black_cat, la 21 February 2019 - 05:57 PM, a spus:
Adriana, la 21 February 2019 - 05:46 PM, a spus:
Mersi, mîine îl trimit pe Marco sa o ia cu puncte de la supermarketul de unde cumpăr doar on line
Intre timp spuneti-mi ce sa-i fac înainte de prima folosire, la ce mîncare se folosește cel mai bine și cum și cînd trebuie să o spăl.
De exemplu uneori pe cele de teflon sau inox le las cu apă caldă și detergent în chiuvetă pînă cînd am chef să le spăl dacă nu o face altcineva în locul și inaintea mea 😁
Eu o am de mult, nu imi amintesc exact dar cred ca am uns-o cu putin ulei prima data. De spalat o spal cat e calduta, nu fierbinte, cu apa in ea nu as lasa-o cred ca face rugina, asta daca e de fier zic si nu are coating. De folosit eu o folosesc la chestii pe care in mod normal le-as face pe gratar.
Nu trebuie lasata nici cu mancare in ea pana a doua zi ca se coloreaza si poate si rugini.
Dupa ce ai facut de mancare si ati mancat, speli tigaia in mod normal, cu putin detergent, o clatesti bine, o stergi bine si o ungi cu
foarte putin ulei. Peste tot. Sa nu ramana soioasa de ulei! Deci, foarte putin pus pe un colt de carpa si unsa toata tigaia, inclusiv coada.
O alta varianta zice ca sa nu o speli ci sa o cureti bine cu hartie sau o carpa si sa nu ramana resturi de mancare. Uleiul care a fost in mancare este destul ca sa ramana tigaia "unsa" dupa ce ai sters-o bine.
La prima utilizare, astia zic sa o dai cu putin ulei, sa o tii la cuptor nu stiu cat, etc. Io n-am facut asa. Am spalat-o de mana, ca pe orice alta tigaie, am sters-o si am folosit-o imediat. Apoi am facut cum am scris mai sus.
Acelasi lucru este valabil si pentru tigaile de fonta.
Adriana, la 21 February 2019 - 06:18 PM, a spus:
de asta am intrebat de spalat pentru ca prin cautarile mele am gasit scris ca trebuie spalata si uscata din cauza de rugina
atunci inseamna ca pot face halloumi ala pe ea, nu?
Poti face in ea ce vrei. Daca se pateaza, spre exemplu, de la ceva facut cu vin rosu, asta e. Important e sa nu rugineasca daca o lasi umeda.