Forum Culinar: Dieta Rina - Forum Culinar

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Rina

#61 Useril este offline   ariel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 24 September 2019 - 09:58 PM

Eu sunt la ziua 11, si am pierdut 2.9kg. Ciudat e ca dupa ziua de proteine stagnez. Cred ca cel mai intelept ar fi sa ma cantaresc o data pe saptamana, nu zilnic. Dar, scaderea-cand o vad- ma motiveaza!

Ia sa intreb eu pe cele mai experimentate...daca derapez intr-o zi de carbs sa zicem si mananc/beau toate cele interzice de legea Rina, a doua zi o iau de la capat, sau continui ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic?

#62 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,521
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 24 September 2019 - 10:09 PM

Da exact, daca de ex ai gresit in ziua de carbs a doua zi continui cu ce urmeaza, adica vitamine. Teoria zice ca daca o izbesti in primele zece zile, o iei de la cap , daca ai trecut de 10 zile, continui cu ziua care urmeaza, daca ai 2 zile naspa de ex, carbs si vitamine sa zicem , ziua irmatoare continui corect cu proteine.
Stagnari o sa fie si daca tineti corect. Eu am avut platouri de zile intregi cand ma apuca disperarea si imi venea sa ma las, dar o sa vedeti ca dupa cateva zile scade brusc cantarul.
brain loading....please wait....

#63 Useril este offline   ariel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 24 September 2019 - 10:16 PM

Vezi postareablack_cat, la 24 September 2019 - 10:09 PM, a spus:

Da exact, daca de ex ai gresit in ziua de carbs a doua zi continui cu ce urmeaza, adica vitamine. Teoria zice ca daca o izbesti in primele zece zile, o iei de la cap , daca ai trecut de 10 zile, continui cu ziua care urmeaza, daca ai 2 zile naspa de ex, carbs si vitamine sa zicem , ziua irmatoare continui corect cu proteine.
Stagnari o sa fie si daca tineti corect. Eu am avut platouri de zile intregi cand ma apuca disperarea si imi venea sa ma las, dar o sa vedeti ca dupa cateva zile scade brusc cantarul.

Hai pupa-te-as!

Una peste alta nu e oribil.
Ziua de vitamine e crancena, dar cu gandul ca la craciun as putea sa arat ca o silfida, ma mai amagesc......

#64 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2019 - 10:21 PM

Asa e , e chestie de organizare mai mult, sa ai pregatit ce trebuie la ziua respectiva ca sa nu calci in strachini cand te apuca foamea. Cel putin asa e la mine. Apa, ceai si cafea la greu.
Ai sa vezi ce bun o sa fie mosu daca esti cuminte :rolleyes:

#65 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 September 2019 - 06:39 PM

Co si rect! Imagine postataSi eu vad problema cea mai mare in organizare , respectiv mancat la intervale regulate si cantitatea care trebuie...
Si mie mi s-a intamplat sa calc in strachini, de ex. baut un pahar de vin, ba chiar doua, dar a doua zi continui cum trebuie. De fapt, sa va spun un secret: iin primavara am tinut cam 1 luna , dar faceam, de exemplu supa de galuste cu pui, sa zicem. In ziua de proteina mancam carnea cu supa, in ziua de carbo galustele. Am dat 5 kile ca popa. Dupa aia m-am busit, nu am reusit sa ating cele trei luni. Dar am dat! Asta e clar.

Eu nu mai sunt genul care slabeste 200 grame de la o zi la alta, mai ales de cand fac sport , chiar daca mananc dietetic. In general, sutele astea de grame de la inceput sunt pierderi de apa din tesut, mai ales ca scoateti aditivi, zaharuri si saruri care retin apa in organism. Cum mergeam regulat la sport/sauna si beam apa la greu , greutatea era aceeasi saptamani de zile. Masa musculara este mult ma grea decat cea adipoasa. Si dupa vreo cateva saptamani zbang aveam 2-3 kile minus. Stiam clar ca e tesut adipos, in majoritate. Eu de cand am invatat tot ce ne scria Alex P. pe culi despre cardio, antrenament si mancat corect, mi-am schimbat radical atitudinea fata de diete. De fapt, supraponderabilitatea mea se datoreaza ignorantei maica-mii care , cand eram adolescenta, avea pretentii sa aiba un top model si ma punea sa tin diete ma f**ea la cap ca nu is ca aia ori ailalta...majoritatea colege de-ale mele si fiice de-ale unori VIPuri de prin oras...si 'mneaei stie toate astea la fel cum stie ca nu o iert neam. Tiroida mea , asadar metabolismul inclusiv, mi-a fost datt total peste cap din cauza atator perioade yo-yo. Pana pe la 30 de ani am tot tinut diete. Stiu ca era una...au mama, pe culi, scrisa de o tipa Mona, din SUA: doua zile lapte zile fructe si legume, doua zile carne de vita ...parca. Dupa 10 zile clachezi psihic Imagine postata DUpa aia aia a Pocai, daca o stiti. Aia e misto pentru cand ai un turai, tre sa intri in rochie, etc.

Mancatul bun, corect, disciplinat, fara abuzuri mi se pare cel mai fain mod de viata. Fara restrictii si cu cap. Sport, miscare in aer liber, tonus bun, voie buna. Am avut ani de zile in care mi-am tinut portiile sub supraveghere si alegeam alimente corecte si a si duceam la sport de 3 ori pe saptamana si am ramas ani de zile la greutatea constanta.

La un moment dat au venit niste necazuri in viata mea si am ramas cu singurul confort: mancatul, in special dulciuri. Asa am castigat extragreutatea. Abia de cam 2 ani jumate am revenit la sport , il ador! Insa, de mancat am mancat orice, oricum, oricat, oricand. Multa ciocolata sau glucoza, ca aveam nevoie la alergat. Si tot am slabit 5 kile. Ca sa nu m ai spun de faptul ca se observa clar tonifierea corpului.

Rina am descoperit-o recent si imi place ca, de fapt, mananci super. Nu renunti la macronutrienti de nici un fel, doar ii disociezi. Un alt program de mancat - ca imi vine peste mana sa ii spun dieta- este Weight Watchers, doar ca pe mine m-a pierdut cu punctele alea Imagine postata

Gabitu, dar de ce zici puiu ca e crancena? Poti introduce si o masa calda, doar ca fara grasime: un ratatouille, un flan de legume, o chisalita de perje Imagine postata, un magiun, un piure de mere cu gutui , cald, un dovleac cald, il mananci cu lingura, taiat in doua, scos seminte, pus la cuptor, presarat cu ceva nucsoara, evntual.

Salate verzi/de cruditati facute cu dressing de avocado cu ceva apa calda, cu miez de la felia de paine. Cam astea imi vin acum in cap.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#66 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2019 - 07:06 PM

Fete, va mai scriu aici de doi adjunvanti super, in care eu am mare incredere si despre care am mai scris, ambii de provenienta vegetala si ambii fara calorii.

1. Faina de Konjak , din care poti face cocktailuri gelatinoase si baute intre mese. Taie foamea super!
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-21995600-1569431150.jpg

2. Biosüße - un inlocuitor de zahar folosit de vegani, fara calorii. Si , parol ca are gust super! Da-i scump ca dracu.
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-21995600-1569431150.jpg

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-17767800-1569431107.jpg

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#67 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2019 - 08:29 AM

Continuam? Continuam
Proteine: fructe de mare pranz si seara ca eram inca in vacanta
Amidon: la pranz supa de fasole verde si fasole verde cu usturoi, seara fasole verde cu sos de rosii
Carbs: pranz orechiette cu sos picant de rosii si salata arugula cu rosioare cherry, seara dumplings umplute cu verzituri, la aburi, cu sos picant + 40g ciocolata neagra 80% cacao.
Vitamine: prune, piersici si pepene, pe la 3 un guacamole facut dintr-un avocado, seara ciuperci la grill cu pun pic de usturoi si patrunjel.
Azi iar proteine, la pranz am file de macrou afumat, o sa mananc cu salata si lamaie si pentru seara am un steak de ton, il voi face la tigaia cu riduri.
Cantarul nu e foarte prietenos, s-a suparat pe mine ca am fost in vacanta si nu l-am luat cred , dar macar arata in jos si nu in sus.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 26 September 2019 - 08:30 AM

#68 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2019 - 06:04 PM

Clar continuam!
Proteine ieri: carne de porc slaba la cuptor cu salata de varza.Amidon azi: Cartofi la tigaie cu salata de varza rosie.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#69 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 September 2019 - 07:05 PM

Blackie, cum fasole verde la amidon? Unde are ea amidon? Eu am considerat-o nevinovata. Adica e la fel cu cartoful?
Lori, cum adica la tigaie cartofii? Ca la mine tigaia se ia de mana cu uleiul. Salata e asa, un fel de-a spune, nu? Ca n-are ulei.

Clar am prea multe neclare in caputz.

#70 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2019 - 07:16 PM

Vezi postareamoatza, la 26 September 2019 - 07:05 PM, a spus:

Blackie, cum fasole verde la amidon? Unde are ea amidon? Eu am considerat-o nevinovata. Adica e la fel cu cartoful?
Lori, cum adica la tigaie cartofii? Ca la mine tigaia se ia de mana cu uleiul. Salata e asa, un fel de-a spune, nu? Ca n-are ulei.

Dieta asta inscrie fasolea verde ca si cea boabe, mazarea, cartoful, porumbul si orezul la ziua de amidon. Poate i-au zis amidoane pentru ca toate trebuiau sa poarte un nume cum zice poetul, poate sint alte explicatii. Atata vreme cat la mine a functionat asa de bine eu urmez regulile dietei si mai departe nu sap.

Doar la ziua de vitamine nu ai voie grasimi deloc, la celelalte zile ai voie o lingura de grasimi ( ulei, unt, smantana).

#71 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 26 September 2019 - 07:57 PM

Blackie, io cred ca fasolea verde da cele mai bune rezultate, oriunde ai incadra-o! da' amidon tot nu i-as zice, pai se compara cu celelalte pe care le-ai enumerat?
ma rog, daca asa ii zic ei...

#72 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2019 - 08:10 PM

Vezi postareamoatza, la 26 September 2019 - 07:57 PM, a spus:

Blackie, io cred ca fasolea verde da cele mai bune rezultate, oriunde ai incadra-o! da' amidon tot nu i-as zice, pai se compara cu celelalte pe care le-ai enumerat?
ma rog, daca asa ii zic ei...

Ideea e ca nu e incadrata in categoria legumelor care se pot consuma zilnic. :pupic:

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 26 September 2019 - 08:11 PM

#73 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2019 - 08:33 PM

La tigaie, in apa cu putin ulei, salata cu otet si cealalta parte de ulei permisa :pupic:)) Cam atata. Eu fac cartofi inabusiti la tgaie, taiati rondele mai groase, in teflon, uns cu lei, ii rumenesc si apoi adaog cate-un pic apa sa se inabuse bine, sub capac. Ii fac si ca in reteta Geaninei cu patrunjel si usturoi doar ca in loc de lapte pun apa. La fel si la pastai. Juma de lingura de unt si restul apa.

Asadar: in afara de ziua de vitamine, unde totul e mai mult sau mai putin natur: crude, la abur, smoothies, tocate, macinate (legume din cele permise zilnic, fructe si oleaginoase - 25 g) aveti voie cate o lingura de grasime pe zi plus paine la pranz, o felie de 40 g, plus supa inainte de masa de pranz. De asta spun eu ca se mananca destul de bine. Eu nu consum paine, in schimb ma intind oleac mai mult la ulei/smantana.

Da, si mie imi e neclara clasificarea lor la amidon. Aveam un site nemtesc unde verificam continutul de calorii, amidon etc. Daca il gasesc, va spun.

Nu dau de site, dar va pun altceva misto aici:
https://www.healthli...foods#section19

Daca e vorba de fasolea aceea verde lata, aceea are un continut mult mai ridicat de zaharuri ca aia rotunda, subtire.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#74 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 26 September 2019 - 08:33 PM

am verificat io acuma, sunt f diferite, chestie de care stiam, ca de-aia am si zis.

oricum, fasolea verde, aia care e in pastaie, fara boabe formate, mi se pare cea mai indicata ptr orice fel de dieta. e total inofensiva.
cred ca ori e o scapare, ori un exces de zel, ori se refera la alt fel de fasole verde - de-aia plina de boabe mari, deja formate.

hai ca am combatut :pupic: prea mult, pe o miza prea mica

#75 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2019 - 08:39 PM

Fix asta vroiam sa spun si eu, pastaile alea cu boghi deja in ele, au alt continut si raport al nutrientilor decat pastaia verde normala si aia rotunda.

Eu zic ca asta e ok la legume zilnice:
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-01343400-1569523106.png

Si astea sunt mai starchy:
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-52843100-1569523135.jpgImagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-98252200-1569523145.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#76 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 26 September 2019 - 08:50 PM

pai a doua-i mazare
iar mangetout la noi nu am vazut, deci nici nu stiu cum e

Aceasta postare a fost editata de moatza: 26 September 2019 - 08:51 PM

#77 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2019 - 09:04 PM

Aia e foarte dulce.

Dieta a fost conceputa de cineva care a avut acces la anumite categorii de legume si fructe. Altele nu sunt mentionate. Acum, asta nu inseamna ca is si interzise, cel putin asa tind eu sa cred. Dar, ca sa fiti in grafic, comparati valorile nutritive ale unei legume/unui fruct cu cele mentionate in lista permisa si ,daca sunt asemanatoare, nu vad nici un motiv logic de a nu manca.

In orice caz, ca regula de baza:
- la categoria legume se recomanda maxim cele verzi si albe- la categoria fructe cele rosii: de padure, mere.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#78 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 27 September 2019 - 10:15 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 26 September 2019 - 09:04 PM, a spus:

Aia e foarte dulce.

Dieta a fost conceputa de cineva care a avut acces la anumite categorii de legume si fructe. Altele nu sunt mentionate. Acum, asta nu inseamna ca is si interzise, cel putin asa tind eu sa cred. Dar, ca sa fiti in grafic, comparati valorile nutritive ale unei legume/unui fruct cu cele mentionate in lista permisa si ,daca sunt asemanatoare, nu vad nici un motiv logic de a nu manca.

In orice caz, ca regula de baza:
- la categoria legume se recomanda maxim cele verzi si albe- la categoria fructe cele rosii: de padure, mere.

Absolut, fiecare face cum crede ca e bine si compara ce vrea cu ce vrea. Eu am spus de la inceput ca nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, sincer nu am interesul si nici energia sa despic firul in 4. Eu am inceput dieta in joaca, a functionat mult peste orice asteptari as fi avut asa ca o continui fara obsesii, mie mi-e usor sa mananc dupa cum imi spune tabelul. Am zis sa pun meniul ca poate ajuta.

#79 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2019 - 10:50 AM

Saliu' amazoanele mele!
Ieri si alaltaieri am derapat de la dieta, fara insa sa fac abuz. Dar, din cauza de infectie gat-urechi am avut meniu cu mult usturoi si vin (nu ma intrebati de ce mereu imi e pofta turbata sa beau vin cand ma imbolnavesc de gat si urechi ) ieri si cu mamaliguta fierbinte. Plus clasicul leac babesc, comprese cu otet si spirt...azi s-a mai reabilitate situatia dar nu stiu daca maine ma simt ready to rumble...
In orice caz, azi e zi de proteine. Deocamdata pana la ora asta nu am reusit sa ingurgitez decat cafea. Cantarul arata in jos...
Voi ce faceti, cum estetz?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#80 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2019 - 08:57 AM

Back to business, girls!