Metoda de copt vinete in tigaie/oala pentru salata de vinete
#23
Postat 13 September 2019 - 11:46 AM
Eataly, la 06 September 2019 - 07:07 PM, a spus:
Oala!😁
Dupa coacere initial , fundul oalei nu avea un aspect linistitor.
Am turnat apa rece si am facut peel off.
Restul s-a sters cu buretele.
Oala mea e no-name primita la cununie acu 20 de ani cand toata lumea cumpara produse din Turcia.
O folosesc de 20 de ani, are fundul gros si capac pe masura.
Ma declar multumita de cum s-a comportat.
Sa nu uit, am folosit capacul din dotare plus hartie pergamen.
Acum trec la produsul final:
Rezultatul nu m-a dezamagit, pentru ca imi imaginam exact cum ar trebui sa iasa in urma metodei.Nu mi-au iesit albe, dar mie nu-mi ieseau albe mereu, nici cand le coceam la jar.
Concluzia finala: o sa le fac numai asa.Prefer metoda asta decat cuptor.
Carmella, hai pe faleza!😘😘
Fix set din ala am si eu, tot cadou de nunta (eu de fapt am primit atunci 3 seturi identice ). le-am facut in tigaie ca am cumparat numai 2 vinete.
Initial le-am pus la foc mare dar le-am lasat vreo 8 minute numai (pe urma la foc mai mic) pentru ca, desi am pus si pergament si capac, tot a iesit ceva fum. Nu intr-atat sa porneasca alarma de incendiu, asa, un firicel...
Cum zice Carmella, cand iei capacul par ca nu-s destul de coapte, dar au fost.
Ma declar super-ultra-mega incantata de idee !
#24
Postat 13 September 2019 - 12:40 PM
Carmella, la 13 September 2019 - 11:00 AM, a spus:
Iz de fum, da!
De data asta am lasat focul mai mare fara mila si nu am ridicat capacul.
Data trecuta, fiind prima oara de curiozitate tot ridicam sa controlez.
Big mistake!
Experienta dom'le!
adi_edi, la 13 September 2019 - 11:46 AM, a spus:
Eataly, la 06 September 2019 - 07:07 PM, a spus:
Oala!😁
Dupa coacere initial , fundul oalei nu avea un aspect linistitor.
Am turnat apa rece si am facut peel off.
Restul s-a sters cu buretele.
Oala mea e no-name primita la cununie acu 20 de ani cand toata lumea cumpara produse din Turcia.
O folosesc de 20 de ani, are fundul gros si capac pe masura.
Ma declar multumita de cum s-a comportat.
Sa nu uit, am folosit capacul din dotare plus hartie pergamen.
Acum trec la produsul final:
Rezultatul nu m-a dezamagit, pentru ca imi imaginam exact cum ar trebui sa iasa in urma metodei.Nu mi-au iesit albe, dar mie nu-mi ieseau albe mereu, nici cand le coceam la jar.
Concluzia finala: o sa le fac numai asa.Prefer metoda asta decat cuptor.
Carmella, hai pe faleza!😘😘
Fix set din ala am si eu, tot cadou de nunta (eu de fapt am primit atunci 3 seturi identice ). le-am facut in tigaie ca am cumparat numai 2 vinete.
Initial le-am pus la foc mare dar le-am lasat vreo 8 minute numai (pe urma la foc mai mic) pentru ca, desi am pus si pergament si capac, tot a iesit ceva fum. Nu intr-atat sa porneasca alarma de incendiu, asa, un firicel...
Cum zice Carmella, cand iei capacul par ca nu-s destul de coapte, dar au fost.
Ma declar super-ultra-mega incantata de idee !
Si eu doua seturi.😁
Oala mare e ultima ramasa in viata, restul si-au dat sfarsitul.😎
S-a dus zestrea!😂🤣
#25
Postat 03 October 2019 - 07:57 AM
Multumesc Carmella
#26
Postat 03 October 2019 - 08:48 AM
Mă duc să-mi aleg locul preferat pe faleză
#27
Postat 03 October 2019 - 11:28 AM
... si metoda personala 😁
adica, am taiat o vanata in sase si am pus.o in tigaie, la copt, cu coaja in jos
s.a copt perfect si s.a curatat foarte usor
cu asta am facut o "salatica" cu rosii, busuioc, sare, ulei
mi.a placut si gustul si combinata
cealalta asteapta cuminte, in congelator, pana se va trasforma in salata de vinete tradizionala
#28
Postat 03 October 2019 - 11:30 AM
le-am folosit si eu pe astea, se comporta foarte bine la reteta asta
#29
Postat 03 October 2019 - 11:47 AM
Adriana, la 03 October 2019 - 11:30 AM, a spus:
le-am folosit si eu pe astea, se comporta foarte bine la reteta asta
Exact, si functioneaza, dar cred ca e important sa ai vinete mai lunguiete, nu rotunde
Adriana, la 03 October 2019 - 11:30 AM, a spus:
le-am folosit si eu pe astea, se comporta foarte bine la reteta asta
Exact, si functioneaza, dar cred ca e important sa ai vinete mai lunguiete, nu rotunde
#31
Postat 03 October 2019 - 02:52 PM
bellamama, la 03 October 2019 - 01:36 PM, a spus:
Am urmat procedeul explicat de Carmela, cu differenza ca nu am curatat vanata, am taiat.o in sase si am copt, punand feliile cu coaja in jos in tigaie
#32
Postat 03 October 2019 - 03:09 PM
#33
Postat 03 October 2019 - 04:13 PM
any_annette, la 03 October 2019 - 03:09 PM, a spus:
Perfect, multumesc de idee
P.s. pe vremea bunicilor uleiul de floarea soarelui era ulei de floarea soarelui... eh, amintiri
#34
Postat 03 October 2019 - 09:54 PM
#35
Postat 04 October 2019 - 07:02 PM
#38
Postat 26 March 2020 - 07:11 PM
#39
Postat 12 April 2020 - 11:56 AM
Carmela 👌🌷🌷
#40
Postat 04 September 2020 - 08:17 AM
Asta e cea de-a doua!
Asta e prima facuta salată dar în care am pus si un galbenus facut puțină maioneza, ca deh așa-i place domnului.
Mi-a fost teama sa nu crape fundul cratiței ca s-au auzit zgomote ciudate la tura a doua de copt. Metoda e ok, vinetele sunt ok si daca e pofta mare merge rapid de facut , deși mie personal imi plac mai mult coapte pe flacăra la aragaz, dar cum fac rar vinete, tocmai din cauza mirosului spun pas la metoda. Ramane sa mâncăm vinete doar daca le coc pe foc afara!
Aceasta postare a fost editata de mino: 04 September 2020 - 08:21 AM