Congelarea frunzelor de busuioc sau de patrunjel, leustean, s.a.m.d.
#1
Postat 25 August 2019 - 12:37 PM
#2
Postat 25 August 2019 - 06:54 PM
cind il scoti e fleasca nu va mai fi niciodata ca atunci cind il tai
uscat iar devine praf
ai putea face si cubulete de unt cu busuioc in el, poate ar fi mai practic
#5
Postat 25 August 2019 - 10:36 PM
de regula cei care il congeleaza recomanda sa nu fie pus parmigiano decit dupa congelare
eu nu am gasit o metoda satisfacatoare de congelare e verdeturilor precum patrunjel si restul
daca le congelez frunze cum iei punga din congelator cum se inmoaie si oricum se fac bucatele
daca fac sul dupa aia trebuie luat taiat rapid si e tare ca piatra si in partea in care il tii cu mina se decongeleaza imediat
acu am o tavita in care am facut cuburele cu unt, tre sa-mi aduc aminte sa le folosesc dar iar, nu se potriveste concentratia de patrunjel dintr-un cub cu orice mincare la care as vrea sa il folosesc
#6
Postat 25 August 2019 - 10:57 PM
nu.i ca proaspat, Adriana are dreptate, se fleoscaieste cand se decongeleaza, dar il adaug in ultimul moment
Eu sunt multumita de rezultat
Asa congelez si menta, salvie, marar, dafin, chiar si rozmarin (spalat, uscat, taiat ramurele mici)
#7
Postat 25 August 2019 - 11:54 PM
si tot amestecul sta despartit, nu's cum sa zic, nu se face blocuri?
tre sa mai incerc sa congelez cite un strat si sa le pun intr-o cutie tare
leusteanul e frumos si mi-ar parea rau, ma gindeam sa-l tin in casa ca sa nu-l pierd
#8
Postat 26 August 2019 - 08:49 AM
Adriana, la 25 August 2019 - 11:54 PM, a spus:
si tot amestecul sta despartit, nu's cum sa zic, nu se face blocuri?
tre sa mai incerc sa congelez cite un strat si sa le pun intr-o cutie tare
leusteanul e frumos si mi-ar parea rau, ma gindeam sa-l tin in casa ca sa nu-l pierd
Nu se face bloc, fiind congelate inainte intr.un singur strat, raman separate cumva, nu stiu cum sa explic
le iau cu degetele, se desprind usor una de alta, nu.i nevoie de lungurita
Drept ii ca frigiderul meu e la 1 (unu) niciodata mai mult si drept ii ca nu am multe alimente, prefer sa cumpar putin si mai des, cand esti singur e mai usor
Am niste menta acum, incerc sa fac poze cu etapele , revin peste cateva zile
#9
Postat 26 August 2019 - 10:54 AM
problema de congelare intr-un singur strat n-o am ca le congelez in abbattitore si apoi le pun in cutie in congelator
o sa incerc si eu sa fac asa
#11
Postat 26 August 2019 - 09:48 PM
Eu am încercat să bag într-o toamnă în casă tufe de leuștean și de pătrunjel, n-au rezistat. Cred că n-am știut să mă ocup de ele cum trebuie în casă. Pe astea la congelez tocate, în punguțe, și sunt mulțumită de cum se păstrează.
#12
Postat 01 September 2019 - 11:38 PM
Am incercat sa congelez frunzele dupa cum a spus bristena
am inceput cu leusteanul pe care l-am sters doar cu o bucata de hirtie prosop uda si apoi am uscat cu un prosop frunzele una cite una, n-au decit praf pe ele
asta era tot
astea erau inainte
si astea dupa
eu am folosit masinaria asta care micsoreaza temperatura rapid sau congeleaza, nu stiu cum se numeste pe romaneste.
par egale pozele dar nu sint, in a doua era congelat, doar ca timpul ca sa le iau si sa le pun in cutie a fost suficient sa se inmoaie deja, e drept ca acu e si foarte cald deci poate nu e tocmai momentul potrivit
asa ca le-am pus rapid in congelator
apoi am facut busuiocul, invatind din greselile facute cu leusteanul
fiind busuiocul mult mai delicat si stind pe pervazul geamului, deci nitel mai protejat de praf l-am pus direct din ghiveci in tava
in timp ce in tava se congelau frunzele am pus si cutia in care urma sa le pastrez in congelator
asa ca atunci cind am scos tava am varsat frunzele fara sa le ating direct in cutia congelata si
a fost mult mai bine si mai rapid si nu s-au decongelat deloc
voi continua
mersi bristena pentru idee
#13
Postat 02 September 2019 - 06:01 AM
#14
Postat 02 September 2019 - 08:52 AM
e vorba de racire rapida a alimentului mai ales vara ca sa nu se inmulteasca prea mult eventualele bacterii
sau congelare ca atunci cind pui produsul in congelator sa nu coboare temperatura celor din jurul lui
#15
Postat 02 September 2019 - 01:51 PM
mino, la 02 September 2019 - 06:01 AM, a spus:
cred ca abatitor se numeste in romana.
eu am vazut ceva in genul asta pe la concursurile culinare de la tv.
ca faceau mandrele alea cate o crema curgatoare de puteam sa jur ca n-o sa stea in tort, dar montau cu cerc si apoi, in timp scurt, se racea beton. bagau tortul intr-un dulap mic gen frigider/congelator rapid si cred ca o data am auzit pomenind de abatitor.
mie chiar mi-e ciuda ca nu prezinta publicului si masinariile astea profesionale, ce fac, la ce-s bune, la ce rezultate sa te astepti...ca pe mine chiar m-ar interesa sa stiu.
#16
Postat 02 September 2019 - 03:43 PM
pai daca se cheama abatitor asa il voi numi
sperind ca n-o sa ma certati ca adaptez cuvintele italiene pe romaneste
#17
Postat 02 September 2019 - 03:47 PM
moatza, la 02 September 2019 - 01:51 PM, a spus:
mino, la 02 September 2019 - 06:01 AM, a spus:
cred ca abatitor se numeste in romana.
eu am vazut ceva in genul asta pe la concursurile culinare de la tv.
ca faceau mandrele alea cate o crema curgatoare de puteam sa jur ca n-o sa stea in tort, dar montau cu cerc si apoi, in timp scurt, se racea beton. bagau tortul intr-un dulap mic gen frigider/congelator rapid si cred ca o data am auzit pomenind de abatitor.
mie chiar mi-e ciuda ca nu prezinta publicului si masinariile astea profesionale, ce fac, la ce-s bune, la ce rezultate sa te astepti...ca pe mine chiar m-ar interesa sa stiu.
La TV am vazut si eu, cred ca ii spuneau "blast freezer", nu cred ca exista asa ceva aici in magazine.
Mai demult ma intrebam daca n-o fi existand o masinarie precum cuptorul cu microunde, dar sa raceasca in loc sa incalzeasca...
Adriana, tu ai asa ceva acasa?
#18
Postat 02 September 2019 - 05:14 PM
adi_edi, la 02 September 2019 - 03:47 PM, a spus:
pai normal
lasind gluma la o parte aici de citiva ani o firma care le produce pe cele destinate celor care lucreaza in domeniu a inceput sa faca un model mai micut destinat casnicelor asa ca noi si apoi s-a raspindit mult si la tv
nu stiu daca sint in magazine ca eu l-am luat de la prietena mea care le vindea, cum se vind si thermomixele
si oricum daca-mi permiteti abatitor nu prea mi se pare termen romanesc, de la ce verb vine a bate?
#19
Postat 02 September 2019 - 06:31 PM
#20
Postat 02 September 2019 - 09:10 PM
Aceasta postare a fost editata de bristena: 02 September 2019 - 09:11 PM