Metoda de copt vinete in tigaie/oala pentru salata de vinete
#41
Postat 04 September 2020 - 10:15 AM
foc mare fara mila, am oala care ramane numai pentru copt vinetele asa ca nu mi-e frica ca se strica.
Miros se face si asa, dar nu fum.
Fumul ramane acolo absorbit de vinete.
In rest eu ma declar supersatisfacuta si le fac chiar des.
#42
Postat 04 September 2020 - 11:22 AM
eu le fac pe plata cu inductie pe balcon si mirosul nu ma afecteaza
#43
Postat 30 October 2022 - 07:59 PM
#44
Postat 31 October 2022 - 07:41 PM
#46
Postat 05 December 2022 - 06:45 PM
Intrebare, credeti ca ar dauna cu ceva daca pe fundul oalei am pune o folie de aluminiu? Strica cumva gustul vinetelor? Ce parere aveti?
Multumesc pentru atentie! O seara placuta in continuare!
#47
Postat 05 December 2022 - 07:19 PM
Cred ca se poate face o proba de curiozitate, gustul nu cred ca se schimba, nu stiu cum se comporta folia dar probabil bine, din moment ce o folosim in cuptor cind acoperim tavi poate ca functioneaza si in cazul asta.
#48
Postat 05 December 2022 - 09:32 PM
Mi-a mai dat o tampenie prin cap, am o tigaie electrica mare, pentru pizza, oricum nu o mai folosesc, are capac, temperatura de coacere reglabila, pun niste folie si ii fac proba. Asta in weekend, acum abia am terminat salata!
#49
Postat 06 December 2022 - 06:00 AM
#50
Postat 06 December 2022 - 11:06 AM
#51
Postat 06 December 2022 - 05:34 PM
O seara placuta in continuare!
#52
Postat 06 December 2022 - 08:44 PM
#53
Postat 11 December 2022 - 06:28 PM
Prin urmare, cojile s-au dezlipit singure depe tigaie, urmele ramase s-au luat fara pic de efort cu un picde solutie de spalat vase si burete.
Ultima fotografie, rezultatul. Nu prea e buna poza dar va garantez ca arata super!
Sa avem pofta si o seara linistita sa aveti!
Imagini atasate
#56
Postat 11 August 2023 - 07:25 AM
Mai e cineva pe aici? Mi-am adus aminte aseara fulgerator de metoda Carmellei, avand trei vinete, si am hotarat ca le fac felul asa.
Voi sigur sunteti la copt clasic pentru zacusti, nu?
Va imbratisez pe toate!
#57
Postat 11 August 2023 - 02:58 PM
#59
Postat 12 August 2023 - 07:52 AM
Cred ca nu le-am mai facut pana acum, pentru ca imi aduc aminte ca nu stiam ce oala sa sacrific. Am o tigaie mai adanca si antiaderenta si s-a pretat minunat, dar cred ca in reteta e trecuta oala de inox ca sa le "afume" putin. Na...tot ramane partea cu curatatul dupa aia, desi putina apa cu bicarbonat, putin otet si un strop de clor dat de cateva ori in clocot rezolva beleaua.
Ma duc sa mai cumpar cateva sa le fac cu ceapa, ca pe astea le-am facut cu usturoi si maioneza, dar am scapat multa zeama de lamaie in maioneza...mi-am iesit din mana.
Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 12 August 2023 - 07:52 AM
#60
Postat 12 August 2023 - 05:00 PM
aveam o punguta cu vinete coapte si curatate in congelator
si o cutiuta cu dovleac bun copt la cuptor si ala tot la congelator, ala micut rotund portocaliu inchis la care se maninca si coaja
am taiat o jumatate de kg de ceapa rosie si am inmuiat-o un pic in ulei si am pus dovleacul si vinetele si am copt amestecind si cu capac pina cind s-au imprietenit toate bine si s-a consumat apa lasata de la congelare
ei a venit o chestia asa asemanatoare cu zacusca foarte buna
intr-o seara am mincat-o pe piine
iar ieri am facut ardei copti si i-am "umplut" cu amestecul asta, tot tare bun a fost si asa