Smashed burger
#1
Postat 17 March 2019 - 04:05 AM
Carnea
- cumparati chuck gata macinat sau bucata intreaga (de obicei sub forma de friptura) pe care o macina macelarul (nu fin de tot, normal)
- NU cumparati carnea tocata fara nume care e prin galantare, nu o sa iasa nimic, secretul e in calitatea carnii
- chuck ar fi partea superioara a piciorului din fata, e un pic mai grasa. nu e ieftina
Sosul secret
un shallot mijlociu taiat fin
2 lingurite cider vinegar (otet de mere)
6 lingurite mayo de care va place, mie imi place japoneza
2 lingurite de ketchup
2 lingurite sriracha sauce
1 lingurita mustar
1 lingurita Worcestershire sauce
astea ar fi masurile pentru incepatori, iese cam putin, eu deja fac la ochi, cantitate cel putin dubla.
se pun toate in blender si se fac ca o pasta/sos de consistenta mustarului.
gustati si mai adaugati din ingrediente dupa gust
Cum se face
carnea e face bile, atentie, manipulati-o cit mai putin, numai cit sa nu se desfaca bilele. ale mele au cam 200 g
se condimenteaza cu sare si piper
se incalzeste o tigaie de fonta/fier foarte bine, eu o sprayez cu ulei
se pun bilele si se apasa cu o ustensila (spatula de metal) cat mai grea ca sa se aplatizeze bilele
se lasa cam 2 minute pe fiecare parte, daca ii vreti mai bine facuti, mai rotiti-i o data cam 1-2 minute pe fiecare parte. in tot timpu apasati puterninc cu spatula. carnea fiind de buna calitate se gateste in acelasi timp ca un steak
Asamblarea
eu tostez chiflele
puneti sos pe ambele jumatati ale chiflei, un strat gros
carnea peste chifla cu sos
branza preferata, a mea e mozza de pizza
salata, ceapa, rosie, ce va mai place
alte condimente nu mai trebuie din cauza sosului secret
#2
Postat 17 March 2019 - 01:45 PM
Tot am zis ca nu mai intru pe forum daca nu am mancat inainte - ma intorc dupa ce-mi revin...
#3
Postat 20 March 2019 - 04:25 PM
#4
Postat 20 March 2019 - 05:09 PM
sriracha e ca tabasco numai ca e pasta, nu lichid. sriracha e facuta din cilli, tabasco sunt alti ardei dar la sosul asta nu conteaza, numai iute sa fie.
paleta e pentru peste, omleta si mai nou burgers, ca e solida si grea
peste paleta mai pun si o presa de genul asta dar nu e obligatoriu, idea e ca bila originala trebuie aplatizata. asa se coace carnea perfect si interiorul nu e uscat.
#5
Postat 20 March 2019 - 06:41 PM
Glumeam cu paleta ca asteptam sa zic ca eu am presa dar mi-ai si dat ideea sa pun intre ea si ham o paleta.
#6
Postat 20 March 2019 - 07:06 PM
reteta asta este preluata de la an restaurant local care este cotat ca number one in urbea noasta - se cheama "burger priest". pe burgerul meu preferat (chifla are grilled cheese pe ambele parti) il cheama The Vatican City
#7
Postat 22 March 2019 - 09:18 AM
Dacă studenții au alte planuri eventual le dau forma și îi congelez celor destinați lor.
#8
Postat 22 March 2019 - 07:18 PM
#9
Postat 22 March 2019 - 07:24 PM
#10
Postat 22 March 2019 - 08:29 PM
Eu am presa din aia in care bagi chifteaua si scoti hamburgherul modelat, dar recunosc am folosit-o foarte rar, din comoditate iau mereu hamburgherul gata facut/modelat.
Ceapa rosie ne place extraordinar in hamburgher.
#11
Postat 22 March 2019 - 08:45 PM
mi-a ramas sos si l-am pus la salata, a fost super
#12
Postat 22 March 2019 - 09:41 PM
Dexter, la 22 March 2019 - 08:45 PM, a spus:
mi-a ramas sos si l-am pus la salata, a fost super
Ah scuza-ma, imi scapase detaliul asta. Pai o sa incerc sa fac asa. Dar dupa dieta.
#13
Postat 23 March 2019 - 01:30 AM
2 mincati de noi si 3 congelati pentru studenti
5 din 1 kg
sosul e splendid, am curatat cu bucati rupte din chifla castronelul
n-am avut ceapa rosie sa pun, data aviatoare
i-a strivit domnu cu o paleta peste care am pus presa aia grea de care ziceam
#16
Postat 13 May 2019 - 02:44 AM
Cand m-am uitat prima data pe reteta, semana la ingrediente cu ceea ce facusem eu mai demult, insa toate condimentele alea se puneau in burgeri, si nu intelegeam ce sos au pus unii la salata si l-au mai si lins din castron cu paine .
Deci, da, a fost un mare succes, fiu-meu a zis ca sunt mai buni decat clasicii hamburgeri cu ketchup si mustar.
#17
Postat 25 June 2019 - 10:06 PM
am un kg de chuck de la vaca de la ferma, cred ca fac si eu in weekend
#18
Postat 26 June 2019 - 01:51 PM
Dexter, la 25 June 2019 - 10:06 PM, a spus:
am un kg de chuck de la vaca de la ferma, cred ca fac si eu in weekend
Doar atat a mai ramas din el?
Bietu om...dar, mai ales, bietu Dex! Acu nu esti doar trans, mai esti si canibal
#19
Postat 14 June 2020 - 03:57 AM
#20
Postat 14 June 2020 - 06:56 AM