Forum Culinar: Etichete - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Etichete comparatii, discutii, explicatii, de toate

#41 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 01 March 2019 - 01:09 AM

Vezi postareaDexter, la 01 March 2019 - 01:05 AM, a spus:

sunteți tari la oo =)) pe ale nostre nu-s stampile din astea

Fiecare cu oole sale! 😁
UE are alte reguli.

#42 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 March 2019 - 01:33 AM

cred ca e mai potrivit sa ii raspund Danielei aici nu la Tara....

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2019 - 11:26 PM, a spus:

si la fermele de la voi, viteii oare se cresc cat de cat "curat"?

da
asta e cartea de identitate a vitelului, deci alegerea mea este sa cumpar carnea asta pentru ca stiu tot despre ea si sa nu cumpar oua pe care acelasi fermier le vinde in mod amical si necontrolat macelarului pentru ca are prea multe
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-84242400-1551396761.jpg
sper ca am explicat bine ce vreau sa zic
producatorii astia si fac parte dintr-o retea care mentin traditia, iar nu stiu cum sa ma exprim al unui tip de carne, astia sint http://www.coalvi.it/

#43 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 March 2019 - 01:50 AM

asta e renumita fassone piedmontese?

#44 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 March 2019 - 02:14 AM

da

#45 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 01 March 2019 - 02:24 AM

Etichetele de la nectarul de cirese/visine din Moldova; m-am uitat si in magazin sa vad din ce-s facute, dar scrisul e prea marunt si eu sunt chioara. La gust e chiar bun, dar in afara de mine nu vrea nimeni, asa ca nu mai cumpar, poate doar daca am musafiri, cica trebuie-musai baut rapid.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2019/post-192-0-21076400-1551399624.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2019/post-192-0-25645500-1551399649.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2019/post-192-0-76297400-1551399671.jpg


#46 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 01 March 2019 - 04:39 AM

Vezi postareaAdriana, la 01 March 2019 - 01:33 AM, a spus:

cred ca e mai potrivit sa ii raspund Danielei aici nu la Tara....

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2019 - 11:26 PM, a spus:

si la fermele de la voi, viteii oare se cresc cat de cat "curat"?

da
asta e cartea de identitate a vitelului, deci alegerea mea este sa cumpar carnea asta pentru ca stiu tot despre ea si sa nu cumpar oua pe care acelasi fermier le vinde in mod amical si necontrolat macelarului pentru ca are prea multe


Se menționează dacă a fost crescut pe pășune?

Vezi postareaadi_edi, la 01 March 2019 - 02:24 AM, a spus:

Etichetele de la nectarul de cirese/visine din Moldova; m-am uitat si in magazin sa vad din ce-s facute, dar scrisul e prea marunt si eu sunt chioara. La gust e chiar bun, dar in afara de mine nu vrea nimeni, asa ca nu mai cumpar, poate doar daca am musafiri, cica trebuie-musai baut rapid.

Nectarul de visine îl mai luam și eu, dar am renunțat după ce am început sa citesc etichetele =))

#47 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 01 March 2019 - 04:55 AM

Am fost și eu pe la magazin și am făcut poze la chestii.
Brânza italiana nu am găsit dar avem ceva irlandez care e foarte popular pe aici de vreo câțiva ani- Kerrygold.sunt curioasa dacă in Irlanda sunt populari.Imagine atasata: monthly_03_2019/post-1728-0-78793000-1551408779.jpeg
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-1728-0-73753500-1551408789.jpeg

Adriana, îmi pare rău- eu chiar mi-am dat silința sa micșorez pozele dar nu știu de ce nu îmi iese treaba =))

#48 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 01 March 2019 - 04:57 AM

Vezi postareaWowerful, la 01 March 2019 - 04:39 AM, a spus:


Nectarul de visine îl mai luam și eu, dar am renunțat după ce am început sa citesc etichetele =))


Eu nu prea cumpar sucuri din motivele de care ziceati voi la diete (insa fructe mananc).
Ce nu inteleg eu din eticheta asta: din cele 29 g de carbohidrati, 16 g sunt zahar, 0 fibre - ce e restul de 13? ca nu zice nimic de indulcitori.

#49 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 01 March 2019 - 05:38 AM

Vezi postareaadi_edi, la 01 March 2019 - 04:57 AM, a spus:


Eu nu prea cumpar sucuri din motivele de care ziceati voi la diete (insa fructe mananc).
Ce nu inteleg eu din eticheta asta: din cele 29 g de carbohidrati, 16 g sunt zahar, 0 fibre - ce e restul de 13? ca nu zice nimic de indulcitori.


Ma gândesc ca e fibra, deși ei nu listează fibra pe eticheta. Dar apare menționat ca are și pulpa de fruct... deși 13g e o cantitate rezonabila și nu ușor trecută cu vederea.

#50 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 March 2019 - 07:46 AM

Vezi postareaAdriana, la 01 March 2019 - 01:33 AM, a spus:

cred ca e mai potrivit sa ii raspund Danielei aici nu la Tara....

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2019 - 11:26 PM, a spus:

si la fermele de la voi, viteii oare se cresc cat de cat "curat"?

da
asta e cartea de identitate a vitelului, deci alegerea mea este sa cumpar carnea asta pentru ca stiu tot despre ea si sa nu cumpar oua pe care acelasi fermier le vinde in mod amical si necontrolat macelarului pentru ca are prea multe
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-84242400-1551396761.jpg
sper ca am explicat bine ce vreau sa zic
producatorii astia si fac parte dintr-o retea care mentin traditia, iar nu stiu cum sa ma exprim al unui tip de carne, astia sint http://www.coalvi.it/

E grass feed, corect?! Asta spun si eu ca in Italia poti manca f usor "curat", pentru ca se pastreaza cu adevarat traditiile. Cand ma intorc la Bucuresti si vad optiunile de aici prin comparatie... .

De fapt, este si o gluma pe care o fac intre ei: italienii se gandesc doar la ce mananca, ce beau. =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#51 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 March 2019 - 08:26 AM

cel de la care cumpar eu carne de vitel creste animale la nivel de amator, in gradina din spatele casei, adica are max 2 vitei pe an de taiat.
si ii taie pana-ntr-un an, cam pe la 9 luni. el zice ca vitel se cheama pana la 1 an.
dupa aia e manzat, cam pana pe la 2 ani.
dupa 2 ani e bou sau taur, dupa cum ii e norocu'.vacutele nu se taie.

eticheta Adrianei arata ca animalul a fost sacrificat la 2 ani.

stiu ca e de preferat carnea de animal matur, ca are mai putine purine si mai putin colesterol, dar e mai frageda si mai savuroasa carnea de vitel tanar. alegeri.

Aceasta postare a fost editata de moatza: 01 March 2019 - 08:27 AM


#52 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 March 2019 - 09:11 AM

Vezi postareaWowerful, la 01 March 2019 - 04:39 AM, a spus:

Se menționează dacă a fost crescut pe pășune?

Nu e nevoie pentru că faptul ca fac parte din asociația aia de măcelari și fermieri garantează faptul că vînd rasa asta și că ea e crescută cum scrie in constitutia lor 😁
Am facut poze la sucurile de fructe pe care le cumpăr da le pun din pc mai tîrziu ca să le pot micșora

Daniella, la 01 March 2019 - 07:46 AM, a spus:

E grass feed, corect?! Asta spun si eu ca in Italia poti manca f usor "curat", pentru ca se pastreaza cu adevarat traditiile. Cand ma intorc la Bucuresti si vad optiunile de aici prin comparatie... .

De fapt, este si o gluma pe care o fac intre ei: italienii se gandesc doar la ce mananca, ce beau. =))

Nu stiu ce înseamnă grass feed.
Care e gluma?

#53 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 March 2019 - 09:17 AM

Vezi postareamoatza, la 01 March 2019 - 08:26 AM, a spus:

cel de la care cumpar eu carne de vitel creste animale la nivel de amator, in gradina din spatele casei, adica are max 2 vitei pe an de taiat.
si ii taie pana-ntr-un an, cam pe la 9 luni. el zice ca vitel se cheama pana la 1 an.
dupa aia e manzat, cam pana pe la 2 ani.
dupa 2 ani e bou sau taur, dupa cum ii e norocu'.vacutele nu se taie.

eticheta Adrianei arata ca animalul a fost sacrificat la 2 ani.

stiu ca e de preferat carnea de animal matur, ca are mai putine purine si mai putin colesterol, dar e mai frageda si mai savuroasa carnea de vitel tanar. alegeri.

Tot am cetit despre manzo si vitello da nu-mi intră în cap.
Am pretini care din cauza păsărelelor din cap nu o mănîncă pe una sau pe alta.
Eu păsărelele alea încă nu le am, am destul altele 😂

Dar dacă tot am vorbit despre viței ce părere aveți despre faptul că virgula crescatoriile intensive de bovine sînt printre cei care polueaza cel mai mult planeta. V-ați gîndit să reduceti sau eliminați consumul din acest motiv?

#54 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 March 2019 - 09:23 AM

eu am citit ca turmele de oi ar fi destul de flatulente =)) si se gandesc sa le vaccineze contra gazelor si sa le schimbe si hrana. oare cum?
incerc ecologia in alte domenii, problema asta cu nemancatul flatulentelor astea behaitoare nu mi-am pus-o.

#55 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 01 March 2019 - 11:23 AM

Kerrygold este one of zä best Imagine postata
Grass fed inseamna ca alimentatia este bazata pe iarba si fan
Nici aici nu se tin ouale in frigider si in 20 de ani inca nu am gasit un ou stricat (bat in lemn)

Celebritatile se inghesuie care sa fie mai vegan pentru ca bovinele se partaie si gazeaza atmosfera. Tot ei promoveaza ideea cu orice ocazie li se ofera si tin adevarate predici despre cum salveaza ei planeta Eu am zis ca o sa renunt la carne cand o sa renunte si ei la jet-uri personale, yachturi si case de mii de metri patrati in care traiesc 2-3 persoane. Consider ca este mai putin poluant sa mananc carne adusa de la 100km decat avocado, quinoa, soia si alte exoticisme la moda aduse de la mii de km cu avioane sau nave
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#56 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 March 2019 - 12:04 PM

Vezi postareaWowerful, la 01 March 2019 - 04:55 AM, a spus:

Adriana, îmi pare rău- eu chiar mi-am dat silința sa micșorez pozele dar nu știu de ce nu îmi iese treaba :pupic:

Pai sint drepte, asta e important
Dar ai cumpărat brinza, are coaja neagră? Mi-o arăți cînd o tai?

#57 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 March 2019 - 12:16 PM

Vezi postareaalpha, la 01 March 2019 - 11:23 AM, a spus:

Kerrygold este one of zä best Imagine postata
Grass fed inseamna ca alimentatia este bazata pe iarba si fan
Nici aici nu se tin ouale in frigider si in 20 de ani inca nu am gasit un ou stricat (bat in lemn)

Celebritatile se inghesuie care sa fie mai vegan pentru ca bovinele se partaie si gazeaza atmosfera. Tot ei promoveaza ideea cu orice ocazie li se ofera si tin adevarate predici despre cum salveaza ei planeta Eu am zis ca o sa renunt la carne cand o sa renunte si ei la jet-uri personale, yachturi si case de mii de metri patrati in care traiesc 2-3 persoane. Consider ca este mai putin poluant sa mananc carne adusa de la 100km decat avocado, quinoa, soia si alte exoticisme la moda aduse de la mii de km cu avioane sau nave

Mersi
E imposibil să fii total ecologist, ori te duci in creierul munților singur sau cu perechea și fără copii si trăiești din grădina ta si-ti faci haine din lîna oilor tale și opinci din pielea lor fără sa te conectezi pe Fb ca să arăți cît esti de ecologist, ori taci.
Dar mici lucruri de bun simt se pot face, chiar daca e doar o picătură in neant dar e ok pentru fluturasul din capul meu.

Si aici imi vine in minte moda capsulelor (?) de cafea de acum care produc o cantitate de deșeuri enormă și care nu intotdeauna se pot recicla cum fac eu acasă cu zațul de la masina mea de cafea.
Dar asta e prețul bunăstării că puțini au chef să duca sticlele de bere goale inapoi
la magazin, si multe altele. E și asta iar un subiect foarte complex

#58 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 01 March 2019 - 12:51 PM

Absolut, sunt foarte de acord si incerc sa-mi fac datoria in bucatica mea. Ziceam doar ca ipocrizia e mare
Plasticele sunt o mare problema, pornind de la paie si terminand cu ambalajele. Cantitatea de ambalaje, mare parte ne-recliclabile, pe care o adun dupa ce fac cumparaturi, este scandaloasa. Pe de alta parte normele de igiena impun un anume ambalaj
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#59 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 March 2019 - 04:06 PM

Da, asa e, de acord cu tot ce zici.
am fost la Lidl si facut poze da' mai pi seara

#60 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 March 2019 - 04:13 PM

Vezi postareaadi_edi, la 01 March 2019 - 04:57 AM, a spus:

Ce nu inteleg eu din eticheta asta: din cele 29 g de carbohidrati, 16 g sunt zahar, 0 fibre - ce e restul de 13? ca nu zice nimic de indulcitori.

ce am observat la produsele din Moldova e ca etichete sunt varza; de multe numerele nu au nici un sens

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi