Sous vide
#1
Postat 14 June 2020 - 03:58 PM
Aparatul l-am luat de la Aliexpres 62 $ cu tot cu transport,am primit pachetul in 2 saptamani si un pic.
Prima incercare a fost ceva rapid ca nu ma tineau balamalele sa atept cateva ore bune, asa ca am facut 3 bucati de sinta, cam de 2 degete fiecare, in total au avut 1.1 kg.
Le-am tinut 2 ore la 56 de grade
2 bucati au fost cu sare si piper,1 bucata cu sare,piper si chili
1 bucata (sare +piper) am facut-o la gratar
1 bucata (sare + piper) am facut-o la tigaie cu unt si usturoi
1 bucata (sare+piper+cimbru+chilli) am taiat-o in 2 si juma' de bucata am facut-o cu brenerul si cealalta jumatate la tigaie.
Pareri:
Locul 1 bucata cu sare,piper, cimbru si chilli facuta cu brenerul (focul direct a ars un pic cimbrul si a primit un gust usor afumat,bun bun, chilli nu se simte deloc)
Locul 2 bucata cu sare si piper la tigaie cu unt si usturoi
Locul 3 bucata cu sare,piper,cimbru si chilli la tigaie ( cimbru de abia se simte si chilli nu se se sesizeaza deloc)
Locul 4 bucata sare,piper la gratar.
Toate se topesc in gura, nu e nevoie de mestecat
#2
Postat 14 June 2020 - 05:03 PM
traduci te rog sinta si brener, ca nici google nu stie ce sunt. adica stie, dar brener cica ar fi pompa de zugrav
#3
Postat 14 June 2020 - 05:26 PM
Deci Sinta = New York strip steak
Brener= blowtorch
#4
Postat 14 June 2020 - 08:14 PM
Mai spune despre blowtorch - cu asta doar ii dai o parleala, pe urma in tigaie/cuptor, sau stai cu focul pe friptura pana-i gata? mie mi-ar fi frica sa folosesc asa ceva in bucatarie...
#5
Postat 14 June 2020 - 08:38 PM
La bucata aia am stat cu focu' pe ea pana a fost gata.
In tigaie stau cam 30 sec pe fiecare parte doar pt gust si culoare.
Acu 3 zile am luat piept de vaca - brisket si l-am bagat la baita la 60 de grade 44 de ore. A iesit well done, acu am pricipit ca daca bucata e mai subtire de 10 cm ar trebui sa stea cam 24 de ore.
Dupa ce am scos-o din punga, am uscat bucata, am mai adaugat cev sare si piper si am bagat la afumatoare la 70 de grade cam 20 de minute cu mult fum ca am adaugat ceva lemn umed.
Mi-a iesit corned beef o bunatate
Am taiat feliute subtiri si am facut un sandwich o bunatate...
#6
Postat 14 June 2020 - 09:12 PM
#7
Postat 14 June 2020 - 09:31 PM
https://www.gardacul...ucte-de-padure/
#8
Postat 15 June 2020 - 07:35 PM
Am verificat temperatura apei si cu un alt termomentru si apare diferenta de juma' de grad.
#9
Postat 15 June 2020 - 10:26 PM
eu l-am primit cadou de ziua mea de la o prietena in noiembrie dar n-am avut timp nici sa studiez nici sa experimentez mare lucru, asta e
dupa ce l-am folosit pus in oala acoperita cu staniol, am vazut ca are si cutie speciala care insa e prea scumpa pentru o cutie asa ca am cumparat o cutie enorma (ca se stie ca n-am simtul masurii, prima a fost si mai enorma da' am pus podoabele de brad in ea si am scapat) in al carei capac cel care imi satisface aproape toate ideile mi-a facut spatiul ca sa-l introduc si prima data s-a cam umflat de la caldura, asta era un aspect la care nu ma gindisem dar a functionat
al'data n-am mai apucat sa experimentez
am poza asta de la un piept de pui care a iesit foarte bine, doar ca trebuia tras nitel in tigaie inainte sau dupa si asta n-am facut-o, de fapt nu se vede nica ca deasupra era sos de maioneza cu ton dar carnea era foarte moale si buna desi era piept de pui care de obicei e greu de facut sa iasa moale
am mai incercat cartofi intregi dar n-au iesit bine, unu copt altu nu ca la cita apa era acolo in cutie imi parea rau sa nu mai pun ceva
tre sa incerc cu o caracatita ca si aia e incercare grea
#10
Postat 15 June 2020 - 11:56 PM
adriana - tot pe Anova o curtez si eu dar am citit ca Joule de le Breville ar fi si mai bun (si mai scump...)
carmella - aragazul meu are functii de "simmer" "melt" si "keep warm", ma gindesc ca daca produc o temperatura constanta as putea incerca sa sous-videz ceva
#11
Postat 16 June 2020 - 07:11 AM
Dexter, la 15 June 2020 - 11:56 PM, a spus:
adriana - tot pe Anova o curtez si eu dar am citit ca Joule de le Breville ar fi si mai bun (si mai scump...)
carmella - aragazul meu are functii de "simmer" "melt" si "keep warm", ma gindesc ca daca produc o temperatura constanta as putea incerca sa sous-videz ceva
Cu siguranță. Și cine are Thermomix sau multicooker care poate stabili temperatură fixă se poate bucura de o gătire la temperatură joasă fără un dispozitiv în plus. Creșterea sau scăderea cu jumătate de grad sau chiar un grad la cîteva ore de gătit chiar nu e o nenorocire în condițiile bucătăriilor noastre, zic eu
#12
Postat 29 June 2020 - 07:05 PM
#13
Postat 25 July 2020 - 10:33 AM
clau_ash, la 15 June 2020 - 07:35 PM, a spus:
Am verificat temperatura apei si cu un alt termomentru si apare diferenta de juma' de grad.
20200615_080042_compress15.jpg
20200615_080045_compress28.jpg
Draga mea, spune si mie cam cat a durat pana ti-a venit Aliexpresul? Am aici un amic care comanda mai multe de acolo dar spune ca poate dura pana in 6 luni livrarea. Haolo!
#14
Postat 25 July 2020 - 12:29 PM
Am comandat si aparat de vidat care a ajuns tot dupa vreo 3 saptamani dar posta l-a trimis inapoi. Mi l-au trimis iar,a durat in total cam 2 luni.
Am comandat niste pulguri infra red pe la jumatea lui iunie care inca nu au ajuns....
In schimb am comandat pe Ali masti chirurgicale si le-am trinis parintilor in Bucuresti...... sa le dau foc la alta: au ajuns in Romanina pe 14 iunie, si le-au putut ridica numai acu o saptamana.
Sa va mai spun ca au cerut dovada platii pentru marfa care era in colet si traducere din limba engleza in limba romana... vorbim de 100 de masti, nu de container de 100.000.000 de masti
Si a fost nevoie sa plateasca taxa vamala de 52 de lei, inclusiv tva...
In concluzie nu e vorba numai de chinezi, ci si cum lucreaza posta la tine acolo. Coletul pentru ai mei a stat in Romanica 1 luna...
A si cireasa de pe tort, le-au trimis mail ca nu pot plati taxa de 52 de lei la posta cand se duc sa ia coletul,trebuie sa faca transfer bancar sau sa plateasca la ghiseul bancii - le-au dat 2 posibilitati
Deci:fugiti fratilor...
#15
Postat 25 July 2020 - 01:31 PM
Noi am primit la serviciu jdemii de măști donate de fel de fel de persoane din china, adică de la un simplu fost student la universități sau instituții. O tevatura întreagă de la curierul care îți cere bani la ăla care îți trimite și sau numai factură. Asta in condițiile in care vama a eliminat orice fel de taxe pentru donațiile "dispozitivelor de protectie individuala" pe perioada de urgență cu efect retroactiv. Balamuc mare. N-ai idee cit timp pierdut
Eu nu cumpăr din principiu pe ali sau cind de pe amazon pleacă din China, n-am fost atentă tot în perioada asta și am cumpărat 100 de mănuși de alea de la raionul de fructe de la supermarket și au ajuns doar 30 intr-un plic plecat din Germania. Deci acolo le-au deschis, și-au luat 2/3 si mi-au trimis restul 😂 mi-am amintit de primul pachet primit după revoluție de sora mea din italia, tot așa a ajuns, cu o treime din ce a trimis ea🙈
Din cind în cind vama controlează și te pune să plătești din păcate. Acu mulți ani Tana din Canada a vrut să îmi facă o surpriză și mi-a trimis un parfum. Au stricat tot cei de la Milano de la vamă care îmi cereau să platesc vama. Am declarat că era cadou și am scapat.
Acu tre să-mi vină oja cnd shellac pe care o cumpăr mereu in Sua și e cam de multe zile la Milano. Să sperăm că va ajunge cit mai repede
#16
Postat 25 July 2020 - 02:00 PM
Tarile problematice de pe vremea cand ma ocupam de dropshiping erau Brazilia, Rusia,Italia si Moldova.
Romania nu era dar urca rapid in top.
Pt comenzile primite in Israel pot sa-ti spun ca in 10 ani nu mi-au deschis nici macar 1 data coletul sau m-a intrebat cineva ceva - si vorbim de sute de comenzi...
Poate ca sunt eu obisnuita cu un serviciu normal si rapid
#17
Postat 25 July 2020 - 02:09 PM
de ali nu's ce sa zic ca n-am cumparat niciodata, aveam un coleg demult care il folosea maxim