Forum Culinar: Smashed burger - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Smashed burger

#1 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 March 2019 - 04:05 AM

Smashed (strivit) burger

Carnea
- cumparati chuck gata macinat sau bucata intreaga (de obicei sub forma de friptura) pe care o macina macelarul (nu fin de tot, normal)
- NU cumparati carnea tocata fara nume care e prin galantare, nu o sa iasa nimic, secretul e in calitatea carnii
- chuck ar fi partea superioara a piciorului din fata, e un pic mai grasa. nu e ieftina

Sosul secret
un shallot mijlociu taiat fin
2 lingurite cider vinegar (otet de mere)
6 lingurite mayo de care va place, mie imi place japoneza
2 lingurite de ketchup
2 lingurite sriracha sauce
1 lingurita mustar
1 lingurita Worcestershire sauce
astea ar fi masurile pentru incepatori, iese cam putin, eu deja fac la ochi, cantitate cel putin dubla.
se pun toate in blender si se fac ca o pasta/sos de consistenta mustarului.
gustati si mai adaugati din ingrediente dupa gust

Cum se face
carnea e face bile, atentie, manipulati-o cit mai putin, numai cit sa nu se desfaca bilele. ale mele au cam 200 g
se condimenteaza cu sare si piper

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-1215-0-00032000-1552786448.jpg

se incalzeste o tigaie de fonta/fier foarte bine, eu o sprayez cu ulei
se pun bilele si se apasa cu o ustensila (spatula de metal) cat mai grea ca sa se aplatizeze bilele

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-1215-0-52646900-1552786581.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-1215-0-58782600-1552786592.jpg

se lasa cam 2 minute pe fiecare parte, daca ii vreti mai bine facuti, mai rotiti-i o data cam 1-2 minute pe fiecare parte. in tot timpu apasati puterninc cu spatula. carnea fiind de buna calitate se gateste in acelasi timp ca un steak

Asamblarea
eu tostez chiflele
puneti sos pe ambele jumatati ale chiflei, un strat gros
carnea peste chifla cu sos
branza preferata, a mea e mozza de pizza
salata, ceapa, rosie, ce va mai place

alte condimente nu mai trebuie din cauza sosului secret

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-1215-0-36425700-1552786975.jpg

#2 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,652
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 March 2019 - 01:45 PM

:hug:
Tot am zis ca nu mai intru pe forum daca nu am mancat inainte - ma intorc dupa ce-mi revin...

#3 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2019 - 04:25 PM

Vezi postareaDexter, la 17 March 2019 - 04:05 AM, a spus:

6 lingurite mayo de care va place, mie imi place japoneza

adica maioneza, da?
cum e aia japoneza?

Vezi postareaDexter, la 17 March 2019 - 04:05 AM, a spus:

2 lingurite sriracha sauce

adica ar fi un sos iute, gen tabasco?


Paleta e pentru peste? :rolleyes:

#4 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 March 2019 - 05:09 PM

mayoneza japoneza mi se pare mai usoara si mai fluida, plus ca vine intr-un tub iar gaura tubului are "model", poti face decorații. e facuta numai cu galbenus + ulei vegetal + otet de orez. da un search dupa kewpie sa vezi ce si cum
sriracha e ca tabasco numai ca e pasta, nu lichid. sriracha e facuta din cilli, tabasco sunt alti ardei dar la sosul asta nu conteaza, numai iute sa fie.
paleta e pentru peste, omleta si mai nou burgers, ca e solida si grea Imagine postata
peste paleta mai pun si o presa de genul asta dar nu e obligatoriu, idea e ca bila originala trebuie aplatizata. asa se coace carnea perfect si interiorul nu e uscat.

Imagine postata

#5 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2019 - 06:41 PM

Mersi.
Glumeam cu paleta ca asteptam sa zic ca eu am presa :rolleyes: dar mi-ai si dat ideea sa pun intre ea si ham o paleta.

#6 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 March 2019 - 07:06 PM

daca faci pentru studenti sa ne spui daca le-a placut
reteta asta este preluata de la an restaurant local care este cotat ca number one in urbea noasta - se cheama "burger priest". pe burgerul meu preferat (chifla are grilled cheese pe ambele parti) il cheama The Vatican City Imagine postata

#7 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 March 2019 - 09:18 AM

Azi mă duc la măcelar și-i fac diseară.
Dacă studenții au alte planuri eventual le dau forma și îi congelez celor destinați lor.

#8 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 March 2019 - 07:18 PM

Vezi postareaDexter, la 17 March 2019 - 04:05 AM, a spus:

eu tostez chiflele

cum le tostezi?
am luat chifle de la brutarie ca n-am chef sa cumpar piinea aia in punga

#9 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 March 2019 - 07:24 PM

in toaster Imagine postata le tai pe jumate si le bag cacolo, am din ala mai lat in care poti pune bagels

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2019 - 08:29 PM

Bune idei Dex, noua ne place Worchester-ul si cred ca sosul asta cu de toate e wooow.
Eu am presa din aia in care bagi chifteaua si scoti hamburgherul modelat, dar recunosc am folosit-o foarte rar, din comoditate iau mereu hamburgherul gata facut/modelat.
Ceapa rosie ne place extraordinar in hamburgher.

#11 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 March 2019 - 08:45 PM

Any, idea e sa nu aplatizezi carnea in presa ci sa o turtesti pe foc. sa stii ca e diferenta la gust. asta, sosul si calitatea carnii
mi-a ramas sos si l-am pus la salata, a fost super

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2019 - 09:41 PM

Vezi postareaDexter, la 22 March 2019 - 08:45 PM, a spus:

Any, idea e sa nu aplatizezi carnea in presa ci sa o turtesti pe foc. sa stii ca e diferenta la gust. asta, sosul si calitatea carnii
mi-a ramas sos si l-am pus la salata, a fost super


Ah scuza-ma, imi scapase detaliul asta. Pai o sa incerc sa fac asa. Dar dupa dieta.

#13 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 March 2019 - 01:30 AM

voilà
2 mincati de noi si 3 congelati pentru studenti
5 din 1 kg
sosul e splendid, am curatat cu bucati rupte din chifla castronelul :rolleyes:
n-am avut ceapa rosie sa pun, data aviatoare
i-a strivit domnu cu o paleta peste care am pus presa aia grea de care ziceam
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-00887500-1553297467.jpg

#14 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 March 2019 - 04:22 PM

super, sper ca v-a placut!

#15 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 March 2019 - 06:50 PM

Da, chiar am mîncat cu poftă😏

#16 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,652
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 May 2019 - 02:44 AM

Am trecut doar asa in graba pe aici, fara poze ca nu le mai gasesc (oricum nu aveam decat de la faza in care burgerii erau in tigaie).
Cand m-am uitat prima data pe reteta, semana la ingrediente cu ceea ce facusem eu mai demult, insa toate condimentele alea se puneau in burgeri, si nu intelegeam ce sos au pus unii la salata si l-au mai si lins din castron cu paine :rolleyes: .
Deci, da, a fost un mare succes, fiu-meu a zis ca sunt mai buni decat clasicii hamburgeri cu ketchup si mustar.

#17 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 June 2019 - 10:06 PM

am ratat comentariul asta - sa va fie de bine Imagine postata
am un kg de chuck de la vaca de la ferma, cred ca fac si eu in weekend

#18 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 June 2019 - 01:51 PM

Vezi postareaDexter, la 25 June 2019 - 10:06 PM, a spus:

am ratat comentariul asta - sa va fie de bine Imagine postata
am un kg de chuck de la vaca de la ferma, cred ca fac si eu in weekend


Doar atat a mai ramas din el?

Bietu om...dar, mai ales, bietu Dex! Acu nu esti doar trans, mai esti si canibal Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#19 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 June 2020 - 03:57 AM

au fost buni!! am vrut sa-i trag in selfie dar nu am mai avut ce. de sos nu va mai pun, l-am mincat pe piine Imagine postata

#20 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 14 June 2020 - 06:56 AM

Eu nu am decat o măcelărie in zona mea si niciodată nu mi-a placut carnea de vită, dar zău ca asta aș vrea sa incerc! Doar sa găsesc carnea cea mai bună!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi