Forum Culinar: Sous vide - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sous vide

#1 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 946
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 14 June 2020 - 03:58 PM

Am cumparat aparat de sous vide ca de... noi suntem mari amatori de mancaruri,in special carne.
Aparatul l-am luat de la Aliexpres 62 $ cu tot cu transport,am primit pachetul in 2 saptamani si un pic.
Prima incercare a fost ceva rapid ca nu ma tineau balamalele sa atept cateva ore bune, asa ca am facut 3 bucati de sinta, cam de 2 degete fiecare, in total au avut 1.1 kg.

Le-am tinut 2 ore la 56 de grade



2 bucati au fost cu sare si piper,1 bucata cu sare,piper si chili

1 bucata (sare +piper) am facut-o la gratar
1 bucata (sare + piper) am facut-o la tigaie cu unt si usturoi
1 bucata (sare+piper+cimbru+chilli) am taiat-o in 2 si juma' de bucata am facut-o cu brenerul si cealalta jumatate la tigaie.

Pareri:

Locul 1 bucata cu sare,piper, cimbru si chilli facuta cu brenerul (focul direct a ars un pic cimbrul si a primit un gust usor afumat,bun bun, chilli nu se simte deloc)
Locul 2 bucata cu sare si piper la tigaie cu unt si usturoi
Locul 3 bucata cu sare,piper,cimbru si chilli la tigaie ( cimbru de abia se simte si chilli nu se se sesizeaza deloc)
Locul 4 bucata sare,piper la gratar.

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-591-0-19805000-1592143093.jpg

Toate se topesc in gura, nu e nevoie de mestecat

#2 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 June 2020 - 05:03 PM

super, eu ma tot invirt dupa o masinarie sous-vide dar inca nu s-a lipit nici ea de mine, nici eu de ea

traduci te rog sinta si brener, ca nici google nu stie ce sunt. adica stie, dar brener cica ar fi pompa de zugrav Imagine postata Imagine postata

#3 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 946
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 14 June 2020 - 05:26 PM

Acu am pricipit ca sinta nu este bucata universala precum antricotul.
Deci Sinta = New York strip steak

Brener= blowtorch Imagine atasata: monthly_06_2020/post-591-0-48707400-1592148405.jpg

#4 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,603
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 14 June 2020 - 08:14 PM

Sous vide si blowtorch? am picat pe spate :) ! acum cred ca nu-ti mai lipseste nimic din bucatarie :lol: !
Mai spune despre blowtorch - cu asta doar ii dai o parleala, pe urma in tigaie/cuptor, sau stai cu focul pe friptura pana-i gata? mie mi-ar fi frica sa folosesc asa ceva in bucatarie...

#5 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 946
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 14 June 2020 - 08:38 PM

:-* :lol: sous vide-ul scoate carnea gata pregatita la textura preferata, trebuie numai sa o finalizezi.

La bucata aia am stat cu focu' pe ea pana a fost gata.
In tigaie stau cam 30 sec pe fiecare parte doar pt gust si culoare.

Acu 3 zile am luat piept de vaca - brisket si l-am bagat la baita la 60 de grade 44 de ore. A iesit well done, acu am pricipit ca daca bucata e mai subtire de 10 cm ar trebui sa stea cam 24 de ore.

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-591-0-50611600-1592159651.jpg

Dupa ce am scos-o din punga, am uscat bucata, am mai adaugat cev sare si piper si am bagat la afumatoare la 70 de grade cam 20 de minute cu mult fum ca am adaugat ceva lemn umed.
Mi-a iesit corned beef o bunatate
Am taiat feliute subtiri si am facut un sandwich o bunatate... :)

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-591-0-41133400-1592159777.jpg

#6 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 June 2020 - 09:12 PM

Ma inspiri sa iau masinaria. Nu ne-o arati pe a ta? Pare foarte ieftina, la noi e cam 200 CAD

#7 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 14 June 2020 - 09:31 PM

Și mie îmi place mult tehnica asta, dar o fac în manieră casnică, fără aparat special. Este descrisă chiar aici la un subiect de unde m-am inspirat, dar am adaptat la posibilitățile mele și de atunci fac foarte des așa. Nu îți trebuie decît o oală mare, pungi și termometru.

https://www.gardacul...ucte-de-padure/

#8 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 946
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 15 June 2020 - 07:35 PM

Eu am cumparat BioloMix ,a costat 62$ pe Aliexpress cu tot cu transport si functioneaza perfect.
Am verificat temperatura apei si cu un alt termomentru si apare diferenta de juma' de grad.

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-591-0-31956300-1592242475.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-591-0-19614200-1592242491.jpg

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 June 2020 - 10:26 PM

O ce ma bucur ca ne putem vorbi
eu l-am primit cadou de ziua mea de la o prietena in noiembrie dar n-am avut timp nici sa studiez nici sa experimentez mare lucru, asta e
Imagine atasata: monthly_06_2020/post-4-0-09844000-1592252911.jpg
dupa ce l-am folosit pus in oala acoperita cu staniol, am vazut ca are si cutie speciala care insa e prea scumpa pentru o cutie asa ca am cumparat o cutie enorma (ca se stie ca n-am simtul masurii, prima a fost si mai enorma :-* da' am pus podoabele de brad in ea si am scapat) in al carei capac cel care imi satisface aproape toate ideile :-* mi-a facut spatiul ca sa-l introduc si prima data s-a cam umflat de la caldura, asta era un aspect la care nu ma gindisem :) dar a functionat
al'data n-am mai apucat sa experimentez
am poza asta de la un piept de pui care a iesit foarte bine, doar ca trebuia tras nitel in tigaie inainte sau dupa si asta n-am facut-o, de fapt nu se vede nica ca deasupra era sos de maioneza cu ton :lol: dar carnea era foarte moale si buna desi era piept de pui care de obicei e greu de facut sa iasa moale
am mai incercat cartofi intregi dar n-au iesit bine, unu copt altu nu ca la cita apa era acolo in cutie imi parea rau sa nu mai pun ceva :)
tre sa incerc cu o caracatita ca si aia e incercare grea
Imagine atasata: monthly_06_2020/post-4-0-33503800-1592252760.jpeg

#10 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 June 2020 - 11:56 PM

clau - multumiri de poza
adriana - tot pe Anova o curtez si eu dar am citit ca Joule de le Breville ar fi si mai bun (si mai scump...)
carmella - aragazul meu are functii de "simmer" "melt" si "keep warm", ma gindesc ca daca produc o temperatura constanta as putea incerca sa sous-videz ceva

#11 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 16 June 2020 - 07:11 AM

 Dexter, la 15 June 2020 - 11:56 PM, a spus:

clau - multumiri de poza
adriana - tot pe Anova o curtez si eu dar am citit ca Joule de le Breville ar fi si mai bun (si mai scump...)
carmella - aragazul meu are functii de "simmer" "melt" si "keep warm", ma gindesc ca daca produc o temperatura constanta as putea incerca sa sous-videz ceva


Cu siguranță. Și cine are Thermomix sau multicooker care poate stabili temperatură fixă se poate bucura de o gătire la temperatură joasă fără un dispozitiv în plus. Creșterea sau scăderea cu jumătate de grad sau chiar un grad la cîteva ore de gătit chiar nu e o nenorocire în condițiile bucătăriilor noastre, zic eu :lol:

#12 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 June 2020 - 07:05 PM

Si ala de are un spalator de vase poa' sa faca treaba asta: tempreatura joasa, timp mare (cam 4 ore) si aburi. Am vazut chestia asta intr-o emisiunea cu chefi amatori si m-a dat lasat paf! A iesit carnea


Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 July 2020 - 10:33 AM

 clau_ash, la 15 June 2020 - 07:35 PM, a spus:

Eu am cumparat BioloMix ,a costat 62$ pe Aliexpress cu tot cu transport si functioneaza perfect.
Am verificat temperatura apei si cu un alt termomentru si apare diferenta de juma' de grad.

20200615_080042_compress15.jpg

20200615_080045_compress28.jpg


Draga mea, spune si mie cam cat a durat pana ti-a venit Aliexpresul? Am aici un amic care comanda mai multe de acolo dar spune ca poate dura pana in 6 luni livrarea. Haolo!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#14 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 946
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 25 July 2020 - 12:29 PM

Lapona,depinde de comanda si de magazin. Eu am comandat biolomixul pe 9 mai si a venit pe 31 mai. Deci destul de repede in mijolc de corona

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-591-0-04602700-1595671897.jpg

Am comandat si aparat de vidat care a ajuns tot dupa vreo 3 saptamani dar posta l-a trimis inapoi. Mi l-au trimis iar,a durat in total cam 2 luni.

Am comandat niste pulguri infra red pe la jumatea lui iunie care inca nu au ajuns....

In schimb am comandat pe Ali masti chirurgicale si le-am trinis parintilor in Bucuresti...... sa le dau foc la alta: au ajuns in Romanina pe 14 iunie, si le-au putut ridica numai acu o saptamana.

Sa va mai spun ca au cerut dovada platii pentru marfa care era in colet si traducere din limba engleza in limba romana... vorbim de 100 de masti, nu de container de 100.000.000 de masti
Si a fost nevoie sa plateasca taxa vamala de 52 de lei, inclusiv tva...

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-591-0-31268000-1595672606.jpg

In concluzie nu e vorba numai de chinezi, ci si cum lucreaza posta la tine acolo. Coletul pentru ai mei a stat in Romanica 1 luna...

A si cireasa de pe tort, le-au trimis mail ca nu pot plati taxa de 52 de lei la posta cand se duc sa ia coletul,trebuie sa faca transfer bancar sau sa plateasca la ghiseul bancii - le-au dat 2 posibilitati :105: :love7:
Deci:fugiti fratilor...

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 July 2020 - 01:31 PM

Clau faza cu măști, taxe vamale și controale😏 e și aici, nu te inerva😂
Noi am primit la serviciu jdemii de măști donate de fel de fel de persoane din china, adică de la un simplu fost student la universități sau instituții. O tevatura întreagă de la curierul care îți cere bani la ăla care îți trimite și sau numai factură. Asta in condițiile in care vama a eliminat orice fel de taxe pentru donațiile "dispozitivelor de protectie individuala" pe perioada de urgență cu efect retroactiv. Balamuc mare. N-ai idee cit timp pierdut
Eu nu cumpăr din principiu pe ali sau cind de pe amazon pleacă din China, n-am fost atentă tot în perioada asta și am cumpărat 100 de mănuși de alea de la raionul de fructe de la supermarket și au ajuns doar 30 intr-un plic plecat din Germania. Deci acolo le-au deschis, și-au luat 2/3 si mi-au trimis restul 😂 mi-am amintit de primul pachet primit după revoluție de sora mea din italia, tot așa a ajuns, cu o treime din ce a trimis ea🙈
Din cind în cind vama controlează și te pune să plătești din păcate. Acu mulți ani Tana din Canada a vrut să îmi facă o surpriză și mi-a trimis un parfum. Au stricat tot cei de la Milano de la vamă care îmi cereau să platesc vama. Am declarat că era cadou și am scapat.
Acu tre să-mi vină oja cnd shellac pe care o cumpăr mereu in Sua și e cam de multe zile la Milano. Să sperăm că va ajunge cit mai repede

#16 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 946
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 25 July 2020 - 02:00 PM

Adriana, eu comand pe Ali cam 5-6 comenzi in fiecare luna,am facut si dropshiping cu ei.
Tarile problematice de pe vremea cand ma ocupam de dropshiping erau Brazilia, Rusia,Italia si Moldova.
Romania nu era dar urca rapid in top.

Pt comenzile primite in Israel pot sa-ti spun ca in 10 ani nu mi-au deschis nici macar 1 data coletul sau m-a intrebat cineva ceva - si vorbim de sute de comenzi...
Poate ca sunt eu obisnuita cu un serviciu normal si rapid

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 July 2020 - 02:09 PM

nici mie nu mi s-a mai intimplat pina acum, erau cumparate pe amazon
de ali nu's ce sa zic ca n-am cumparat niciodata, aveam un coleg demult care il folosea maxim

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi