Forum Culinar: Etichete - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Etichete comparatii, discutii, explicatii, de toate

#21 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 February 2019 - 08:58 PM

Nici aici oole nu stau la frigider in supermarket dar e scris pe ele ca după ce le cumperi tre sa le ții in frigider. Eu ani de zile nu le-am ținut in frigider.
Revin ca să vă povestesc cum e cu eticheta aici.
Dar înainte, ca să rîdem un pic, vă povestesc ce mi s-a întîmplat acum mulți ani.
Era vară așa că aveam doar o cămașă subțire. Iau cutia cu ouă și o pun in căruț și în momentul ăla îmi curge ceva pe cămașă. Erau ouă clocite sparte. Ceva așa de oribil cum nu știu dacă vă puteți imagina. Cre că mă grabeam sa ma duc sa il iau pe Marco așa că n-am făcut scandal cum as face cred acum. Nu reușeam sa merg decit cu capul intr-o parte ca imi lua nasul putoarea de pe mine😂și cind ajung la casă imi zice tanti aia "vaiiiii ce miros urit". Intre timp cămașa mea se uscase dar puțea. 🙈 asa ca i-am zis io put de la oole voastre stricate 😂

#22 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 February 2019 - 09:00 PM

Mie gorgonzola amestecata cu mascarpone imi place foarte mult.
Cand fac pastele cu fistic pun cat trebuie in amestecul respectiv , iar restul il mananc asa acolo langa oale, pe paine.

Vezi postareaAdriana, la 28 February 2019 - 08:58 PM, a spus:

Nici aici oole nu stau la frigider in supermarket dar e scris pe ele ca după ce le cumperi tre sa le ții in frigider. Eu ani de zile nu le-am ținut in frigider.
Revin ca să vă povestesc cum e cu eticheta aici.
Dar înainte, ca să rîdem un pic vă povestesc ce mi s-a întîmplat acum mulți ani.
Era vară așa că aveam doar o cămașă subțire. Iau cutia cu ouă și o pun in căriț și în momentul ăla îmi curge ceva pe cămașă. Erau ouă clocite sparte. Ceva așa de oribil cum nu știu dacă vă puteți imagina. Cre că mă grabeam sa ma duc sa il iau pe Marco așa că n-am făcut scandal cum as face cred acum. Nu reușeam sa merg decit cu capul intr-o parte ca imi lua nasul putoarea de pe mine😂și cind ajung la casă imi zice tanti aia "vaiiiii ce miros urit". Intre timp cămașa mea se uscase dar puțea. 🙈 asa ca i-am zis io put de la oole voastre stricate 😂


:pupic: =)) =))

#23 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 February 2019 - 09:11 PM

eu nu cred ca am vazut vreodata oua tinute afara din frigider, din frigider le cumpar acolo le țin. nu mi-am pus problem de ce se tin in frigider :pupic:
adriana, locul intii la consursul de ouă Imagine postata

noi nu am avem marca asta, italiamo, nici macar cu google local nu am găsit-o

#24 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 February 2019 - 09:18 PM

Parmezanul din dotare
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-100-0-41555900-1551380809.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-100-0-97211000-1551380902.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-100-0-66639000-1551380976.jpg

Cheddar alb

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-100-0-30285300-1551381034.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-100-0-84671400-1551381090.jpg

Cheddar rosu =))

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-100-0-26289000-1551381169.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-100-0-36879400-1551381209.jpg

Buricu' i taiat :pupic:

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-100-0-77321500-1551381322.jpg

Precizez ca io nu cumpar nimic, asta e treaba omului, io comand =))

Si- acuma sa le citesc si eu

Constat ca le- am incurcat putin, nu grav

vad ca pe etichetele de cheddar zice produs in Anglia si dupa aia distribuit de Germania,dar de unde-i laptele? Grasime la greu,calorii tot asa, ce-o fi annato ala din cheddarul rosu?

tot mai prietenos e buricul local, doar 292kcal, celelalte 400+

La parmezan zice o poveste intreaga, deci italienii sunt mai minutiosi cu etichetarea.

#25 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 February 2019 - 09:33 PM

clocite si luate din magazin? vai ,vai!

io am patit sa sparg un carton intreg, ca m-am impiedicat si-am cazut cu tot cu plasa cu oua.
nici nu-mi era de oua, cat ca naclaisem toate celelalte cumparaturi.
stiam ca tre sa fiu singura acasa, dar cand am ajuns, omu' meu se cinstea cu un coleg in bucatarie. am bagat o privire de-aia rachitoare - vorba lu' Giani - de-a plecat ala ramburs si dupa aia m-am razbunat pe-al meu.

#26 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 February 2019 - 11:18 PM

Mascarpone si gorgonzola, pardon! Imagine postata
Moatzo, ce frumos scrie: lapte crud de vaca, cheag de vitel, sare. Cea mai curata branza, pana acum...! restul e can-can...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#27 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 February 2019 - 11:39 PM

acum am citit si eu eticheta de la parmigiano, e ca un roman
la noi e conspect

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-1215-0-50499200-1551389900.jpg

#28 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 March 2019 - 12:04 AM

Dex, desi zice ca ar fi DOP, al tau are multe chestii la ingrediente. Ce cauta ouale acolo Imagine postata ? Cate luni e maturat?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#29 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 March 2019 - 12:14 AM

e maturat peste 24 de luni, asta scrie pe partea cealalta
Lysozyme cica "is antibacterial enzyme naturally found in many organic substances including egg whites, breast milk, saliva and tears" - asa scrie pe site-ul consorțiului de Grana
cica combate posibila infectare a branzei cu clostridiu


#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 March 2019 - 12:36 AM

Vezi postareaDaniella, la 28 February 2019 - 08:45 PM, a spus:

Aceasta este eticheta de la Mozzarella+mascarpone, produsul de la Lidl, pe care l-a recomandat Any. Originea laptelui Italia. Nu scrie ca nu ar contine lactoza.

am zis ca gorgonzola nu are lactoza
mascarpone +gorgonzola are lactoza de la mascarpone
e si mascarpone fara lactoza dar se vede ca astia de la Italiamo nu s-au gindit sa il faca si sa faca combinatia

#31 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 March 2019 - 12:42 AM

parmigiano cumpar direct de pe siteul unei cooperative de producatori
http://www.latterial...de.it/latteria/
nu trebuie sa aiba altceva in el decit lapte, sare si cheag
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-56238600-1551393694.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-36516000-1551393710.jpg
la grana nu stiu care e legislatia

#32 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 March 2019 - 12:43 AM

Vezi postareaDexter, la 28 February 2019 - 09:11 PM, a spus:

noi nu am avem marca asta, italiamo, nici macar cu google local nu am găsit-o


Italiamo e o submarca a lui Lidl, care e un lant de magazine nemtesti, de tip discount. Daca nu aveti Lidl, de aia nu gasesti nici Italiamo.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#33 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 March 2019 - 12:48 AM

maine, o sa ma uit si eu eticheta mea, de la parmigiano, pe care il iau din caseificio, chiar din Reggio Emilia, desi nu are etichete de astea elaborate. Acolo ei taie roata mare si poti lua bucati de cat vrea muschiul tau, vidate sau nu. Eu iau bucatile cele mai mici (0.5kg) vidate, ca sa am pe 1 an pt ca nu ajung toata ziua ... Se mai matureaza si la mine in frigider 12 luni Imagine postata Dar inclin sa cred ca in afara de lapte de vaca, cheag de vitel si sare nu ar trebui sa contina altceva. E cea mai "curata" branza.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#34 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 01 March 2019 - 12:54 AM

Cascaval, azi am luat prima data marca asta:

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-46-0-55524600-1551394267.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-46-0-39402200-1551394379.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-46-0-25619700-1551394411.jpg

#35 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 March 2019 - 12:57 AM

Ambrosi sunt membri in Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano si in cel de Grana iar cine vinde produsul aici are o reputatie excelenta, producatorii asteapta ani de zile sa fie agreati ca furnizori
nu ma indoiesc nici o secunda ca produsul nu e autentic sau nu e facut dupa standardele impuse

Aceasta postare a fost editata de Dexter: 01 March 2019 - 12:58 AM


#36 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 March 2019 - 12:58 AM

Vezi postareamoatza, la 28 February 2019 - 09:33 PM, a spus:

clocite si luate din magazin? vai ,vai!

io am patit sa sparg un carton intreg, ca m-am impiedicat si-am cazut cu tot cu plasa cu oua.
nici nu-mi era de oua, cat ca naclaisem toate celelalte cumparaturi.
stiam ca tre sa fiu singura acasa, dar cand am ajuns, omu' meu se cinstea cu un coleg in bucatarie. am bagat o privire de-aia rachitoare - vorba lu' Giani - de-a plecat ala ramburs si dupa aia m-am razbunat pe-al meu.

pai nu le-am luat, numa le-am intins pe camasa =))
de atunci intorc pe toate partile cutia cu oua inainte de a o pune in carut

vorbind despre oua, aici ele au o stampila cu numere care inseamna
iau poza de pe net cu explicatia si traduc
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-20109500-1551394488.jpg
3=Tipo di allevamento care poate fi de 4 feluri
0 = agricultura biologica
1 = crescute libere afara citeva ore pe zi
2 = crescute pe pamint nu in cusca dar tot in locurile alea inchise, nu's cum sa le zic
3 = crescute in cusca
IT = tara
un cod de 3 numere care identifica localitatea
sigla judetului
un cod de 3 numere care identifica crescatoria

#37 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 March 2019 - 01:01 AM

PS cred ca trebuie sa mai micsoram pozele ca pagina asta se incarca farte greu

#38 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 March 2019 - 01:01 AM

si aici au acelasi cod, cu aceleasi semnificatii pt fiecare cifra, deci o fi reglementare UE. Eu iau doar cu cod 0, daca le gasesc, rar perioade cand nu sunt... nu dau ooo gainile alea din crescatoriile biologice cand e frig.

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 01 March 2019 - 01:25 AM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#39 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 March 2019 - 01:04 AM

Vezi postareaDaniella, la 01 March 2019 - 01:01 AM, a spus:

si aici au acelasi cod, cu aceleasi semnificatie pt fiecare cifra, deci o fi reglementare UE. Eu iau doar cu cod 0

da, e UE

#40 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 March 2019 - 01:05 AM

sunteți tari la oo =)) pe ale nostre nu-s stampile din astea

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi