Pasta e ceci risottata
Ingrediente:
- paste fainoase, mici, cele mai des folosite aici pentru chestia asta sunt
ditalini
- naut fiert cu apa in care a fiert, in lipsa naut la cutie (se poate inlocui foarte bine cu fasole de orice fel)
- o jumatate de ardei rosu, total optional
- sunculita afumata
- baza de soffritto clasic: ceapa, morcov, tije de telina
- rozmarin si usturoi
- putin suc de rosii.
M-am orientat la ceea ce aveam in frigider, adica naut fiert si apa in care a fiert in slowcooker, o jumatate de ardei, la ce aveam in borcanele de pasta adica ditalini si la ce aveam in congelator, sunculita afumata taiata bucatele, rozmarin si usturoi, soffritto congelat in tava de cuburi de gheata si am facut astfel:
Am prajit in sos propriu sunculita afumata, am dat-o deoparte si am prajit citeva cuburele de soffritto, am repus in tigaie sunculita, ardeiul, nautul cu apa sa, sosul de rosii si un pic de apa cu care am clatit borcanul in care era sosul si pasta, am lasat sa fiarba la foc mare cu capacul pus, amestecind foarte des, ideea e ca la risotto, sa se fiarba pasta si sa se evapore apa raminind o pastasciutta adica nu o supa
La sfirsit am stins focul, adaugat abundent parmigiano ras si asta va fi prinzul nostru de miine si poimiine