Daca putem ajuta si pe aceasta cale cu o informare corecta -asadar va rog mult sa va verificati sursele cand postati ceva- si sa evitati stirile false, "de senzatie", care induc panica, din auzite s.a.m.d.
Un articol care circula pe FB si care mi s-a parut justificat. Postez mai intai esentialul din el. Articolul intreg il gasiti aici:
https://adevarul.ro/...5qHVjiLLnwLVh9k
Screenshot (390).png (704.55K)
Number of downloads: 0
2. Purtaţi mască (sper să înceapă să fie disponibile pentru toată lumea cât mai repede). Dar trebuie să ştiţi că masca nu vă protejează foarte mult împotriva contaminării cu Covid 19, ci mai degrabă împiedică transmiterea de la persoanele ce poartă mască la celelalte, dar este foarte important şi acest lucru pentru că nu ştim care suntem contaminaţi şi care nu. Masca chirurgicală (acea albastră) este de unică folosinţă, adică puteţi să o purtaţi maxim o zi, de preferat sub 4 ore. Daca însă o scoateţi sau o umeziţi, trebuie să o schimbaţi.
Citeste mai mult: /adevarul.ro/locale/timisoara/sfaturile-pretioase-medicului-musta-eviti-contaminarea-haine-pantofi-manusile-mare-capcana-1_5e7880715163ec42711f2d8a/index.html
Am in familie doi membri in categoria grupelor de risc, un bolnav de diabet si unul cu o boala nici acum diagnosticata corect a plamanilor. Fiti responsabili pentru voi insisi si pentru ai vostri!
Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 25 March 2020 - 07:34 AM