Etichete comparatii, discutii, explicatii, de toate
Postat 28 February 2019 - 08:58 PM
Revin ca să vă povestesc cum e cu eticheta aici.
Dar înainte, ca să rîdem un pic, vă povestesc ce mi s-a întîmplat acum mulți ani.
Era vară așa că aveam doar o cămașă subțire. Iau cutia cu ouă și o pun in căruț și în momentul ăla îmi curge ceva pe cămașă. Erau ouă clocite sparte. Ceva așa de oribil cum nu știu dacă vă puteți imagina. Cre că mă grabeam sa ma duc sa il iau pe Marco așa că n-am făcut scandal cum as face cred acum. Nu reușeam sa merg decit cu capul intr-o parte ca imi lua nasul putoarea de pe mine😂și cind ajung la casă imi zice tanti aia "vaiiiii ce miros urit". Intre timp cămașa mea se uscase dar puțea. 🙈 asa ca i-am zis io put de la oole voastre stricate 😂
Postat 28 February 2019 - 09:00 PM
Cand fac pastele cu fistic pun cat trebuie in amestecul respectiv , iar restul il mananc asa acolo langa oale, pe paine.
Adriana, la 28 February 2019 - 08:58 PM, a spus:
Revin ca să vă povestesc cum e cu eticheta aici.
Dar înainte, ca să rîdem un pic vă povestesc ce mi s-a întîmplat acum mulți ani.
Era vară așa că aveam doar o cămașă subțire. Iau cutia cu ouă și o pun in căriț și în momentul ăla îmi curge ceva pe cămașă. Erau ouă clocite sparte. Ceva așa de oribil cum nu știu dacă vă puteți imagina. Cre că mă grabeam sa ma duc sa il iau pe Marco așa că n-am făcut scandal cum as face cred acum. Nu reușeam sa merg decit cu capul intr-o parte ca imi lua nasul putoarea de pe mine😂și cind ajung la casă imi zice tanti aia "vaiiiii ce miros urit". Intre timp cămașa mea se uscase dar puțea. 🙈 asa ca i-am zis io put de la oole voastre stricate 😂
Postat 28 February 2019 - 09:11 PM
adriana, locul intii la consursul de ouă
noi nu am avem marca asta, italiamo, nici macar cu google local nu am găsit-o
Postat 28 February 2019 - 09:18 PM
Cheddar alb
Cheddar rosu
Buricu' i taiat
Precizez ca io nu cumpar nimic, asta e treaba omului, io comand
Si- acuma sa le citesc si eu
Constat ca le- am incurcat putin, nu grav
vad ca pe etichetele de cheddar zice produs in Anglia si dupa aia distribuit de Germania,dar de unde-i laptele? Grasime la greu,calorii tot asa, ce-o fi annato ala din cheddarul rosu?
tot mai prietenos e buricul local, doar 292kcal, celelalte 400+
La parmezan zice o poveste intreaga, deci italienii sunt mai minutiosi cu etichetarea.
Postat 28 February 2019 - 09:33 PM
io am patit sa sparg un carton intreg, ca m-am impiedicat si-am cazut cu tot cu plasa cu oua.
nici nu-mi era de oua, cat ca naclaisem toate celelalte cumparaturi.
stiam ca tre sa fiu singura acasa, dar cand am ajuns, omu' meu se cinstea cu un coleg in bucatarie. am bagat o privire de-aia rachitoare - vorba lu' Giani - de-a plecat ala ramburs si dupa aia m-am razbunat pe-al meu.
Postat 28 February 2019 - 11:18 PM
Moatzo, ce frumos scrie: lapte crud de vaca, cheag de vitel, sare. Cea mai curata branza, pana acum...! restul e can-can...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 28 February 2019 - 11:39 PM
la noi e conspect
Postat 01 March 2019 - 12:04 AM
Postat 01 March 2019 - 12:14 AM
Lysozyme cica "is antibacterial enzyme naturally found in many organic substances including egg whites, breast milk, saliva and tears" - asa scrie pe site-ul consorțiului de Grana
cica combate posibila infectare a branzei cu clostridiu
Postat 01 March 2019 - 12:36 AM
Daniella, la 28 February 2019 - 08:45 PM, a spus:
am zis ca gorgonzola nu are lactoza
mascarpone +gorgonzola are lactoza de la mascarpone
e si mascarpone fara lactoza dar se vede ca astia de la Italiamo nu s-au gindit sa il faca si sa faca combinatia
Postat 01 March 2019 - 12:42 AM
http://www.latterial...de.it/latteria/
nu trebuie sa aiba altceva in el decit lapte, sare si cheag
la grana nu stiu care e legislatia
Postat 01 March 2019 - 12:43 AM
Dexter, la 28 February 2019 - 09:11 PM, a spus:
Italiamo e o submarca a lui Lidl, care e un lant de magazine nemtesti, de tip discount. Daca nu aveti Lidl, de aia nu gasesti nici Italiamo.
Postat 01 March 2019 - 12:48 AM
Postat 01 March 2019 - 12:57 AM
nu ma indoiesc nici o secunda ca produsul nu e autentic sau nu e facut dupa standardele impuse
Aceasta postare a fost editata de Dexter: 01 March 2019 - 12:58 AM
Postat 01 March 2019 - 12:58 AM
moatza, la 28 February 2019 - 09:33 PM, a spus:
io am patit sa sparg un carton intreg, ca m-am impiedicat si-am cazut cu tot cu plasa cu oua.
nici nu-mi era de oua, cat ca naclaisem toate celelalte cumparaturi.
stiam ca tre sa fiu singura acasa, dar cand am ajuns, omu' meu se cinstea cu un coleg in bucatarie. am bagat o privire de-aia rachitoare - vorba lu' Giani - de-a plecat ala ramburs si dupa aia m-am razbunat pe-al meu.
pai nu le-am luat, numa le-am intins pe camasa
de atunci intorc pe toate partile cutia cu oua inainte de a o pune in carut
vorbind despre oua, aici ele au o stampila cu numere care inseamna
iau poza de pe net cu explicatia si traduc
3=Tipo di allevamento care poate fi de 4 feluri
0 = agricultura biologica
1 = crescute libere afara citeva ore pe zi
2 = crescute pe pamint nu in cusca dar tot in locurile alea inchise, nu's cum sa le zic
3 = crescute in cusca
IT = tara
un cod de 3 numere care identifica localitatea
sigla judetului
un cod de 3 numere care identifica crescatoria
Postat 01 March 2019 - 01:01 AM
Postat 01 March 2019 - 01:01 AM
Aceasta postare a fost editata de Daniella: 01 March 2019 - 01:25 AM
Postat 01 March 2019 - 01:04 AM