Etichete comparatii, discutii, explicatii, de toate
Postat 10 May 2019 - 03:18 PM
moatza, la 10 May 2019 - 07:20 AM, a spus:
astia din poza nu sunt de Plescoi (ca reteta, ca ar tb sa aiba carne de oaie), dar sunt de la primul producator de carnati traditionali de Plescoi, din localitatea Plescoi - Gabioti.
Ah, am inteles acum. I-as manca si cu ochii

adi_edi, la 10 May 2019 - 01:53 PM, a spus:
S-mai buni aia de Barlad

Postat 13 May 2019 - 08:01 AM
Postat 13 May 2019 - 08:22 AM
cand am aterizat io la Buzau, erau covrigi facuti doar din faina, apa, sare si erau comestibili doar in ziua coacerii. in rest se faceau tari ca piatra. nu-mi placeau nici aia ca erau unsi cu niste apa cu bicarbonat, ca sa-i faca luciosi, si aroma asta imi displacea teribil.
Aceasta postare a fost editata de moatza: 13 May 2019 - 08:23 AM
Postat 13 May 2019 - 12:20 PM
moatza, la 13 May 2019 - 08:22 AM, a spus:
cand am aterizat io la Buzau, erau covrigi facuti doar din faina, apa, sare si erau comestibili doar in ziua coacerii. in rest se faceau tari ca piatra. nu-mi placeau nici aia ca erau unsi cu niste apa cu bicarbonat, ca sa-i faca luciosi, si aroma asta imi displacea teribil.
Am vrut sa ma uit pe eticheta dar ma uitasem la cea de la cozonacii de Boromir, am zis ca n-are ce sa fie prea diferit

Postat 13 May 2019 - 04:03 PM
eu am vazut ca nu mai sint covrigii ca pe vremea cind eram eu adolescenta, de fapt mi se pare ca mi-au zis ca nici fabrica de piine care ii facea atunci nu mai exista
cei luati acum nu sint la fel
chestia aia cu bicarbonatul o incercasem si eu demult de tot cind pusese cineva reteta, dar n-am simtit nimic, ai mei au fost buni si ei abia facuti, a doua zi nu mai erau ce fusesera

astia din punga ramin mereu crocanti, chiar daca tin punga inchisa doar cu o chestie de inchis pungile deschise

voi citi ingredientele data viitoare
Postat 14 May 2019 - 08:20 PM
A tinut omu' minte si a venit azi cu doua, astea-s

Am cercetat eticheta, nu pare nimic ciudat, ba, mai mult, zice si de provenienta maslinelor
Postat 14 May 2019 - 08:26 PM
Mie fix asta imi place la Laugenbrezeln

Die Brezel inseamna colac/covrig si Lauge e o solutie alcalina, o baie de bicarbonat si are rolul de a "mura" , daca vrei , produsul pentru a il face sa dureze timp mai indelungat. Laugenbrezeln sunt de fapt covrigii traditionali de la Oktoberfest, sunt tipici sudului Germaniei, Austriei si Alsaciei si germane si franceze

Traditional sunt sarati.

Ca tot vorbiti
de covrigi, aia de la Simigeria Luca m-au dat pe spate, eram in stare sa mananc doar din aia o zi intreaga.
La Barlad au tot asa o covrigarie super si asta iarna am oprit sa luam si al mio cumnat m-a trimis , eram trei oameni mari in masina si eu m-am intors cu fix 3 covrigi. Mi-a tras o privire de am zis ca ma ucide pe loc

@ Moatza: Si eu am din asta, dar singurul lucru la care as folosi ulei din asta e pentru tigaia de clatite. Numai covrigi , clatite si din astea am in cap azi...al meu sta uitat intr-un colt de etajeeeerääää. Ca e de masline, nu merge la clatite. Dhäcât sarateh!

Postat 14 May 2019 - 08:30 PM
Lapona Enigel, la 14 May 2019 - 08:26 PM, a spus:
he, he, de masline? da' aroma de chilli? io am sa-l pulverizez pe ici, pe colo
sa tot pulverizez,a avut grija sa ia 2!!!
plus 3 cutii de bomboane, diferite

Postat 14 May 2019 - 08:35 PM

Pai, fa si la bomboane poze daca tot ai luat.
Pe ala aroma de chilli il sprayezi si tu pe fasole batuta, stiu eu?

Postat 09 June 2019 - 05:40 PM

Imagini atasate
Postat 10 June 2019 - 03:26 PM
https://shop.antonio...to-1000-g-?id=6
am gustat diferite marci dar nu e nici una la inaltimea astora
i-am cunoscut la intilnirile de pe forumul italian pentru ca ii aduce un tip de la Prato si acolo m-am indragostit de ei
apoi culmea a facut ca la serviciu de fiecare data de Craciun sa-i aduca cineva asa ca m-am decis si i-am cautat on line si de atunci ii cumpar

Postat 10 June 2019 - 04:40 PM

de indragostit m-am indragostit de biscuiti
oricit mi-ar place mie cei maturi el e deja prea matur, plus ca nu ma atrage cu nimic, inafara de biscuiti poate

Postat 10 June 2019 - 06:15 PM
Postat 10 June 2019 - 09:33 PM
any_annette, la 10 June 2019 - 06:15 PM, a spus:
Same here! Cel mai mult imi plac cele cu martipan (hartia galben-auriu cred). Vin insa numai 4 in cutie:)
Postat 11 June 2019 - 08:13 AM
any_annette, la 10 June 2019 - 06:15 PM, a spus:
Titirimundi, la 10 June 2019 - 09:33 PM, a spus:
pofticioaselor!!!
mie parca mai mult mi-au placut trufele. oricum, nu mai sunt!

Postat 11 June 2019 - 02:42 PM
Nu stiam unde sa pun asta, daca il pun la topicul tau cu mancarea din locante ori aici, am zis ca poate aici e mai potrivit. Iti spuneam de carnacioroo italiani pe care ii gasesc aici ca majoritatea is sarati si aia piperati is iuti iuti. Ii stii pe astia cumva? Noi macelari italieni nu avem asa ca nici vorba sa ne luam carnaciori italieni proaspeti.