Adriana, la 06 January 2011 - 06:39 PM, a spus:
Gnocchi di patate al sugo di salame
Cum povesteam la meniurile festive am facut un sos de paste din salam macinat, apoi cum vorbeam si la Diversificare despre cum ascundem legumele ca sa le manince copiii, astazi dupa ce am incalzit sosul l-am pus in Thermomix, am adaugat un dovleac copt la cuptor si restul de linte pe care il aveam tot de la sarbatori, toata lumea a mincat si nimeni n-a zis nici pis
gnocchi.jpg
Imi place cum ai ascuns dovleacul si lintea, multi nu le-ar manca 100 de ani, poate asa ... sa am si eu noroc
? ce e drept nu ma atrage nici pe mine dovleacul de care voi uzati in sus si in jos. De exemplu insa, Gnocchi di zucca al Roquefort le-as manca din ochi, cred ca mi-ar placea!
Am mancat in zona Modena o data tortelini cu zucca si nu mai stiu ce _(cred ca speck) ... nu pot sa spun ca m-au incantat prea tare. Mai greu ma convinge o combinatie dulce -sarat! Dar asta nu inseamna ca le exclud pe toate.
Eu sunt o amanta a raggu-ului de toate tipurile si toate carnurile, sau chiar si numai de legume, in ceea ce priveste sosurile de paste.
Si straniu desi sunt o amanta a branzeturilor, pastele cu 4 branze nu ma dau pe spate ....sau nu le'am nimerit eu bune ...
Si inca o intrebare: cum vine cu sosul lasat de peste in care arunci pastele? Nu da cu pietre, dar eu arunc zemurile lasate de fripturi, pentru ca:
1. din cauza de pitici le vad colesterolice si prin urmare toxice
2. nu-mi place sa le ingros cu faina, pentru ca evit fainoasele (cu exceptia pastelor reduc la maxim consumul oricarui aliment ce contine faina ... din cauza de ingrasare).
Sosul de peste nici prin cap nu ma gandeam sa il folosesc la ceva ... gust/miros de peste fara peste ...
Va mai vad pe aici ca folositi supa de carne in sus si in jos. De unde supa de carne si cum o pastrati? Scuze, ca am iesit un pic mai larg din decorul pastelor.