Etichete comparatii, discutii, explicatii, de toate
#141
Postat 11 June 2019 - 03:07 PM
eu nu-mi amintesc sa-i fi vazut aici si oricum nu i-as lua de la Lidl, as lua chestii straine nu locale
singura care poate fi normala e cea clasica
ailanta e iute si cealalta cu finocchio daca-ti place, e o obisnuinta raspindita aici sa se puna finocchio in cirnat
acu cum sa va explic gustul de finocchio, cu anason? ala din ouzo
singura care poate fi normala e cea clasica
ailanta e iute si cealalta cu finocchio daca-ti place, e o obisnuinta raspindita aici sa se puna finocchio in cirnat
acu cum sa va explic gustul de finocchio, cu anason? ala din ouzo
#142
Postat 11 June 2019 - 05:47 PM
Pai nu nu, ca nu is de la Lidl, is de la Real. Tot aduceau niste chestii italiene, acum vad ca au adus salsiccia. Cunosc toate trei variantele, imi plac aia cu seminte de fenicul chiar mult, doar ca toate variantele sunt teribil de sarate... Data viitoare le pozez eticheta, sa vedem continutul de saruri, etc. Poate putem comparat cu produse autohtone pe care le cumparati voi, italiencele.
Heave ho, buccaneers ;)
#143
Postat 06 September 2019 - 05:17 PM
Tot de la magazinul "de fite" , cum ii spun eu, ca acolo vin la cumparaturi mereu crème de la crème de la societé essienne plus multi chef-i, fiind singurul magazin de specialitati din oras. Ba chiar vin si din Düsseldorf chef-i si proprietari de restaurante ca sa cumpere de aici chestii. Sunt profilati pe produse aduse in principal din Franta si Italia.
Chestii noi, le stiti careva?
Plus ceva care mie mi s-a parut atat de trist...frumusetea asta de animal cu ochii lipsiti de viata din vitrina...imi imaginez cu cata eleganta si delicatete inoata in mediul lui natural . Ador pestele, as manca non stop, dar mi se pare atat de paradoxal sa pui asemenea animal maiestuos la exhibitie in vitrina...una e sa vinzi produsele finite consumatorului de rand si alta e sa faci teatru din captura lor, in conditiile in care , probabil, nu se va vinde atat de repede intreg. Ma intreb cate familii sarace ar putea hrani acest peste in zonele sarace, in care pescarii sunt nevoiti sa iasa in larg cu noaptea in cap pentru a-si putea vinde captura pe nimic, pentru a isi putea sustine familiile...
Si, pretul la hribi aici...raritati si astea. Cat e in tara kilul de hribi?
Chestii noi, le stiti careva?
Plus ceva care mie mi s-a parut atat de trist...frumusetea asta de animal cu ochii lipsiti de viata din vitrina...imi imaginez cu cata eleganta si delicatete inoata in mediul lui natural . Ador pestele, as manca non stop, dar mi se pare atat de paradoxal sa pui asemenea animal maiestuos la exhibitie in vitrina...una e sa vinzi produsele finite consumatorului de rand si alta e sa faci teatru din captura lor, in conditiile in care , probabil, nu se va vinde atat de repede intreg. Ma intreb cate familii sarace ar putea hrani acest peste in zonele sarace, in care pescarii sunt nevoiti sa iasa in larg cu noaptea in cap pentru a-si putea vinde captura pe nimic, pentru a isi putea sustine familiile...
Si, pretul la hribi aici...raritati si astea. Cat e in tara kilul de hribi?
Heave ho, buccaneers ;)
#144
Postat 06 September 2019 - 05:28 PM
Mi s-a facut rau cand am vazut preturile, noroc ca am vazut dupa ca-i pretul la suta de grame.🤣🤣
#145
Postat 06 September 2019 - 05:43 PM
Eataly, la 06 September 2019 - 05:28 PM, a spus:
Mi s-a facut rau cand am vazut preturile, noroc ca am vazut dupa ca-i pretul la suta de grame.🤣🤣
da, ce chestie ciudata
aici sint la kg
l-as fi pus la suta de grame la hribi
aici costa putin hribii adusi din Romania dar despre care lumea zice ca nu au miros
adica putin comparativ cu cit costa cei locali
#146
Postat 06 September 2019 - 05:43 PM
Alea la peste? Ai crezut ca is preturile la kilogram? Da...vise!
Heave ho, buccaneers ;)
#148
Postat 06 September 2019 - 09:04 PM
Si, cam cum sunt preturile pe peninsula in comparatie cu noi?
Ca tot am apucat sa va povestesc de cumparaturi, sa va arat niste chestii si preturi la produse romanesti din "dutyfree"-ul din Otopeni...
Ca tot am apucat sa va povestesc de cumparaturi, sa va arat niste chestii si preturi la produse romanesti din "dutyfree"-ul din Otopeni...
Imagini atasate
Heave ho, buccaneers ;)
#150
Postat 07 September 2019 - 08:45 AM
Aaa, din care se face fideluta din aia pe care se pot servi diverse?
Mi-e dor sa merg la restaurantul japonez. De cand tot zic ca ma duc la aia din Düsseldorf si tot nu am mai apucat. In Düsseldorf locuieste cea mai mare comunitate japoneza din Europa.
Mi-e dor sa merg la restaurantul japonez. De cand tot zic ca ma duc la aia din Düsseldorf si tot nu am mai apucat. In Düsseldorf locuieste cea mai mare comunitate japoneza din Europa.
Heave ho, buccaneers ;)
#151
Postat 07 September 2019 - 12:57 PM
daikon aduce la noi destul de des, doar ca e mai alba ridichea. asa verde nu am vazut.
in a doua poza cred ca-i vreun neam mai rasarit al napilor porcesti de la noi, ma rog, topinambur.
si 200ml de palinca 25euro? si-au gasit fraierii!!!
in a doua poza cred ca-i vreun neam mai rasarit al napilor porcesti de la noi, ma rog, topinambur.
si 200ml de palinca 25euro? si-au gasit fraierii!!!
#152
Postat 07 September 2019 - 02:13 PM
La reducere, soro!!!
Si i-au gasit , in capitanul, copilotul si o insotitoare de bord de la KLM. Doamneee , le faceau ochii in cap ca la pacanele Eu ma gandeam : Stetz nebuni bai nene sa dati atatia bani pe astea. Ii zic capitanului "Stiti ca nu aveti voie sa beti inainte de a pilota avionul, da?". Ne-a busit rasu pe toti trei. Bine, pe mine mai mult plansu...atata ridicol ca la noi mai rar pe la alte popoare...
Si i-au gasit , in capitanul, copilotul si o insotitoare de bord de la KLM. Doamneee , le faceau ochii in cap ca la pacanele Eu ma gandeam : Stetz nebuni bai nene sa dati atatia bani pe astea. Ii zic capitanului "Stiti ca nu aveti voie sa beti inainte de a pilota avionul, da?". Ne-a busit rasu pe toti trei. Bine, pe mine mai mult plansu...atata ridicol ca la noi mai rar pe la alte popoare...
Heave ho, buccaneers ;)