1 ananas bio daca gasiti
1,5 litri apa
3-4 linguri zahar brun
Optional: baton de scortisoara, cuisoare, ghimbir, ardei iute.
Curatam ananasul bine spalat, conservam cojile si cotorul pentru tepache, eventual si o parte din pulpa daca vreti.

Adaugam tot intr-un borcan incapator de sticla, acoperim cu panza.Ca la sucul de soc folositi lingura de lemn pentru amestecat.
Dupa 24 de ore se formeaza o spuma alba, o indepartam tot cu lingura de lemn.

In general e gata in 2 maxim trei zile.Gustati din cand in cand.Eu l-am lasat 2 zile jumatate.
Daca lasam mai mult obtinem otet de ananas, nu aruncam nimic.

L-am filtrat si l-am varsat intr-o sticla cu dop si la frigider.

Am pus deja a doua tura, numai cu coaja si cotorul de la ananas.Am pus 4 linguri cu varf de zahar, il vreau mai "gazos".Daca rezulta prea dulce il voi servi cu gheața.

Revin si cu rezultatul experimentului "numero dos", eventual cu alte informatii priviind istoric, proprietăți, etc.