Adriana, la 01 March 2019 - 09:11 AM, a spus:
Nu e nevoie pentru că faptul ca fac parte din asociația aia de măcelari și fermieri garantează faptul că vînd rasa asta și că ea e crescută cum scrie in constitutia lor 😁
Poate la macelariile de pe la voi carnea provine de la animale fericite care au zburdat pe campii la viata lor.
Aici e trista situatia. Nu am vazut cu ochii mei, dar fermele de animale care au productie serioasa, nu trateaza animalele uman ( humane cum zic ei). Nu stiu cata iarba mananca bovinele alea, cred ca majoritatea sunt hranite cu amestecuri de chestii ( ceva asemanator "concentratelor" din Romania). Ca sa nu mai zic ca nici loc sa se miste nu au ca stau toate la gramada intr-un tarc pavat cu beton.
La fel si la porci si la gaini. Acum au inceput sa scrie pe ambalaje la oua ca gainile sunt "cage free"- adica nu sunt tinute in cusca, dar sun tinute in hale care au chipurile niste usi dar nici o gaina nu iese afara pentru ca nu sunt ivatate. Au fost crescute la bec pana la maturitate..
Am citit niste chestii si e mai bine sa nu ma gandesc la asa ceva pentru ca nu am nicio putere sa schimb eu practicile.
Sunt organizatii care protesteaza si mai nou se incurajeaza consumul de carne de la animale care sunt pasunate. Dar in America de Nord nu exista suficient de ferme din astea fericite ca sa hraneasca atata amar de oameni.
moatza, la 01 March 2019 - 08:26 AM, a spus:
si ii taie pana-ntr-un an, cam pe la 9 luni. el zice ca vitel se cheama pana la 1 an.
dupa aia e manzat, cam pana pe la 2 ani.
dupa 2 ani e bou sau taur, dupa cum ii e norocu'.vacutele nu se taie.
eticheta Adrianei arata ca animalul a fost sacrificat la 2 ani.
stiu ca e de preferat carnea de animal matur, ca are mai putine purine si mai putin colesterol, dar e mai frageda si mai savuroasa carnea de vitel tanar. alegeri.
De aia zic eu ca in Romania inca se mai gasesc chestii... Ala animal fericit care a mancat de la tzatza ma-sii si apoi a pascut pe imas.
Adriana, la 01 March 2019 - 09:17 AM, a spus:
Dar dacă tot am vorbit despre viței ce părere aveți despre faptul că virgula crescatoriile intensive de bovine sînt printre cei care polueaza cel mai mult planeta. V-ați gîndit să reduceti sau eliminați consumul din acest motiv?
Am zis mai sus- e jale si nu pot renunta la carne dar incerc sa cumpar organic si humane certified
moatza, la 01 March 2019 - 09:23 AM, a spus:
incerc ecologia in alte domenii, problema asta cu nemancatul flatulentelor astea behaitoare nu mi-am pus-o.
Haha! Partzurile de la animale cred ca e ultima problema pe care o are omenirea acum.
Adriana, la 01 March 2019 - 12:04 PM, a spus:
Dar ai cumpărat brinza, are coaja neagră? Mi-o arăți cînd o tai?
Da, o sa fac.