
Sunt doua retete separate, preluate si reinterpretate dupa o inspiratie de moment.
Voi pune aici cele doua linkuri originale.Cake au chocolat si Crema di yogurt al cioccolato.
Pentru baza
150 gr ciocolata amaruie
3 oua
100 gr zahar pudra
80 gr unt topit
1 lingura praf de copt
50 gr faina migdale
4 linguri faina
Topim ciocolata impreuna cu 5 linguri apa pe baie de aburi.

Mixam spuma ouale cu zaharul.

Adaugam faina migdale+faina+ praf de copt, untul topit si ciocolata.
Coacem la 180 de grade in forma dorita.

Pentru ganache iaurt(nu stiu daca exista, dar eu l-am botezat asa):
150 gr iaurt cremos, gen grecesc.Daca aveti cu cafea sau ciocolata mai bine.
In reteta originala, veti vedea in link 300 gr iaurt, eu am adaugat treptat si m-am oprit la 150gr.Daca vi se pare prea amaruie crema mai adaugati o lingura de zahar pudra,
100 gr ciocolata 50% sau 60% cacao
50 ml lapte
Topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu laptele.
Lasam usor la racit, adaugam iaurtul.

Turnam crema peste blatul racit.

Restul, se vede.

Daca reusiti o lasati macar o ora la frigider.
