Forum Culinar: Halloumi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Halloumi Dexter chemat la raport

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 February 2019 - 12:34 PM

Am cautat in forum brinza asta.
Am inteles ca se pune asa intreaga pe gratar dar am gasit un mesaj in care Dexter o foloseste pe ciuperci facute la cuptor.
Intrebarea mea e: se poate gati doar intreaga pe gratar si minca sau se poate folosi si altfel. Daca da, cum?
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-34865600-1550661434.jpg

#2 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 February 2019 - 02:16 PM

e o branza mai tare, relativ saraca in grasime, se topeste greu, la temperatura mare.
mie nu-mi place, dar cineva cu care merg la concurs si-o comanda mereu si pub-ul o serveste doar facuta la gratar.

Aceasta postare a fost editata de moatza: 20 February 2019 - 02:16 PM


#3 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 20 February 2019 - 02:54 PM

Eu o iubesc, o tai felii si o pun pe gratar sau in tigaie.
Pun alaturi o rosie si miam-miam!
Intr-adevar nu se topeste si nu se scurge precum cascavalul.

Aceasta postare a fost editata de bellamama: 20 February 2019 - 02:54 PM


#4 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 February 2019 - 05:12 PM

e o branza cipriota
foarte buna,
are un gust /textura aparte si nu se topeste
merge cel mai bine la gratar (tocmai pt ca nu se raspandeste) si ...asezonata cu diverse: verdeturi, pepperoncino ... , sau pusa peste ciuperci, carne etc
nu-mi vine acum cu ce sa o aseman de la voi ..., dar cumpara o cutiuta, taie branza felii si fa-o la gratar/grill cu un fir de ulei deasupra si oregano ... , nu ai ce sa pierzi, apoi dupa ce va faceti cunostinta, ti-or mai veni tie (sigur) si alte idei
...doar sa fie DOC

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 20 February 2019 - 05:16 PM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 February 2019 - 06:12 PM

Si noua ne place foarte mult. Pe gratar o facem si o mancam fie simpla, fie cu restul "pieselor" - carne sau alte legume. De multe ori punem ciuperci sau ardei gras rosu. Merg de minune! 😁
Aici se gaseste branza gata vidata, cam 250 g per pachet. Unele sunt deja feliate, unele nu. Oricum, din cauza vidarii, feliile se cam "pierd". Eu la tai, nu ma mai chinui sa le desfac.

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 February 2019 - 07:34 PM

Pai o cumpărai, e in poză. D'aia întrebai 😎 mersi de idei, o sa revin cu impresii după ce o gustam

#7 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 20 February 2019 - 08:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 February 2019 - 12:34 PM, a spus:

Am cautat in forum brinza asta.
Am inteles ca se pune asa intreaga pe gratar dar am gasit un mesaj in care Dexter o foloseste pe ciuperci facute la cuptor.
Intrebarea mea e: se poate gati doar intreaga pe gratar si minca sau se poate folosi si altfel. Daca da, cum?
Atasament halloumi.jpg


Da. Insa trebuie sa ai branza care trebe. Io am loat de la Lidl, de fo doo ori, asa ceva si a fost un cacat de fiece data. Asa ca m-am lecuit cu chestii d-astea de la Lidl.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 February 2019 - 09:01 PM

Bre, e aia din poza. Nu am luat-o de la Lidl ci de la magazin cu fite

#9 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 February 2019 - 09:15 PM

Adriana: Intrebarea mea e: se poate gati doar intreaga pe gratar si minca sau se poate folosi si altfel. Daca da, cum?
hei, sa nu o pui intreaga, sa o tai felii de 0.5-1 cm (imi pare rau nu stiu de ce nu reusesc sa atasez poze ;) )

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 20 February 2019 - 09:17 PM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2019 - 10:01 AM

cind nu se pot atasa pozele uneori este pentru ca sint prea mari

e mica, Daniela, cit o cutie de tigari, de aceea intrebam daca se face intreaga

#11 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 February 2019 - 10:08 AM

Vezi postareaAdriana, la 21 February 2019 - 10:01 AM, a spus:

cind nu se pot atasa pozele uneori este pentru ca sint prea mari

e mica, Daniela, cit o cutie de tigari, de aceea intrebam daca se face intreaga


pai o cutie poate fi mare, cred ca un pachet ai vrut sa zici.

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2019 - 10:45 AM

da, asa e, nici nu mi-am dat seama, ca de obicei :toothy9;

#13 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 February 2019 - 04:18 PM

nu stiu, ca pozele erau salvate de pe net (zice ca are 600 x 400 si 28,8k) pt a ilustra in imagini ce spun


de obicei se gaseste in ambalaj cat un pachet de unt, totusisi daca e cat un pachet de tigari, tot o tai pe latime in felii de un deget grosmie daca e mai groasa ! da tu, te rog, cautare pe net, dupa halloumi grill, alege poze si o sa vezi cum trebuie sa arate branza asta la grata. De fapt feliile trebuie sa arate ca cele din poza de pe pachetul tau. Pentru asta, bucatile mele fiind mereu cat un pachet de unt, tai felii pe latime si-mi ies cel putin 6 de alea cat in poza de mai sus.

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 21 February 2019 - 04:23 PM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2019 - 06:16 PM

ma duc sa o masor si revin
trebuia de la inceput sa pozez linga bricheta sau si partea din spate
am dat cautari si am vazut ca se face intreaga pe gratar dar m-a bagat in ceata Dexter ca a folosit-o la ciuperci neintreaga :D

of, si mai si lipseste la raport =))

#15 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 February 2019 - 06:50 PM

prezent Imagine postata
oare atunci când am făcut ciupercile alea inundate de te dădeai cu barca?
aș face haloumi ca pe saganaki (pane) adică ca pe șnițele/cașcaval pane. aceiași mărime/grosime

#16 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 21 February 2019 - 07:09 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 February 2019 - 06:16 PM, a spus:

ma duc sa o masor si revin



Bene Imagine postata

Vezi postareaAdriana, la 21 February 2019 - 06:16 PM, a spus:

trebuia de la inceput sa pozez linga bricheta sau si partea din spate






Imagine postata

Vezi postareaDexter, la 21 February 2019 - 06:50 PM, a spus:

prezent Imagine postata
(...) aceiași mărime/grosime


Nu mai comentez ca ajung direct in pupaza Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de dragos: 21 February 2019 - 07:08 PM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2019 - 08:12 PM

Vezi postareadragos, la 21 February 2019 - 07:09 PM, a spus:

Nu mai comentez ca ajung direct in pupaza Imagine postata

of Imagine postata
am masurat-o na
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-64548000-1550772684.jpg

Vezi postareaDexter, la 21 February 2019 - 06:50 PM, a spus:

oare atunci când am făcut ciupercile alea inundate de te dădeai cu barca?

da, atunci era

#18 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 21 February 2019 - 08:29 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 February 2019 - 08:12 PM, a spus:


am masurat-o na
Atasament halloumi.jpg



Deci aproape de-o palma Imagine postata
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#19 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 February 2019 - 10:13 PM

Am in frigi cateva cutii, asa ca am facut-o, sa-ti arat
E ceva un pic mai mica decat pachetul de unt. Mi-au iesit opt felii.
Eu am facut-o mai crocanta, la grillul cuptorului, merge si mai alba, depinde cum va place.
Langa ciuperci la grill, salate si burger.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2019/post-685-0-82601900-1550780048.jpeg
  • Imagine atasata: monthly_02_2019/post-685-0-11614100-1550780061.jpeg
  • Imagine atasata: monthly_02_2019/post-685-0-77670000-1550780141.jpeg
  • Imagine atasata: monthly_02_2019/post-685-0-66999400-1550780177.jpeg
  • Imagine atasata: monthly_02_2019/post-685-0-83436600-1550780187.jpeg
  • Imagine atasata: monthly_02_2019/post-685-0-78473800-1550780200.jpeg
  • Imagine atasata: monthly_02_2019/post-685-0-42100900-1550780217.jpeg
  • Imagine atasata: monthly_02_2019/post-685-0-72991100-1550780234.jpeg

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 21 February 2019 - 10:17 PM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#20 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 February 2019 - 11:52 PM

La fel e si aici branza. O taiem in 4. Nu pe latura pe care a taiat-o Daniella, ci pe grosime.
Uite ca pane / snitel nu am incercat... Buna idee!!! :crying:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi