
Satul Vișina e în județul Tulcea, chair la intrare în județ dinspre Constanța, înainte de Jurilovca, o localitate care este ceva mai cunoscută, pentru că de acolo începe practic Delta Dunării. (Teoretic începe de pe la Histria sau chiar Corbu.)
Despre ce e vorba acolo? Serbarea cîmpenească înseamnă tîrg cu produsele meșteșugarilor, tîrg de produse tradiționale, vizite prin gospodării tradiționale, spectacole de folclor dobrogean, adică muzică și dansuri ale aproape tuturor etniilor care trăiesc în Dobrogea, bulgari (Vișina e populată în majoritate de minoritatea bulgară), lipoveni, ucraineni, turci, tătari, aromâni, greci, și-aș mai spune și alții, dar nu îmi mai aduc aminte acum.
Despre ”festinul multietnic” care va avea loc acolo pot să vă spun că e un eveniment în care voi fi parte activă, adică voi găti alături de alte 2 doamne, o dobrogeancă autentică, dar care acum s-a stabilit la București, Raluca Vasile, și o făgărășeancă, Elena Daniela Graură, o mare doamnă a bucătăriei tradiționale românești, ridicată la rang de artă. Nu exagerez, sînt doar entuziasmată că voi găti alături de ea


Pentru cine are Facebook, pagina evenimentului este în link-ul de mai jos:
https://www.facebook...17909035788946/
Pentru cine n-are facebook, detalii mai jos, luate cu copy/paste, eu voi reveni curînd cu poze de acolo

”Pe 9 iunie,incepand cu ora 12, duminica la pranz, istoria, etniile si traditiile dobrogene se impletesc cu bucatele de sarbatoare campenesti la primul eveniment de lansare in comunitatea Slow Food Dobrogea.
Va asteptam la un ospat concept Slow Food si gourmet traditional in foisor in gospodaria traditionala Suvenir din Dobrogea / Souvenir from Dobrogea din Visina, jud. Tulcea, spre Jurilovca, in vecinatea cetatii Argamum.
Locurile sunt limitate la festinul in foisor, deci grabiti-va!!!

De oranduiala bucatelor in meniu s-a preocupat invitata noastra speciala, chef Elena Daniela Graura de la restaurant Casa Terra din Comunitatea Slow Food Tara Faragasului, tehnolog si creator de gusturi divine, traditionale, boieresti si regale deopotriva, alaturi de doua ajutoare de nadejde din comunitatea Slow Food Dobrogea: Carmen Paraschivescu, blogger culinar aka. GardaCulinara.ro si Raluca Vasile, designer de gusturi si arome la AromaKitchen & Lab si parfumier.
Din meniul festinului multietnic privat din foisor:
-Aperitive traditionale dobrogene multietnice: ghiudem, babic, branza de capra si de oaie, drob de miel, placinte dobrogene, asortate cu legume si verdeturi de sezon
-Bors de miel dres cu ierburi aromate de sezon / Bors de peste de Dunare, 3 feluri
-Saramura de crap/ Tocana de miel la ceaun
-Felurite pandispanuri cu fructe de sezon ca la Visina
Donatie /meniu/persoana cu rezervare si plata in avans pana la 1 iunie: 100lei
Rezervari si Detalii la: 0721241027 si email: manincsanatos@gmail.com
Donatiile merg catre Asociatia Viitor Deschis, pentru sustinerea producatorilor locali si evenimentelor de educatie alimentare pe care le desfasuram in comunitatea Slow Food Dobrogea.”