adi_edi, la 28 February 2019 - 01:56 AM, a spus:
Ah, am inteles gresit, scuze! Probabil ca au dedus, atunci e o eticheta "mincinoasa" - dar e obligatoriu la voi sa scrie de unde vine materia prima? Hmmm, de fapt da, ar trebui... Dar cred de asemenea ca acest proces de import-export e foarte complicat si greu de dovedit originea.
asa cred si eu ca au dedus pentru ca sint obligati ca pe eticheta italiana sa scrie de unde provine laptele (am intrebat o prietena care e competenta in materie unde pot gasi informatii corecte, cind aflu scriu cum trebuie sa fie aici)
nu e deloc greu atita timp cit se lucreaza corect si cinstit
in cazul asta e o discrepanta, cred eu, intre ceea ce trebuie sa scrie pe eticheta romaneasca si pe cea italiana. Italianu (adica romanu care comercializeaza produsele in italia) trebuind sa scrie de unde provine laptele a dedus ca provine din Romania, nu stiu daca cine a lipit eticheta a sunat la Satu mare sa intrebe de unde e laptele pe care il folosesc
adi_edi, la 28 February 2019 - 01:56 AM, a spus:
Am vazut la TV aici o emisiune, au filmat pe asa-zisii fermieri canadieni cum dezlipeau etichetele (ca tot vorbim de ele) de pe ardeii cumparati en-gros si pe urma ii vindeau in piata. Si cand i-au intrebat adresa fermei, s-au dus si n-au gasit decat camp gol. Dar eu, ca "simplu cetatean", cum ma feresc de falsuri de genul asta?
vezi, peste tot e la fel
acelasi lucru pe care l-am povestit eu cu ouale vecinei noastre careia i le aducea masina de la fabrica si ea le vindea la piata zicind ca sint de la gainile ei
de astea nu ne putem feri dar putem alege
un prim pas ar fi uitindu-ne bine pe eticheta, e drept ca putem avea o banuiala ca poate sa nu fie corect
dar riscul e putin mai mic decit la un produs care n-are deloc eticheta
nu stiu daca reusesc sa exprim bine ceea ce vreau sa spun