea nu pre m-am mai felicitat de idee dar sint bune
cre ca pe undeva am vazut si gata fierte sub vid dar nu stiu cit sint de bune
eventual fac provizii cu alea de la Bofrost pe juma coapte ca-s mai usor de curatat

Vezi postareabellamama, la 25 November 2021 - 05:07 PM, a spus:

Pai, daca te-ai oferit, as vrea Lasagna salsiccia, porri e scamorza affumicata, ca de acolo mi-a venit lesinul :lol:

cu mare placere la urmatoarea ocazie :D

#996 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 November 2021 - 03:13 PM

Si eu paste, dar fara poze, ca am uitat: cu ceapa prajita, turmeric, boia si fulgi de chili.
Tineam minte ca am mai facut si scris aici dar n-am gasit in urma poza... Imagine postata

#997 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 November 2021 - 04:19 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 November 2021 - 10:30 PM, a spus:

Any am facut si eu faza cu pregatit si doar cuptor a doua zi, cind am putin timp si fac cite o parte din procesul tehnologic in fiecare zi.
Eu in schimb voi copia ideea tu cu facut dovleacul crema si eventual amestecat cu sosul bechamel.
In rest am facut la fel ca tine, dovleac copt mai intii, cirnat scos matul si tras rapid putin in tigaie.
Pe linga ele 2 am pus castane fierte.
am stat intr-o duminica 4 ore sa le curat :lol:
da' na, am trecut pe linga ele la coop, erau frumoase si am zis hai sa le iau doar ca dupa aceea nu pre m-am mai felicitat de idee dar sint bune
cre ca pe undeva am vazut si gata fierte sub vid dar nu stiu cit sint de bune
eventual fac provizii cu alea de la Bofrost pe juma coapte ca-s mai usor de curatat

Vezi postareabellamama, la 25 November 2021 - 05:07 PM, a spus:

Pai, daca te-ai oferit, as vrea Lasagna salsiccia, porri e scamorza affumicata, ca de acolo mi-a venit lesinul :lol:

cu mare placere la urmatoarea ocazie :D


Atunci nu ma bag daca e asa de mult de curatat 😂😂 la ele.
Azi a plouat, e timp urat, asa ca am stat la bucatarie cu mare placere ca nu am iesit nicaieri. Dar daca e timp frumos si am in plan lasagne pe duminica, e chiar comod de pregatit cu o zi inainte si copt a doua zi.

Dex ma bucur, chiar sunt curioasa daca faci si cum, noua ne-a placut enorm de la mic la mare.

#998 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 December 2021 - 02:53 PM

Regina tuturor

Imagine atasata: monthly_12_2021/post-13-0-31934000-1638708795.jpeg

Imagine atasata: monthly_12_2021/post-13-0-14921600-1638708809.jpeg

#999 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,831
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 05 December 2021 - 03:07 PM

Vezi postareaany_annette, la 05 December 2021 - 02:53 PM, a spus:



Arata minunat! Din cate straturi de foi o faci! Ca pare subtire. Sau se face functie de tava?

#1000 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 December 2021 - 07:11 PM

Mino eu fac intotdeauna 4 straturi. O singura data am facut 5, dar a fost prima si ultima data.

Arata acest topic


  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi