Paste, fel de fel de feluri
#21
Postat 17 February 2010 - 03:01 PM
Din aproape, in aproape ...
.
.
.
Spuneam ca am 41 de fotografii si toate miroasa a lamaie, usturoi si ulei de masline
.
.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#22
Postat 22 February 2010 - 12:08 AM
E un lucru mai mult decit simplu, reteta romana, se da pe razatoare brinza uscata de oaie (pecorino romano), se macina deasupra abundent piper boabe negru, intre timp se fierb pastele si cind sunt al dente se arunca peste brinza rasa si se adauga un pic de apa de la fiertul pastei ca sa se amestece bine, se aseaza in farfurie si se papa
#23
Postat 22 February 2010 - 11:42 AM
Adriana, la 22 February 2010 - 12:08 AM, a spus:
E un lucru mai mult decit simplu, reteta romana, se da pe razatoare brinza uscata de oaie (pecorino romano), se macina deasupra abundent piper boabe negru, intre timp se fierb pastele si cind sunt al dente se arunca peste brinza rasa si se adauga un pic de apa de la fiertul pastei ca sa se amestece bine, se aseaza in farfurie si se papa
caciopepe.jpg
Ottimamente!
Iata ca si maestrul Rossini (ca sa-mi onorez nick-ul), facea referire acum 194 de ani la reteta Adrianei
FIGARO:
Siete ben fortunato;
sui maccheroni il cacio v'e' cascato.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#24
Postat 22 February 2010 - 12:11 PM
#25
Postat 23 February 2010 - 06:28 PM
Azi s-au intrunit toate ingredientele necesare, inclusiv sardele cele scumpe la vedere(si numai ) asa ca am facut o portie generosa de sugo alla puttanesca pentru paste.
Da, noi suntem din categoria sos cu paste, nu paste cu sos
Ca sa fie mai puttanesti decat ... whatever, am pus din plin si pepperoncini secchi (iutzica ) dupa ce m-am convins pe net ca sunt si italieni prieteni cu ardeiul temperamental.
.
.
Ne apropiem si vedem si anchois-ul (cat nu s-a topit) si maslina, si caperele
.
.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#26
Postat 27 February 2010 - 11:17 PM
Am pus in wok kaiserul taiat bucatele mici si o ceapa taiata tot marunt, le-am lasat sa se prajeasca in sos propriu si apoi am adaugat rosiile puse intregi in borcan asta-vara si am lasat sa fiarba pina ce s-a evaporat tot lichidul, intre timp pasta a fiert si cind era al dente am aruncat-o peste sosulet, excelent, ingrediente de calitate care dau un rezultat exceptional
#27
Postat 07 March 2010 - 08:39 PM
Am calit un pic de ceapa in putin ulei, am adaugat ficateii si i-am lasat sa se coaca 10 minute dupa care am adaugat sosul de rosii si am lasat sa fiarba la foc mare pina cind s-a evaporat tot lichidul, am adaugat sare, pastele fierte si scurse, parmigiano, am amestecat bine si servit cu piper proaspat macinat deasupra.
#28
Postat 16 March 2010 - 09:35 AM
Rigatoni cu cirnat, smintina si sofran
E o reteta pe care mi-o face "cuscra" si care imi place foarte mult, conditia esentiala este sa se foloseasca un cirnat cit mai slab, cel folosit de mine aici e din carne de vitel deci are extrem de putina grasime. In nici un caz nu se foloseste cirnat picant sau uscat sau afumat. Daca si daca si daca nu gasiti si vreti totusi sa incercati reteta asta eu as inlocui cu bilute mici de carne tocata de vitel. Daca cineva vrea sa foloseasca cirnatul tot proaspat de porc eu as zice sa arunce grasimea dupa ce s-a topit pentru ca impreuna cu smintina, chiar daca e putina, va iesi o chestie mult prea grasa si deci neplacuta, parerea mea.
Se pune un plic de sofran intr-o ceasca si deasupra o cutie de smintina (200 ml) si se amesteca bine bine. Pentru cine nu are sofran poate folosi curcuma. Smintina eu as insista pe folosirea celei lichide cu un gust mai delicat, nu cea acra.
Se caleste in 2 picaturi de ulei o cepusoara micuta taiata foarte fin, cind e sticloasa se adauga cirnatul taiat bucatele
Se amesteca mereu bucatile de cirnat, se adauga vin alb sec si se lasa sa se evapore, in putin timp cirnatul va fi copt
In acel moment se varsa deasupra smintina si se mai lasa la fiert 2 minute, cit sa fie amalgamat bine totul
Se scurg de apa in care au fiert rigatonii, se aseaza in castron si se varsa deasupra sosul
Noua, si mereu copiilor, ne place foarte mult combinatia asta
#29
Postat 16 March 2010 - 12:34 PM
#30
Postat 16 March 2010 - 01:02 PM
#31
Postat 16 March 2010 - 02:48 PM
#32
Postat 16 March 2010 - 03:06 PM
Am dus seminte asta vara la mama, dar n-a iesit mare lucru.De 5 cm si era deja inflorita!Pacat!Mie imi place la gust.Un broccoli, amestecat cu varza si o nuanta de urzica si stevie.Ce descriere!
#34
Postat 16 March 2010 - 06:57 PM
#35
Postat 16 March 2010 - 11:28 PM
#36
Postat 17 March 2010 - 12:24 AM
Adriana, urmatoarele paste le voi face cu carnati, ca-n reteta ta. Nici nu stii ce pofta mi-ai facut, o gateam chiar azi dar n-am avut ingredientul principal, carnatii proaspeti.
#37
Postat 17 March 2010 - 08:36 AM
laura_lala, la 17 March 2010 - 12:24 AM, a spus:
Sper sa-ti placa.
Pisellini (mazare micuta) in forma de paste aici inca n-am vazut.
#38
Postat 17 March 2010 - 05:28 PM
Adriana, la 17 March 2010 - 08:36 AM, a spus:
laura_lala, la 17 March 2010 - 12:24 AM, a spus:
Sper sa-ti placa.
Pisellini (mazare micuta) in forma de paste aici inca n-am vazut.
Auzi tu la ea! Sa nu-mi placa! Imi place chiar foarte mult! Mi-a aratat saptamana trecuta soacra-mea de unde sa cumpar carnati buuuni, proaspeti (sunt amestec de vitel cu porc) si de abia astept sa-i fac.
M-am uitat pe ambalajul pastelor, sunt productie portugheza, tot ce se poate ca numele de pisellini sa fi fost inventia lor.
Nu stiu daca-ti mai aduci tu aminte, dar se gaseau/gasesc in Romania niste paste la care gresit le zice cus-cus (rotunjoare, fierte erau ca si mazarea verde), ei cam asa au fost si astea, doar ca mai mititele, nu chiar ca mazarea ci ca lintea fiarta.
#39
Postat 23 March 2010 - 01:49 PM
Eataly, la 16 March 2010 - 02:48 PM, a spus:
Cum ziceam eu le-am avut congelate asa ca am pregatit o baza din ansoa in ulei si usturoi, cind s-a incalzit totul am pus deasupra verdeata, am pus capacul si am lasat la fiert amestecind din cind in cind, apoi le-am mai maruntit si amestecat cu orecchiettele, in farfurie abundent parmigiano.